Cyclische analyse van de AEX-index

6

Het afgelopen half jaar was een wilde rit voor de grootste beursindex van Nederland. Eerst liep de AEX-index omhoog tot maart. Vervolgens zakten we onder de 300 punten met als bodem begin juni. De afgelopen weken heb ik een cyclusanalyse gemaakt voor de AEX-index op week en dagbasis. Het systeem is gebaseerd op slotkoersen van iedere handelsdag sinds 1992 voor de dagcyclus.

Voor de weekcyclus is de laatste slotkoers van iedere week genomen. De weekcyclus gaat voor de dagcyclus. Als beide bijvoorbeeld omhoog staan, is de kans dus groot dat de beurs gaat stijgen. Hoe staat de AEX er momenteel voor? De weekcyclus hieronder (rode lijn) topt in de week van 3 t/m 7 september 2012. De dagcyclus staat omhoog tot 13 augustus. Daarna staat de cyclus even omlaag. Op 29 augustus topt de dagcyclus opnieuw. Verder in de toekomst kijken is moeilijk omdat cycli nooit vaste lengtes hebben.

Disclaimer: dit artikel is puur informatief en is is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen, grondstoffen en of andere financiële producten. Auteur is geen beleggingsadviseur. Het zijn slechts expressies van ideeën. Auteur heeft geen positie in de AEX-index op het moment van publiceren.

Over de auteur