CZ: “Elk moment nu kan de stierenmarkt weer aanvatten”

CZ wordt hij graag genoemd, Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance. Dit is de grootste cryptobeurs ter wereld naar volume van transacties. Terwijl ze pas opgericht werd in juli 2017. Omwille van de plaatselijke wetgeving werd het hoofdkwartier reeds verschillende keren verplaatst. Van China naar Japan en anno 2019 wordt het bedrijf bestuurd vanuit ‘Blockchain Island’ Malta. Waar het meer dan welkom is en met open armen ontvangen werd. 42 Jaar pas is CZ en zijn persoonlijke vermogen bedraagt 1,2 miljard dollar.

Zeer actief, drukbezet maar toegankelijk

Er gaat nauwelijks een maand voorbij of Binance komt met iets nieuws. Maar zoals CZ zelf zegt: “we zijn nog pas begonnen”. U kunt hem bereiken en volgen via onder meer LinkedIn en Twitter. Het nieuws van en over de cryptobeurs staat ook up to date online. CZ komt over als een wat nerveuze, gedreven man. Duidelijk iemand die véél wil doen en zeggen en overbrengen in een zo kort mogelijke tijd. We hebben een aantal interviews met hem tezamen gebracht in chronologische volgorde. Zo ziet en hoort u hem zelf aan het woord. CZ, groot zakenman en technologisch genie van Chinees-Canadese afkomst.

Taiwan, Binance viert éénjarig bestaan, juli 2018

CZ wordt wel de machtigste man in crypto- en blockchainland genoemd. Hij bouwde Binance uit tot wat die nu is. En het startte allemaal met het ophalen (ICO) van 15 miljoen dollar. De interviewer van CNBC beschrijft CZ als ‘He is super smart, knowledgable and extremely humble.’ Zijn succes wijt hij aan de juiste timing en geluk (?!) Het succes komt ook niet uit het niets, zegt CZ. We hebben hier 20 jaar als voorbereiding aan gewerkt. Met een team dat al tien en meer jaren achter hem staat. In juli 2018 heeft de Binance cryptobeurs een waarde van 1,5 miljard dollar.

Delta Summit, Malta, oktober 2018

CZ ziet Bitcoin als nu wel wereldbekend. Hij wil het allerbeste talent aantrekken dat maar beschikbaar is. Tevens doet hij aan liefdadigheid. Waar andere geslaagde zakenmensen eerst schatrijk worden en daarna aan ‘charity’ doen, zelfs grote delen van hun fortuin weggeven. CZ zegt nu reeds dit te doen. Nog terwijl zijn zaken groeien. Nood lenigen en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de mogelijkheden van blockchain.

Livestream AMA (ask me anything), maart 2019

De zwarte sweater of het zwarte t-shirt met het logo en de naam Binance. Je zult CZ zelden anders zien publiek verschijnen. Let op zijn rechterarm met een tatoo van dat logo. Binance heeft wel van het grootste aantal coins als aanbod in de business. Hij probeert contact te houden met allemaal, maar wie niet antwoordt op vragen riskeert delisting. De munt wordt dan niet meer aangeboden op Binance. Waarmee weer eens het belang van communicatie aangetoond wordt. Veel handel aanbrengen of een groot aantal aanhangers hebben volstaat niet. Je moet asap een werkend product tonen en daarover ook communiceren.

Launchpad

Buiten dat CZ met Binance duidelijk zijn eigen launchpad heeft, is Binance Launchpad een manier om interessante bedrijven met hun tokens aan het eigen publiek voor te stellen. De drie tokens die hier op moment van schrijven, maart 2019, reeds aangeboden werden in pre sale, waren in minuten uitverkocht. De ICO of cryptobeursgang mag dan zogezegd dood verklaard zijn wegens de vele uitwassen; op Binance is de business springlevend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: