Forbes: ‘Cryptomunten worden het nieuwe goud’

Cryptomunten worden het nieuwe goud, aldus het toonaangevende Amerikaanse zakenblad Forbes. De handelsoorlog tussen staten en werelddelen (Noord-Amerika, China, Europa,…) gestart door de VS, zal volgens de auteur vooral bitcoin stuwen in het betalingsverkeer. We meldden hier al eerder al dat Iran druk werkt aan een eigen cryptomunt om de komende sancties van de VS te omzeilen. Dit is wellicht geen directe handelsoorlog, maar misschien wel een ‘echte’, toekomstige oorlog? Maar het toont ook weer aan hoe het gebruik van crypto’s alle controle en officiële zeggenschap over geld en betaalmiddelen in het algemeen kan overstijgen. Wat natuurlijk ook een beetje de bedoeling was toen de bitcoin in 2009 gecreëerd werd!

Bron afbeelding: Flickr.com by Marco Verch;

Plotse stijging bitcoin nu verklaard

Goud heeft al eeuwenlang onder meer de functie vervuld van ‘noodplan’ ingeval van en ‘verzekering’ tegen wereldrampen. Volgens Forbes staat bitcoin klaar om deze rol over te nemen van het gele edelmetaal. De auteur van betreffend stuk voert gelukkig ook indirect ‘bewijs’ aan van zijn stelling. Want zolang de waarde van bitcoin en altcoins danig schommelt is deze stelling toch minstens dubieus. Op 17 juli 2018 steeg de waarde van bitcoin in no time met een kleine tien procent. Een verklaring werd door de commentatoren en observeerders nooit gevonden. Tot vandaag dan. Het zou een directe reactie zijn, aldus de auteur, op de devaluatie van de Chinese yuan.

Devaluatie met 8%

China maakte inderdaad in de afgelopen weken haar munt reeds 8 procent goedkoper. Het zouden Chinese insiders (zeer rijke en machtige mensen) zijn die op de hoogte waren van deze plannen, die de Chinese munt verkochten in ruil voor onder andere bitcoins. Op 19 juli accelereerde de waardevermindering van de yuan en de waarde van bitcoin steeg navenant. Het zou gaan om miljarden die omgezet werden van de Chinese munt naar de digitale munt in een tijdspanne van uren en dagen. Vechain en Chainlink zijn overigens ook in waarde aan het stijgen. Het beste kun je de waardes hiervan op Bitvavo en Binance in de gaten houden.

Voordeel ten opzichte van goud

Het is volgens de auteur onmogelijk om fysiek goud te verwerven in zo’n korte tijd, die daarmee zijn stelling bewijst. Wanneer de handelsoorlog in ernst escaleert en de rijke (en waarom niet de minder rijke) Chinezen monetair bedreigt worden, zal de bitcoin opnieuw en nog fermer stijgen, zo is het idee. Waar dat voorheen het geval zou geweest zijn met goud, zal dit nu vooral gunstig zijn voor cryptomunten en voornamelijk bitcoin, voegt de bijdrage in Forbes hier nog aan toe.

2 reacties

  1. Aangezien je zoveel cryptomunten kunt maken als je wilt is het maar gewoon wat de gek er voor geeft. In wezen heeft het dezelfde waarde als ons geld. Dus niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.