Cryptocrash – Marktkapitalisatie daalt 50%

6

Door de onzekerheid rondom bitcoin de afgelopen tijd, is de totale waarde van de cryptomarkt met bijna 50% gedaald vanaf de top van 116 miljard dollar die in juni werd neergezet. Momenteel is de waarde van alle cryptovaluta’s bij elkaar 62 miljard.

crypto crash

Volatiliteit

Het bewijst maar weer eens dat de markt van de cryptocurrencies een zeer volatiele is. Het kan hard stijgen, maar bij onzekerheid ook hard dalen. De mogelijke zachte en harde ‘vorken’ zijn de voornaamste reden dat alle crypto’s in de verkoop worden gezet.

Litecoin uitvalsbasis

De huidige waarde van en bitcoin is $1875, het equivalent van ongeveer €1.650,- nog altijd het drievoudige ten opzichte van een jaar geleden. De waarde van Ethereum gaat ook fors onderuit. Litecoin daalt ook, maar een stuk minder fel dan andere valuta, daar Litecoin nu gezien wordt als de veiligere haven, omdat SegWit al geactiveerd is enige tijd geleden. De waarde van één Litecoin is nu $37,-, ofwel zo’n €32,-.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie