Cryptokoersen herpakken zich, hoogstwaarschijnlijk einde correctie

Nou, correctie? Hier zullen velen hun broek aan gescheurd hebben! Bitcoin dat zo laag ging als 45.248 dollar op het middaguur, 23 februari 2021. Het waren whales die fors winst namen, de partijen met enorme aantallen munten die ze al heel vroeg verzamelden. Talloze beleggers die long zaten werden uitgestopt, de neergaande beweging van álle munten en tokens nog versnellend. Op moment van schrijven, 17:00, is dat 49.000 dollar voor 1 BTC. Met hogere dieptepunten en hogere toppen lijkt het alsof het ergste nu wel voorbij is. Goed mogelijk dat zij die verkochten, al opnieuw aan het kopen zijn.

De Cryptotrein

´Elon Musk, Bill Gates and Janet Yellen are sending bitcoin tumblin´, kopt Edition.cnn.com, maar het zijn voornamelijk de walvissen hoor. De rest van de marktparticipanten moet dan wel volgen, of op tijd uitstappen natuurlijk. En bitcoin et al. waren gewoon te snel te hoog gegaan, BTC tot zelfs 58.300 dollar op 21 februari 2021. Een nieuw all time high. Een maand geleden was dat nog ´slechts´ 30.000 dollar. Af en toe flink wat winst pakken, dat mag je nooit vergeten, zelfs als hodler. Zoniet ben je een dief van je eigen wallet. En nadien terug instappen natuurlijk. Dat is het mooie aan de cryptotrein – die maakt af en toe halte. Wie dan op tijd aan het station raakt, kan opstappen en de rit verder meerijden. ´A painful crypto correction or the end of the rally?´ schrijft Fxstreet.com. Laat ons het maar op die pijnlijke correctie houden.

Sisser

Er komt vandaag ook nieuws uit rondom Tether, USDT, de stablecoin die met veel fanfare en tromgeroffel vervolgd ging worden door de New Yorkse procureur? Nog zoiets dat de cryptomarkt een paar maanden geleden flink liet schrikken. Plus fake news over een dubbele transactie met bitcoin, herinner u? Niks van aan dus. En die vervolging loopt ook met een sisser af. Een relatief kleine boete en een tik op de vingers. En uitgever Bitfinex mag niet meer in NY handelen, pfff…

Sisser?

Wie weet vergaat ´t in het geval van de SEC tegen Ripple en twee top executives ook zo. Vandaag was de eerste dag dat beide partijen in persoon voor de rechter verschenen, om hun standpunt duidelijk te maken. XRP is en was ´a security´, een effect, en moest zo ook wettelijk gepresenteerd zijn in 2013. Dixit de Securities and Exchange Commission. Niettes, zegt Ripple Inc. En XRP is ook geen effect in Japan en het VK. En vermits het blockchainbedrijf over heel de wereld actief is, is de SEC dan wel gewettigd te oordelen? Misschien, eventueel ja, in de VS dan wel. Maar waarom heeft u acht jaar gewacht met deze aanklacht? 23 Advokaten hebben Ripple, Brad Garlinghouse en Chris Larsen voor zich werken. Maar belangrijker nog: het recht aan hun kant. En gerechtigheid geschiedt alt… nou ja, soms.

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.