UPDATE: Een cryptomunt voor wie de boot hebben gemist

5

Natuurlijk was/is ‘bitcoin’ dé mogelijkheid om mooie rendementen te pakken. Echter, in de wereld van altcoins komen er soms ook ongekende mogelijkheden voorbij. Vele die de bitcoin-trein hebben gemist, proberen het dan ook graag nog eens met enkele altcoins. Ethereum is daar een mooi voorbeeld van.

Nu wil ik toch één specifieke cryptomunt onder de aandacht brengen: HTMLCoin. Een munt die eigenlijk nooit echt van de grond is gekomen. De HTMLCoin gaat al lange tijd onder een lage volume voor slechts enkele satoshi’s over de toonbank. Een satoshi is de kleinste waarde die een bitcoin kan vertegenwoordigen (huidige bitcoinprijs maal 0,00000001).

De HTMLCoin werd enkele maanden geleden zelfs gehacked door een 51% mining attack. Hierdoor werden alle HTMLCoin’s bevroren op de slechts drie exchanges waar ze verhandeld worden en werden de makers van HTMLCoin zelfs gewantrouwd. Een hopeloze munt.

Toch hebben de ontwikkelaars hard gewerkt om de munt weer een nieuw leven in te blazen. Enkele weken na de hack werden de tegoeden weer opengesteld op de exchanges. Ondertussen bouwden de ontwikkelaars aan een nieuwe blockchain. En schijnbaar zijn ze daar aardig in geslaagd.

Diverse bronnen (medium.com en steemit.com) maken melding van “massive changes”, en “dramatic improvements”.

HTMLCoin is nu resistent tegen 51% attacks. De coin word aantrekkelijker voor mijners door het gebruik van het Neoscrypt mining algoritme. Wellicht wel het meest veelbelovende feitje is de integratie met Ethereum Virtual Machine functionaliteit, waardoor HTMLCoin ineens werkt met Smart Contracts! De weg naar eindeloze mogelijkheden voor HTMLCoin zijn binnen handbereik!

Het hele internet is gebouwd met: HTML. Nu deze munt serieus begint te worden, kan het samenwerken met BAT, ‘Basic Attention Coin’, een initiatief om websites te bouwen met een alternatief advertentiemodel, en bijvoorbeeld Mystereum en andere Security, DNS en netwerk gerelateerde bouwstenen waarmee het gehele internet opnieuw geschreven gaat worden.

Er gaan al geruchten dat HTMLCoin binnenkort verhandeld zal gaan worden op bittrex, een grote exchange in de cryptoscene.

De nieuwe HTMLCoin zal binnen 2 dagen live gaan en is het nú absoluut het moment om te kopen. De munt is op enkele dagen tijd gestegen van 1 satoshi naar 4 satoshi – 400% ! Social media kanalen gaan volledig los.

Merk op dat de HTMLCOIN een marketcap heeft van ‘slechts’ $5.200.000. Een gemiddelde cryptomunt dat ergens op plaats nummer 80 noteert heeft een market cap van 52.000.000. Als HTMLCOIN zich hier gaat positioneren, en dat heeft het in het verleden al eens gedaan, dan spreken we over een rendement van 1000% ! Als HTMLCOIN naar positie 30 gaat, en dat doen de meeste munten die de features van een dergelijke blockchain hebben, dan kan men zich opmaken voor een 4200 % stijging. Een inleg van € 250 word hier dan getransformeerd naar een bedrag van € 10.000.

Update 25/8 13:00 Voor degene die dieper in deze materie willen, is er ook een Slack community waar het publiek rechtstreeks in contact kan komen met de mensen achter HTMLCoin . Over enkele uren word de nieuwe roadmap van deze cryptomunt bekendgemaakt. Het team achter HTMLCoin lijkt serieuze bedoelingen te hebben. Dit zal zich op termijn moeten vertalen in de adoptie van deze munt op serieuzere handelsplatformen. Zoals eerder gezegd lijken er plannen te zijn HTMLCoin te introduceren op Bittrex. Een Tweet die gister verscheen is inmiddels om onbekende redenen van Twtitter gehaald, wij echter hebben dit document weten te bemachtigen zoals in bovenstaande afbeelding te zien is.

Een quote uit het document dat nergens meer op Google gevonden kan worden:

“We are currently looking forward to a succesful launch during September, and hope Bittrex are intressted in discussing not just the HTMLCoin, but the HTMLCoin Foundation with it’s stated goals of using blockchain technology to start to deliver some of the social benefits we have been promoting since blockchains incpeption”

Verder kan er uit het document opgemaakt worden dat de HTMLCoin Foundation hun cryptomunt hebben voorgelegd aan Bittrex. Bittrex zal de komende periode, en zelfs mogelijk nu al HTMLCoin gaan onderzoeken en in gesprek gaan met de makers. Een uiteindelijke toetreding tot Bittrex zal een astronomische waardeverhoging betekenen voor HTMLCoin. HTMLCoin ‘kan’ wel eens de meest lucratieve altcoin zijn die we ooit zijn tegengekomen.

Disclaimer: dit artikel is geen beleggingsadvies en biedt derhalve geen garanties. De deelnemer is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de opvolging alsmede de aan- en verkoopbeslissingen die hij/zij aan dit artikel ontleent.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Richard is altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van de macro-economie, geopolitiek en de goud- en zilvermarkt. Technisch directeur van Goud-Portal & Goudvergelijken.nl.

 • Simon

  Ik hou het bij fysiek goud als jullie het niet erg vinden. Ik begrijp hier helemaal niets van. Goud dat kan je voelen en zien en dat is duurzaam en robuust. HTML dingen zijn alleen maar bits en bytes. Bitcoin begrijp ik nog enigszins, maar dit is me veel te abstract en onduidelijk.

 • Wurmhole

  stop je cryptomunten maar waar de zon niet schijnt,
  een boot missen waar je niet op wilt zitten is niet missen.

  jammer dat dit van biflatie is verworden.
  t waren leuke tijden, maar alles gaat voorbij.

 • carthago

  Childchains zijn de toekomst.Een eigen blockchain creeeren met behulp van een platform ( Ardor/Nxt/ignis) .Waarom ? Omdat elk bedrijf en individu onafhankelijkheid wil .Een muntje creeeren doet dat niet.Dat is alleen maar speculatie.Een echt platform creëert waarde waar je wat aan hebt , dat heeft niets te maken met prijzen van coins.

 • David Choustoulakis

  Ripple is het platform van de toekomst, lees je een paar uur in op hun site en xrpchat.com en noem me dan 1 andere die hiervan in de buurt kan komen. Een top bedrijf met namen aan boord waar je alleen maar van kunt dromen en steeds meer banken die ermee in zee gaan. Nu nog te koop voor ca 20 cent.

  • carthago

   Ripple is goed maar kent geen privacy , daarom zijn de banken er wel blij mee.En er zijn overigens veel meer blockchain platforms die geschikt zijn voor banken.