Crypto nieuws: Beloning van Lionel Messi bij PSG gedeeltelijk in Fantokens

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Hierbij ontvang je van ons als service een weekoverzicht van de ontwikkelingen op de cryptomarkt.
De cryptomarkt consolideerde de afgelopen week, waarbij de totale crypto market cap bleef hangen op $1.559 miljard, waarbij de marktdominantie van de Bitcoin wederom wat daalde naar 46,73%. De market cap van de nummer 2 Ethereum (ETH) bleef steken op $299.1 miljard, waarbij de market dominance licht daalde naar 19,2%.

Beloning van Lionel Messi bij PSG gedeeltelijk in Fantokens

Nog geen week geleden huilde Lionel Messi krokodillentranen bij het afscheid bij Futbol Club Barcelona, waar hij ruim 21 jaar speelde. De tranen van verdriet maakten al snel plaats voor tranen van vreugde in Parijs, gezien de riante gage die Messie de komende 2 jaren per seizoen kan opstrijken bij PSG: een slordige 35 miljoen euro per seizoen! Daarbij is er ook nog een optie voor een derde jaar.

Het interessante aan de riante bezoldiging is dat dit naar verluidt ook gedeeltelijk in zogenoemde $PSG fan tokens plaatsvindt. Fan tokens van Paris Saint Germain worden op het fan token platform Socios uitgegeven. Chiliz is de blockchain onderneming die Socios heeft opgericht. Chiliz is zelf ook verhandelbaar met tickersymbol CHZ, waarvan wij ook nog coins in portefeuille hebben.
Daggrafiek PSG

Het volume van de fan tokens van PSG steeg aanzienlijk naar $1,2 miljard in aanloop naar de aankondiging van Messi’s komst naar Parijs. Dit riekt toch tot een gevalletje van ‘meerkennis’ bij sommige partijen.

Fan tokens worden steeds populairder in de sportwereld. Denk bijvoorbeeld aan de presale van 500.000 tokens door het Turkse Fenerbahçe Spor Kulübü. Deze razendsnelle presale van 30 seconden bracht deze Istanbulse voetbaltopclub maar liefst $1,75 miljoen in het laatje!

Rapport KPMG: Blockchain investeringen verdubbeld t.o.v. 2020

Cointelegraph publiceerde een artikel over het nieuwste rapport van accountantskantoor KPMG. “Crypto- en blockchain-investeringen blijven groeien dankzij de steeds toenemende belangstelling van investeerders”, aldus Big Four-accountantskantoor KPMG.

De titel van het rapport luidt: “Pulse of Fintech H1 2021” en geeft aan dat 2.456 investeringstransacties ter waarde van $98 miljard hebben plaatsgevonden in het eerste halfjaar van 2021.

Opvallend is de explosieve groei in de crypto en blockchain investeringen. In de eerste zes maanden van dit jaar waren er 548 investeringsactiviteiten, waaronder venture capital, private equity en fusies en overnames in de blockchain- en cryptocurrency-sector.

De totale waarde van de investeringen bedroegen in deze periode maar liefst $8,7 miljard, hetgeen een verdubbeling is van de totale waarde van 580 investeringstransacties in geheel 2020, ter waarde van $4,3 miljard.

Bedrijven die meer dan $100 miljoen ophaalden in financieringsrondes, zijn onder meer BlockFi, Paxos, Blockchain.com en Bitso.

“Er gebeurt op dit moment zoveel in de cryptosector, tussen het eCNY-project dat in China loopt, Facebook’s Diem, een aantal ecosysteeminitiatieven – om nog maar te zwijgen van alle verschillende handelsplatforms die geld ophalen. Digitale munten en virtuele activa zijn een zeer belangrijk gespreksonderwerp. Ik denk dat crypto in ieder geval voor de rest van dit jaar een zeer hot item zal zijn voor beleggers”, aldus KPMG global fintech co-leader Anton Ruddenkla.

Het rapport stelt verder dat beleggers nu een beter begrip hebben [van crypto’s]: “niet alleen van crypto-assets, maar ook van de operationele en procedurele kant van crypto – van bewaring en opslag tot opslag en het concurrentievermogen en de volwassenheid van dienstverleners.”

Het rapport verwacht onder meer voor de rest van het jaar een verdere focus op regelgevende kaders waarin de cryptosector kan of moet functioneren. Eén specifiek geval, India, zal gevolgen hebben voor het hele ecosysteem mocht het in de tweede helft van 2021 cryptocurrencies als asset class reguleren.

Dit zijn toch bemoedigende berichten. Kortom, wordt vervolgd!

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 
Harm van Wijk

Beleggen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: