Via The Guardian hieronder wat interessante statistieken:

22 reacties

  1. Het is nu officieel: de politie als belastinginspecteur. Politie controleert steeds vaker en fanatieker op snelheidsovertredingen. Er is een lawine aan belachelijke boetes onderweg naar de burger. Gaat om overtredingen van 3 a 5 km/h. Is al snel 40 euro. Liefst gaan ze controleren op wegen waar een lage maximumsnelheid geldt maar die gevoelsmatig ingericht lijken voor minstens 100 km/h.

    Een andere tactiek is dat bedrijven geen facturen meer sturen maar meteen aanmaningen met ‘administratiekosten’. Bedrijven verdienen aan wanbetaling. Als je ze daarop aanspreekt zeggen ze dat ‘er kennelijk iets mis is gegaan met de postbezorging’.

    Uit betrouwbare bron he … 😉

    1. Kom je een beetje laat achter niet. U weet waarschijnlijk de rol van de politie in de oorlog niet. Ambtenaren , u weet het waarschijnlijk wel. De rol wordt nog gebagatelliseerd ook, maar er waren maar weing “geen verraders” En de domme Nederlander maar jammeren over Anne Frank. Geloof me , er waren weinig helden in dit land net als nu. Een Engels spreekwoord ” dutch courage”.

    2. Hoe intens dom om te liggen zeiken over boetes voor geringe snelheidsovertredingen. Speciaal voor jou moeten ze zeggen dat jij gerust over die grens mag. Laten we zeggen 10 km/h. Kun je naderhand weer miepen dat je een boete kreeg omdat je daar toch maar 2 km overheen ging.
      Neem toch je verantwoording man. En even voor de duidelijkheid, ik ben verre van een zweefteef of geitewollensokkenfiguur maar rijdt in een 280pk auto (ook dikwijls iets te hard).
      Verder ben ik bijna 35 jaar ondernemer, maar heb nog nooit éérst de aanmaning ontvangen noch verstuurd, vóór de echte factuur !

    1. Dit is toch een forum?
      Je kan een draadje starten.
      Koen had mijzelfs al ruimte aangeboden echter heb ik geen inspiratie op moment.

  2. Wat mij opvalt is dat werkloosheidscijfers en staatsschuld als percentahe van het bnp niet bijster veel zeggen over de economische prestaties van een land.
    Werkloosheid Italie lager dan in Duitsland, althans in 2010.
    Spanje een lage staatsschuld enz enz
    Alles moet dus in samenhang bekeken en beoordeeld worden.
    Inmiddels is de werkloosheid in Spanje natuurlijk veel hoger dan een paar jaar geleden. Maar zo’n cijfer zegt niet veel. De werkelijkheid kan wellicht nog veel erger zijn dan het officiële cijfer van zo’n 25% want door inefficientie ( lage productiviteit per werknemer ) kan er sprake zijn van een soort verborgen werkloosheid.
    Dus zelfs als het land competitiever wordt, waardoor de economie zou gaan groeien, kan het toch zo zijn dat de werkloosheid niet gaatvdalen en misschien zelfs verder gaat oplopen omdat door de stijgende productiviteit per werknemer er minder mensen nodig zijn.
    Ziet er volgens mij voor de mensen heel beroerd uit in Spanje, en dat gaat dus nog heeeeel lang duren.
    Ook valt op dat landen met relatief kleine inkomensverschillen welvarend zijn en economisch goed presteren. Bovendien doen deze landen het ook goed als het gaat om welzijn, leeftijdsverwachting, goede zorg, infrastructuur etc, etc.
    Conclusie moet zijn dat de Angelsaksische landen ( veel markt, weinig overheid ) het slechter doen dan landen met het Rijnlandse model ( meer overheidsinvloed ). En dan bedoel ik dus niet alleen op economisch gebied.

    1. Je moet echt elk cijfer eerst tegen het licht houden en nakijken wat ze nou precies bedoelen…. Zo heb je met werkloosheidcjifers dat men de discouraged workers niet meetelt, dus als je als unemployed de moed hebt opgegeven dat je werk zult vinden dan tel je niet mee als werkloze…voor Italie in 2011 ruim 11% alleen al. Of wat dacht je van de Amerikaanse consumer price index cpi die niet eens voedsel meeweegt?!.

      1. En wat dacht u van de cijfers in Nederigland. De ZZPers met een heel klein inkomen en een paar maanden werk per jaar. Die zijn inderdaad niet werkloos. En een deel van de bevolking die wel heel erg kansloos zijn. Deze groep groei snel als ik zo een beetje om mij heen kijk en gaat natuurlijk ook in een ander potje. Ik red me wel maar Nederiglanders houden niet van hun nazaten, dat is wel duidelijk.

        1. Klopt noaberschap is iets van vorige generaties.
          Ik heb het weer hervonden in Brazilië.
          Raar dat jullie massaal zo egoïstisch zijn en alleen maar bezig met geld binnenharken. Het gaat helemaal nergens meer over. Overigens is het gros van de Nederlanders in Brazilië net zo erg. Alleen maar bezig met hoe goed ze wel niet zijn. En maar rennen op de vierkante meter…

  3. Over het artikel ; Ik kan best begrijpen dat The Guardian niet de moeite neemt de Nederlandse cijfers er even bij te zoeken maar van Biflatie vind ik het wat slordig… Ter vergelijking is dat wel interessant aangezien ik zelf Nederlander ben en ik automatisch NLD zit te zoeken in de grafiek.. Hadden jullie zelf ook wel kunnen bedenken..

    1. Je hebt een punt, ik heb ook tevergeefs gezocht. Maar je moet er wel de tijd voor hebben. En bovendien moet je oppassen dat je geen fouten maakt.

  4. Ik vind het helaas jammer dat er van die grafieken geen bal klopt, Engeland bv is zeker weten een van de grootste schuld naties in de wereld zowat 1000 % in het rood ten op zichte van het BNP wat een farce inderdaad Houtskool.

    En dan die grafiek van satans staat Israel waar er zgn geen ongelijheid is, ja die palestijnen hebben natuurlijk allemaal net zo een goed inkomen als de zionisten, wat een afgang biflatie om deze klinklare onzin te printen.

    1. Ik ben in Israël geweest en wat mij echt trof was de ongelijkheid en de hardheid. Die had ik niet van dat beloofde land verwacht. Overigens sliep ik her en der bij mensen thuis en reed er gewoon rond, bedrijven af e.d.. Genoeg gezien en was blij er weer weg te zijn.

  5. Ik zit er overigens aan te denken onder mijn echte naam te schrijven.
    Nieuwe politiek. Is dat een idee voor ons allemaal? Gewoon jezelf zijn. Lijkt mij beter ook voor de sfeer. Zo’n madman zou zich ook beter gedragen denk ik als hij niet langer anoniem is.
    Door her en der onder eigen naam te schrijven merk ik dat de kwaliteit van mijn schrijven hoger is. Ik moet mij beter gedragen net als in het echte leven trouwens.

    1. In principe een goed idee, en ik heb op zich ook niets te verbergen, schaam me ook niet voor mijn confronterende taalgebruik etc etc.
      MAAR, het gedrag, en ZEKER dat van werkgevers wordt steeds beroerder Moerstaal.
      Voordat iemand aangenomen wordt wordt er steeds vaker gegoogeld. En ik kan je wel vertellen dat een zeer uitgesproken mening, ZEKER ALS DIE NIET VLEIEND IS OVER DE ELITE, gaat niet op prijs gesteld worden.
      De nieuwe media, waar ik natuurlijk ook gebruik van maak, heeft voordelen maar zeker ook nadelen, zeker als je er roekeloos mee omgaat.
      Wrerkgevers zijn er de afgelopen jaren niet beter op geworden ( heb het oprecht niet over mijn werkgever, maar spreek niet voor mijzelf ), trekken steeds meer macht naar zich toe, en kunnen zeer gemakkelijk van mensen af. En ze hebben al helemaal geen trek ik in oproerkraaiers. Ze willen brave, onderdanige, gezagsgetrouwe Nederiglanders in dienst.
      Helaas, zo zet de wereld weer steeds meer in elkaar. De klok wordt teruggedraaid. Zeg, maar een soort RESTAURATIE van de brave jaren vijftif, van voor de provo-tijd. Dat zal vast niet aanspreken, ouwe provo fie je bent.
      Maar, je hebt gelijk, in primcipe is er niets op tegen om onder je eigen naam te opereren, maar dat is voor jou makkelijker dan voor vele anderen.

  6. @VB
    Helemaal mee eens. Dat is ook precies de reden dat ik reageer met “R”. Voor mij geldt zelfs dat ik regelmatig op zoek moet naar werk waarbij solliciteren als tot een baan wordt verheven en dus verwacht ik dat ook mijn echte naam op de google balk wordt geschreven. (De overheid wil geen burgers meer met een goede baan en wat zekerheid. Wij moeten flexwerkers worden want dan zijn wij via een lager salaris weer wat competitiever met de rest van de wereld) Ha ha, ik zie het er niet van komen dat ik ooit nog eens een huis ga kopen. Maar goed ook, heb ik toch die banken, met mijn bijdrage, een beetje bij hun ballen.

    Oh ja… de statistieken. Ik zou ze bijna vergeten.
    Ik zie aan een van de tabellen dat deze bijgewerkt is tot aan 2010…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: