Crypto markt in maand tijd met 50% gestegen

11

Weet u nog? Vorige maand? De cryptomarkt maakte een enorme duikvlucht naar beneden, omdat China bekend had gemaakt dat het een verbod op Initial Coin Offerings (ICO’s) zou doorvoeren. Nadat ook nog het bericht kwam dat bitcoin- en cryptobeurzen gesloten zouden worden, was de tendens zeer negatief. De prijs van één bitcoin viel terug tot onder de $3000,-. De bitcoinprijs is inmiddels weer boven de $4500, ofwel zo’n €3885,-.

+50% binnen een maand

Een kleine maand later is de cryptocurrency markt weer fors hersteld. Binnen 30 dagen kwam er ruim 50% bij aan marktkapitalisatie, zoals onderstaande grafiek laat zien. In september werd een low van $100 miljard neergezet. Op het moment van schrijven is dit alweer boven de $150 miljard.

crypto market cap

Volatiele markt

De cryptomarkt blijft een uiterst volatiele markt. Veel altcoins daalden met tientallen procenten na het nieuws, maar inmiddels wordt het wegvallen van de Chinese mogelijkheden opgevangen door onder andere Zuid-Korea en Japan. De grote vraag is wat nu. Weer een terugval door onvoorzien negatief nieuws of zet de correctie verder door? Op het hoogste punt was de cryptomarkt cap bijna 180 miljard, dus ruimte naar boven ligt er zeker.

 

11 REACTIES

 1. Tuurlijk! En op de langere termijn zal die blijven stijgen. De verschillende technieken zijn te disruptive. Ondertussen wordt vooral de blockchain zo geprezen maar dat is slechts een onderdeel van het geheel. Dit is het internet van geld! Internet 2.0 http://ow.ly/A73W30fS4ZA Zelfs google zal potentieel gevaar kunnen lopen: https://goo.gl/hpzfHf

   • Het is geen bubbel , het is een opstijgende raket.Het belang van blockchain met een goed platform is voor consumenten het belangrijkste, banksters verliezen nml hun corrupte monopoly en macht , en de consument herwint z’n economische vrijheid..

    • Economisch gezien is een opstijgende raket juist vaak een bubbel gebleken..
     Als je zonder een computer of elektronisch ding niet bij je bitcoins kan , welke vrijheid heb je dan als burger ? Een bitcoin bestaat niet fysiek en moet altijd naar een valuta vertaald worden..

     • Bestaan valuta dan nog wel fysiek? Hooguit 10 procent. De handel met valutadigits bij banken overtreffen dagelijks nog steeds duizenden keren die van de cryptomunten.Ik zie ook bijna nooit meer een geldwagen rijden en de marktkoopman heeft een pin app.In Frankrijk mag je niet meer dan 1000 euro op zak hebben, dat wordt vanzelf honderd.Alle valuta zijn digits.

     • Mijn vertrouwen in fysiek valuta is ook niet denderend vandaag de dag met al het gemanipuleer en dergelijke maar een bitcoin is zoals je zegt een opstijgende raket en daar heb ik dus mijn twijfels over waar dat gaat eindigen. Heel het verhaal dat je op je luie reet met twee muisklikken miljonair kan worden vind ik totaal in deze tijdsgeest passen maar ronduit belachelijk.

 2. Als de bitcoin 10000 euro staat word men misschien wakker, is de bitcoin er nog?, mmm beetje te duur dan he om in te stappen, stap maar nu op de btc trein, registeren gratis hoor, niet zoals bij de bank.Er zijn maar 21 miljoen bitcoins, kunnen er niet meer bijgemaakt worden zoals bij de “vertrouwde banken” die elke dag geld bij kunnen drukken, maar ja noem het maar steeds een bubbel en een tulpenbol en ipv je huiswerk te doen, lekker huilen straks want de big reset is nu!!!

  • Nou ja er zijn al meer dan 1000 crypto coins op de markt. Wellicht weet je nog Nokia die had het grootste marktaandeel daar is niet veel meer van over. De wereld draait echt nog en zal altijd draaien op grondstoffen daar zal toch echt ook een geweldige bubbel ontstaan. En dan nog ik verdenk het groot kapitaal kan zonder meer geweldig aan het manipuleren zijn net zoals ze dat doen en deden met de aandelen markten. Het monopolie van het geld systeem zal niet zo makkelijk worden opgegeven door de overheid en banken.

   • Bubbels zijn een creatie van centrale banksters.Een ideaal middel om hun illegale voorkennis en samenspanning op uit te voeren.

  • Okay , stel dat die bitcoin in een week tijd de 25.000 euro aan tikt en je wilt cashen als eigenaar ? Welke gek gaat dan dat ding van jou kopen ( instappen dus ) zodat jij je centjes krijgt ?
   Ook het idee dat je iets virtueels voor 3 euro hebt gekocht en dan later kan verkopen voor 3000 euro is totaal geen gezonde economie te noemen . Het is speculeren en geld verdienen met elektronische lucht..
   Je weet wel , zoals die banken dat ook doen..

 3. Ik heb eens bij zo’n event van Paul en Koen , “Reinvent Money” in Rotterdam als welkomstgeschenk een pasje met daarop 0,025 Bitcoin gekregen.. Haha dat is nu zo’n 130 Euro waard ! Bedankt Jongens !
  Is dat normaal ?
  Het lijkt juist op een manier om nog meer geld rond te kunnen pompen in het systeem. Hoe meer valuta er rond gaat , hoe verder de schulden kunnen gaan of houdbaar blijven.

  Die cryptocoins zijn de inflatie waar Draghi van gaat kwijlen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.