Pas dan zal het afgelopen zijn met ongelimiteerd krediet

In een video illustreert Mike Maloney aan de hand van historische data hoe extreem de Amerikaanse overheidsuitgaven zijn opgelopen. De data gaat terug tot 1879 waardoor het uitgavenpatroon van de Eerste en Tweede Wereldoorlog geanalyseerd kan worden.

Ondanks de opgelegde ‘debt ceiling’, het schuldenplafond waaraan de Amerikaanse regering zich dient te houden, is de Amerikaanse schuld door de jaren heen tot onvoorstelbare hoogtes geklommen.

krediet

Waar de uitgaven begin vorige eeuw nog redelijk gecompenseerd konden worden met overheidsinkomsten, is deze balans de laatste decennia volledig de weg kwijt. Dergelijke uitgaven kunnen in feite zelfs nooit meer terugverdiend worden, zelfs niet in theorie.

Een nieuwe golf van krediet

Mike Maloney laat er nog wat technische analyse op los. Met dit, tegen het licht van de nieuwe plannen van Donald Trump, staan we aan het begin van een nieuwe golf van, wederom, nog nooit eerder waargenomen, astronomisch hoge schuldencreatie.

Nu gebleken en doorgedrongen is dat de weg terug al lang niet meer bestaat, laat men de economisch motor ongecontroleerd hoge toeren maken totdat deze op een dag compleet spaak loopt.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat dit enkel en alleen maar toegelaten wordt nu beleidsmakers op de achtergrond sinds het uitbreken van de kredietcrisis klaar staan voor de uitrol van een nieuw monetair stelsel. Al eerder is er de reële mogelijk genoemd voor het plotseling invoeren van een (semi-) goudstandaard.

Feit is dat het huidige systeem enkel nog maar gehandhaafd kan worden door overheidsuitgaven zo goed als ongelimiteerd op te laten lopen waarbij we twee zaken moesten accepteren: (1.) Een weg terug moest opgegeven worden waarbij (2.) het systeem op een dag gegarandeerd zal falen.

17 reacties

 1. Tja, tja tja.
  Wat zal ik er van vinden.
  Met een goudklomp voor iedereen in de tand, is er niets meer aan de hand,maar wel in de mijnen van Zuid Afrika een grote opstand.
  De oplossing voor de schuldenberg had Einstein al gegeven. Als een massa steeds zwaarder wordt implodeert het vanzelf en reduceert het tot een zwart gat,alles foetsie. Dat geldt inmiddels voor alle gaten wereldwijd in de staatsbegrotingen,dus er is niets aan het handje.Ik adviseer alleen iedereen er niet te dicht bij te komen, behalve MH 17 natuurlijk. Bertus moet ook goed z’n bril opzetten.

  1. Einstein had hier zeker een punt, maar hij heeft niet al zijn kennis hierover prijs gegeven en bewust.
   Als u zich over mij negatief bericht, over inzicht hebben of krijgen, dan moet u dit ook eerlijk en nader toelichten.

   Wie denkt u tegenover u te hebben beste, verklaar u op een behoorlijke, intelligente manier, dan kunnen we reden met elkaar.

   Reageer vooral niet te snel, maar wel eerlijk.

     1. Klopt, u zult mij daar ook niet kunnen vinden, dit is meer voor onbewuste, onbenullen.
      U bent waarschijnlijk al compleet doorgelicht daar, of op andere site’s.

 2. Er schijnt volgens spudnik dat de VS al maanden in onderhandeling is met China en Rusland.
  Zoals het heden met VS gesteld is gaat het faliekant verkeerd aflopen.
  Zelfs het meest domme wezen op aarde begrijpt dat.
  Er liggen wat eisen op tafel zoals opdoeken NATO evenals ca 75 militaire Basis op de wereld.
  Het door de VS veroorzaakte maar ook bedachte terrorisme dient te worden beëindigd.
  Als deze en nog een aantal minder belangrijke eisen zijn ingewilligd zijn China en Rusland bereid om de schuld tot een aanvaardbaar proportie terug te brengen.
  Er is bij politici en andere beleidsbepalers iets grondig mis.
  Er word een vliegdekschip gebouwd kosten ca 1200 miljard dollar maar het is al een wrak voor het 1 meter heeft gevaren.
  JSF zelfde laken en pak.
  In vele staten staat zowat alle kunstwerken, bruggen ed, op instorten waarbij de grote staten zoals Texas, Californië en nog 2 andere door de overige 46 staten op de been word gehouden maar dat gaat op zeker moment uitlopen in een burgeroorlog.
  VS leid aan dezelfde ziekten als de Sovjet Unie en de gevolgen zijn dan ook overeenkomstig.

 3. Okej, we hebben het er al zo lang over, maar t romeinse rijk is tenslotte ook niet in 1 dag omgevallen, maar stel dat t gebeurt. Heel t boeltje gaat om zeep net als vorige eeuw in america, maar dan nu wereldwijd. Wat kunnen we dan verwachten.

  Ik denk heel simpel, de rijke poepers vliegen met hun privevliegtuigje naar hun eilandjes of hun ondergrondse opvangetjes, die al ruim voorzien zijn van voorraad om t daar langere tijd uit te houden.
  De gewone mensen zullen gaan vechten om een half blikje beschimmelde bonen. Heleboel gaan eraan door honger, geweld enzovoort, maar da maakt niet uit want vanwege de huidige robotiseringstechnieken zijn er toch veel minder slaven nodig.
  Is ook veel beter voor t milieu, een keer zo’n grote schoonmaak.

  https://thesecrettruthabout.com/the-georgia-guidestones/

  Dan, als de rust weer enig wat is teruggekeerd, komen die vuile rijke poepers die oorzaak zijn van dit gebeuren weer uit hun schuilplaatsen, en krijgen we de noodsituatie, staat van beleg, en moeten we allemaal ONZE (ahum) eigenbelangen aan de kant zetten om t zooitje weer op te bouwen. Natuurlijk naar de nieuwe regels door die figuren die t veroorzaakt hebben bepaalt.
  ORDO AB CHAO , orde uit chaos. Hun devies. Maar wel naar nog striktere controle, want dit willen we toch nooit meer meemaken he….

  Wereldmunt wereldbelasting, werelregering… en alles digitaal. Want zo kunnen ze t in ‘ons belang’ beter monitoren dat we zo’n ramp noooooit meer opnieuw zouden beleven.

  En natuurlijk een wereldwijde herdenkingsdag he…opdat we het noooooit zouden vergeten….

  Geloof me maar, en kijk maar in de geschiedenis, t is elke keer tzelfde liedje.. creer een probleem, wacht op de reactie (chaos) , en kom met een oplossing , maar natuurlijk wel met als doel meer controle, meer macht. Zo rollen ze. En de koeien zeggen boe, en de schapen beeeh.En dat denk ik.

  1. En de chaos die nu wordt gecreerd, die voelen velen al, want van alle kanten hoor je: dit komt niet goed.

   De schulden’crisis’ ,de vermenging van rassen via massa immigratie, de pauselijke uitspraken dat er maar 1 god is voor alle geloven, enz. Allemaal puzzelstukjes van t grote plaatje.

   Complot? Ja meneer. Waar? Ik denk van wel. Ik heb zoveel tijd dat ik t allemaal kan bekijken en steeds meer puzzelstukjes passen in elkaar. Meeste mensen hebben geen tijd om hier over na te denken vanwege schuld die is aangegaan, en gezin wat onderhouden moet worden. Begrijpelijk. Maar ook de bedoeling natuurlijk. Angst is een goede drijfveer. Zonder stok om mee te slaan ben je als machthebber natuurlijk nergens.
   Dan zou iedereen zomaar kunnen doen wat ie wil in vrijheid. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.
   Zou een mooi boeltje worden zeg! Hah!

   1. Nog een persoonlijke noot:

    Ik geloof voor mezelf in de natuurwet: de wet van behoud van energie.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_behoud_van_energie

    Wanneer je uit je ‘vleeskleed’ gaat, je voertuig hier, dan gaat je bewustzijn gewoon verder. Want alles is energie, en energie van t geheel verdwijnt niet.
    Een beetje als op kleine schaal zoals de hoeveelheid water binnen de dampkring ook altijd constant blijft, hetzij in andere vormen.
    Dat is wat ik met mijn beperkte brein kan beredeneren, maar mijn gevoel zegt t ook en daar vaar ik op.
    En zo zijn er meer, gelukkig. Prettig weekend.

    https://www.youtube.com/watch?v=XrCCsUm8od8

    1. Ow ja, bijna vergeten, nog 1 ding.

     Of wij nou ontstaan zijn door schepping of evolutie zijn wij niet tenslotte 1 inteeltfamilie?
     Of hoe zit dat.

     Adam moet zijn dochters hebben geneukt om meer kinderen te maken.

     En zo was t ook met de eerste vruchtbare man die evolutionair ontstaan is. Of heb ik dat verkeerd?

     Zijn wij niet allen familie dan?
     Waarom concureren we dan met onze eigen familie?
     Leuk vraagje.

     Ik kies er simpelweg maar voor om de rol van voorbijganger aan te nemen. Ik weet t niet.

     https://www.youtube.com/watch?v=Iv7Ac_E9Tmo

 4. En alsde economie van Amerika uiteindelijk klapt dan gaat de hele wereldeconomie; zoiets mogen we natuurlijk niet laten gebeuren. We krijgen weer hetzelfde verhaaltje voorgeschoteld als toen de banken die te groot waren om om te vallen dreigden om te vallen.
  Bang als we zijn gaan we akkoord en redden de wereldeconomie. We zijn wel heel boos; zoiets mag in de toekomst natuurlijk nooit meer voorkomen; we eisen een wereldbank, wereldmunt en wereldregering.
  Dat dit precies was wat ze altijd al voor ogen hadden hebben we niet door. De 0,001% komt eindelijk aan de macht om ons van onszelf te redden en installeert een wereldregering naar Stalinistisch model. Dissidenten worden als eerste geruimd; we juichen het toe. Daarna… (zie George Orwell, Aldous Huxley, etc.)

 5. Het huidige geldsysteem word in mijn optiek gebruikt als een verloren ‘Sodom en Gomorra’ systeem.
  Alles mag en alles is toegestaan.

  De volgende logische stap wordt de SDR munt, waar China ook reeds onderdeel van uit maakt.
  De volgende stap zal worden, een goud en grondstoffen gerelateerde wereldmunt.

  Alle ellende daar tussen in, is hieronder al besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: