Mijn Vastgoed: Vastgoed via de blockchain voor iedereen

1

Een nieuw blockchain project van Nederlandse bodem. Op 1 juni 2018 gaat de Public Token Sale van Mijn Vastgoed officieel van start. Het 8-koppige team achter deze startup wil investeren in vastgoed mogelijk maken voor iedereen. In principe zou elke Nederlander van 18 jaar en ouder al letterlijk voor een paar euro kunnen investeren via de blockchain in Nederlands vastgoed. De Whitepaper (oftewel het hele plan) van Mijn Vastgoed is hier (PDF alert) te vinden. Via de komende Initial Coin Offering (ICO) worden investeerders gezocht die dividendtokens willen aanschaffen.

mijn vastgoed

Ambitieuze plannen

Mijn Vastgoed is in het eerste kwartaal van 2018 opgericht. Als alles volgens (de bedrijfs)plan(ning) verloopt zal er in meer dan 100 beleggingspanden geïnvesteerd worden tegen eind 2019. De site oogt zeer professioneel met foto’s en biografieën van alle medewerkers (helaas niet één vrouw daarbij) en alle wettelijke informatie, alsmede een uitvoerige FAQ lijst zijn ook aanwezig. Zelfs een leek zal de werkwijze kunnen volgen dankzij de uitvoerige beschrijvingen en uitleg. Hieronder een video over het concept, zodat u eigenlijk in minder dan één minuut in over het hoe, wat, waar en wanneer van Mijn Vastgoed.

Voor vroege vogels

U kunt bij de eerste investeerders zijn om zogenaamde dividendtokens te kopen, een deeltje van het concept Mijn Vastgoed dus. Dit kan via het zogenaamde Early Investor Program, waar hier nog veel meer over te lezen valt. De minimale investering is 5.000 euro. Tijdens de token sale is dit 250 euro. In theorie en bij leven en welzijn (en welslagen) zal uw aandeel meegroeien met de maatschappij Mijn Vastgoed B.V. En te zijner tijd als u tokens in bezit heeft, zult u ook dividenden ontvangen.

Praktische informatie over Mijn Vastgoed

Mijn Vastgoed zal met de opgehaalde middelen (gemikt wordt op sofcap van €450.000  en hardcap van €1.500.000) het online platform ontwikkelen ‘waarop investeringen in individuele beleggingswoningen opgedeeld kunnen worden in blockchaintokens en aangeboden worden’. Wie dergelijke tokens bezit – je kan ze kopen én verkopen – zal in verhouding tot de inleg aanspraak kunnen maken op de huuropbrengst. En tevens ook in de meerwaarde delen bij verkoop van het pand/de panden in kwestie. Door via blockchain technieken te werken, worden tussenpersonen als makelaars, notarissen en dergelijken uitgeschakeld. Plus je bespaart aanzienlijk op registratie- en andere kosten.

De aftelling tot de officiële lancering van de ICO op 1 juni 2018 is live op de site te volgen, in dagen, uren en zelfs seconden. Het maximaal aantal uit te geven tokens zijn 100.000.000. Het originele initiatief van Mijnvastgoed.nl valt grotendeels buiten het toezicht van de AFM. Het behoeft bijvoorbeeld geen officiële, goedgekeurde prospectus en ook geen bijzondere vergunning. Wel zijn er toch wettelijke minimumeisen die netjes opgesomd en uitgelegd worden, en waaraan ook tot in detail voldaan wordt.

Win €100,- aan Mijn Vastgoed dividendtokens!

Wilt u gratis €100,- aan Mijn Vastgoed dividendtokens winnen? Dat kan! We geven namelijk 2 x 100 euro aan tokens weg. Wil je meedoen aan de Biflatie Crypto Winactie? Volg dan de onderstaande instructies.


Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie