Cryptomarkt in vrije val: Alle cryptokoersen fors lager

Er is momenteel een enorme verkoopgold op de cryptobeurzen. De cryptomarkt zit in een vrije val. De totale crypto marktkapitalisatie is dinsdag 20 november teruggevallen tot onder de 150 miljard dollar. De prijs van bitcoin daalde zo’n 15% tot ruim onder de psychologische grens van 5000 dollar.

cryptohandel

Bitcoin onder €4.000,-

De prijs van bitcoin noteert op moment van schrijven rond de $4.500,-.  Dat is ruim 75% lager dat het hoogtepunt van 20.000 dollar aan het begin van 2018.  In euro’s is de koers van bitcoin onder de €4000,- geraakt. Dit is de laagste koers in ruim een jaar tijd. De exacte rede van de enorme daling is niet helemaal duidelijk, maar vorige week zakte bitcoin door een belangrijke technische steun (falling wedge).

Als gevolg van de prijs daling zijn er op dit moment veel mensen die Bitcoin kopen bij Bitvavo en Binance. Ook crypto staken is op dit moment erg in populariteit aan het stijgen.

Altcoins dalen ook hard

De prijzen van de verschillende altcoins zoals Vechain en Chainlink daalden zelfs met zo’n 20% op dinsdag 20 november. De chaos rondom bitcoin cash is negatief voor het sentiment. De dominantie van bitcoin binnen de cryptomarkt is iets gestegen naar zo’n 54%.

Voor de mensen die de Crypto markt als te volatiel ervaren is goud kopen en zilver kopen een populair alternatief. Belangrijk hiervoor is wel om de goudprijs verwachting in de gaten te houden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.