Crypto markt in maand tijd met 50% gestegen

11

Weet u nog? Vorige maand? De cryptomarkt maakte een enorme duikvlucht naar beneden, omdat China bekend had gemaakt dat het een verbod op Initial Coin Offerings (ICO’s) zou doorvoeren. Nadat ook nog het bericht kwam dat bitcoin- en cryptobeurzen gesloten zouden worden, was de tendens zeer negatief. De prijs van één bitcoin viel terug tot onder de $3000,-. De bitcoinprijs is inmiddels weer boven de $4500, ofwel zo’n €3885,-.

+50% binnen een maand

Een kleine maand later is de cryptocurrency markt weer fors hersteld. Binnen 30 dagen kwam er ruim 50% bij aan marktkapitalisatie, zoals onderstaande grafiek laat zien. In september werd een low van $100 miljard neergezet. Op het moment van schrijven is dit alweer boven de $150 miljard.

crypto market cap

Volatiele markt

De cryptomarkt blijft een uiterst volatiele markt. Veel altcoins daalden met tientallen procenten na het nieuws, maar inmiddels wordt het wegvallen van de Chinese mogelijkheden opgevangen door onder andere Zuid-Korea en Japan. De grote vraag is wat nu. Weer een terugval door onvoorzien negatief nieuws of zet de correctie verder door? Op het hoogste punt was de cryptomarkt cap bijna 180 miljard, dus ruimte naar boven ligt er zeker.

 

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie