Dat hoort u een keer niet van ons maar van iemand met een titel om U tegen te zeggen. De uitspraak gaat trouwens nog verder met ´as Alternative to the Financial System´. Niet mis qua compliment -´heel belangrijk als alternatief voor het financieel systeem´ dus. En dit komt vanwege Linda Lacewell, de Superintendent van de NYDFS, New York’s Department of Financial Services´. Wel een draai van 180 graden tegen enkele jaren terug. Toen bitcoin et al. verdoemd werden. Want ze zouden over de blockchain slechts gebruikt worden door criminelen. Niet dus, en zeker niet meer anno 2020. Alvast de hele Amerikaanse bankenwereld maakt zich op om er zich actief in te engageren. Na eindelijk het groene licht daarvoor gekregen te hebben.

´Ontwikkeld´ en ´gesofisticeerd´

Nog twee omschrijving die Mrs Lacewell gaf over digitale munten. Dat deed ze tijdens een virtuele top over financiële regulering gehost door het Cato Institute. Een Amerikaanse denktank sinds 1974. Met als principes ´dedicated to the principles of individual liberty, limited government, free markets, and peace.´ De Superintendent zal dan waarschijnlijk wel voor eigen publiek spreken, maar daar wordt dan over geschreven in de pers (op Biflatie bijvoorbeeld!) Wat aandacht trekt en mensen tot nadenken kan stemmen. Het is, net alle respect, wat anders wanneer de plaatselijke bakker zijn mening geeft over digitale munten natuurlijk. Ieder zijn en haar stiel, nietwaar. Vrije handel met het oog op de toekomst en vooruitgang omschrijft de denktanks als ´freedom of exchange and market coordination provide the fuel for economic progress. Without exchange and entrepreneurial activity coordinated through markets, modern living standards would be impossible.´ Het spreekt vanzelf dat in deze samenwerking onder landen van het grootste belang is. Wie te nationalistisch, eng en egoïstisch denkt, gaat niet ver geraken op langere termijn. 

Economische vrijheid

Interactief, dat is volgende map, waarin je landen met hun economie kunt vergelijken. Deze maakt deel uit van het Rapport opgesteld door meer dan 70 van dergelijke denktanken over heel de wereld:

´Economic Freedom of the World: 2020 Annual Report´

Hongkong en Singapore halen op dit gebied de twee top posities met een score van 8.94 en 8.65 op 10, respectievelijk. ´The rest of this year’s top scores are New Zealand, Switzerland, Australia, United States, Mauritius, Georgia, Canada, and Ireland.´ De Verenigde Staten zijn in deze een plaats achteruit geboerd, van 5 naar 6. Wat niet verwonderlijk is, voor wie al is het maar een onsje verstand heeft en een greintje kennis van het plaatselijke politieke gesternte. Het zijn allemaal cijfers en gegevens over 2018. Dus we kunnen ons voorstellen hoezeer die positie nog verslechterd zal zijn, ook vanwege de Coronacrisis. Momenteel is er in de Amerikaanse politiek en de pers veel te doen om de onthullingen vanwege Bob Woodward. Dit icoon van een journalist kreeg eertijds nog de hoogste erkenning voor zijn journalistiek. Dat is dan de Pulitzerprijs. Voor zijn werkgever, de krant The Washington Post, zou hij die een tweede keer behalen zelfs. Omwille van zijn verslaggeving rond de aanslagen op 11 september 2001. Omwille van zijn onthullingen in het Watergate schandaal. President Nixon hield toen in 1974 de eer aan zichzelf door af te treden. Het schandaal van deze zomer van 2020 zijn dan geluidsopnames waarin president Trump het Coronavirus als dodelijk en heel ernstig omschrijft binnenskamers. Terwijl hij publiekelijk, we schrijven februari 2020, het virus minimaliseerde als ´een griepje´. Dat even zo goed ´als bij wonder zomaar kan verdwijnen´. Niet dus. Bij de officiële telling van het aantal besmettingen en overlijdens staat het land op 11 september 2020 al vele maanden nummer één. Met respectievelijk 6.589.020 besmette personen en 196.345 doden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: