De Corona-afterparty: een nieuw tijdperk breekt aan

Soms heb ik het gevoel dat we afdwalen van de oorspronkelijke missie van deze site, namelijk het doel informatie te verschaffen over de crisis en de algemene (macro)-economische situatie in de wereld. Biflatie is een economische situatie die gekenmerkt wordt door zowel inflatie als deflatie, terwijl tegelijk de economie beïnvloed wordt door grootse mondiale ontwikkelingen. Een gezondheidscrisis kan net zoals oorlogen veel invloed hebben op de economie. Niet voor niets is de coronacrisis een heftig onderwerp. Het is nog maar anderhalf jaar geleden dat de wereld in de paniekmodus schoot door een virus.

Gewaardeerde lezersreacties

Ineens luisteren burgers braaf naar de ‘baas.’ Politieke frictie werd aan de kant gelegd want er was sprake van een noodsituatie. Mensen raakten van de leg en hamsterden wc-papier. Kennelijk in afwachting op de avondklok die een half jaar later werd ingevoerd. Desondanks bleven de essentiële winkels onder strikte beperkingen open en konden we ons gewoon verplaatsen via de weg en het OV. Wel met beperking van max snelheid, maar dat was daarvoor al ingevoerd. De coronacrisis met al z’n aanverwante perikelen is nog steeds onderwerp van gesprek. Gelukkig is er nog de cryptovaluta waarover collega Joost van Buuren genoeg weet te schrijven, anders zou de conversatie erg eentonig worden. Het is mooi dat er wordt gereageerd door de lezers, want reacties zijn van toegevoegde waarde. Het is leerzaam om andermans mening te vernemen.

Gelukkig hebben we internet

Soms worden artikelen aangehaald van onderzoeksjournalisten of (wetenschappelijke) websites waarmee de discussie diepgang krijgt. Zeer waardevol. Ik word namelijk weinig wijzer van de propaganda op onze (staats)omroepen en de talkshowhosts op onze vaderlandse televisie. Daar is geen ruimte voor diepgang en ontvangt de kijker oppervlakkige informatie doordrenkt met showbizz geklets. Prima voor de kijkers die geen behoefte hebben aan uitvoerige informatie. Persoonlijk hoor ik graag een tegengeluid om beter te kunnen oordelen. Gelukkig hebben we internet en een flink aantal providers zodat een abonnementje betaalbaar is. Gelukkig hebben we de beschikking over sociale media die geheel gratis zijn. Gratis, jawel! Facebook, Youtube, Google, Twitter etc. worden ons kosteloos aangeboden door Big Tech. En wie zijn Big Tech? Sorry hoor, daar ben ik weer. Komt u maar…

Zoeken naar nieuwsbronnen

Het lastige van zoveel informatiebronnen naast de mainstream media is dat je goed moet onderzoeken wat de intenties zijn van de auteurs op de diverse platforms. Er is een wildgroei van Youtubekanalen die reportages en interviews aanbieden voor geïnteresseerde kijkers maar laat u niet misleiden. Diepte interviews en geruchtmakende reportages geven stof tot discussie waarvan Facebook, Twitter en Youtube als eigenaren van de sociale media vaak schrikken. De inhoud is namelijk niet altijd in overeenstemming met hun eigen (winst)oogmerk. Ook de betiteling “Big Tech” zit ze niet lekker. Zit een negatieve lading in, namelijk die van macht en corruptie. Helaas zijn ze eigenaar van de sociale media en kunnen ze met een ‘beetje’ censuur sturing geven aan het “facebook-fakenieuws.” Controversiële berichten worden verwijderd waardoor nieuwsjagers worden gedwongen hun informatie elders te zoeken. Gelukkig bestaan er onafhankelijke websites waar onverzettelijke onderzoekers het alternatieve nieuws presenteren. Dit betekent dat nieuwsjagers met enige sceptis moeten kijken naar de onafhankelijke nieuwssites. De volharder wint van de luie bankzitter.

Zorgzame overheid

Op deze wijze struin ik het internet af op zoek naar serieuze programmamakers die zich hebben los geweekt van de mainstream media en hun eigen geluid presenteren met behulp van wetenschappers die degelijk onderzoek doen en met feiten onderbouwd presenteren aan de kijkers. Kost wat tijd maar dan krijg je ook wat. Voor entertainment en de dagelijkse dorpsklanken wend ik mij tot de televisie en de regionale krant. Voor harde nieuwsfeiten moeten we ons behalve de massa media ook wenden tot de alternatieve media. In dit technologisch tijdperk zijn we van alle gemakken voorzien en dreigt massale gemakzucht. Bijna alles wordt ons voorgekauwd, voorgebakken dan wel kant en klaar afgeleverd aan de voordeur. De mens is van oorsprong lui en daarom een prooi voor gezagsdragers. We vinden het fijn dat de overheid voor ons zorgt. Dat bij een pandemie de Schatkist wordt omgekeerd voor het MKB, KLM, Booking.com, voor mondkapjes en vaccins. De massa gelooft nog heilig in de overheid. Als het geloof in religie wegvalt dan hebben we nog onze overheid.

Coronareligie

In mijn vorige column duidde ik op onze gevoeligheid voor overheidspropaganda. We zien de gelovigen in de rij staan voor vaccinatie, groene paspoorten en zelftesten; opgelegde restricties worden gedwee opgevolgd. De coronareligie is geboren. De voorspelde testsamenleving is een keihard feit geworden, ondanks dat er geen sprake meer is van een pandemie. Via de alternatieve media is voldoende duidelijk geworden dat we zijn misleid door de WHO i.s.m. Big Tech en Big Farma. De massamedia loopt achter de feiten aan en de verwarring zal groter worden naarmate de kloof in de samenleving groeit tussen arm en rijk, tussen religieuzen en ongelovigen, tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen, tussen links en rechts, tussen jong en oud, tussen de mainstream media en de alternatieve media, tussen alles en iedereen. Dat is wat opvalt bij het ontstaan van een nieuwe religie. Verdeeldheid op velerlei gebied. Slecht voor ons nationale politieke landschap. Niet verwonderlijk dat het formeren van een nieuw kabinet dreigt te mislukken. Met zoveel partijen en zoveel verschillen van inzicht kun je geen democratische regering meer samenstellen.

Kabinetsformatie in laboratorium

Zal formateur Hamer nog niet door hebben dat onze democratie heeft afgedaan? Dat we inmiddels worden geregeerd door de supranationale organisaties onder aanvoering van VN/WEF? Dat de technocratie regeert, simpelweg omdat Big Tech en consorten alle technologie voorhanden hebben om de mensheid totaal te controleren? De wakkere lezer begrijpt dat hier mijn column eindigt omdat ik dreig te eindigen in conspiratie. Niet waar hoor, ik volg dagelijks de mainstream media en ik lees ook de commentaren onder mijn columns. Het valt mij op dat men langzaam inziet dat een virus ook maakbaar is in een laboratorium. Dat hiermee de bedreiging van het leven op aarde griezelige vormen kan aannemen door de gesubsidieerde wetenschap. Wetenschappers in dienst van wie? Van Big Tech, Big Farma, Big Brother, of gewoon van ons, de burgerlijke samenleving. Soms weet ik het niet meer. Wie helpt me uit de droom.

GW

10 reacties

 1. Hoe vreemd is het dat zo’n belangrijk maatschappelijk debat als deze niet wordt uitgezonden op de mainstream media: https://www.youtube.com/watch?v=fogWw0Ehrvc

  Dit is een kwalijk gemis in het publieke debat. De gesubsidieerde omroeptoeters van de overheid vallen door de mand. Waar blijven de onderzoeksjournalisten van de NPO?

  Waarom worden burgers niet beter geïnformeerd? Juist bij opgelegde maatregelen van de overheid is het van wezenlijk belang dat maatschappelijk belang en risicofactor kritisch worden onderzocht door de persmuskieten. Het is opvallend om te zien dat kritische geluiden van experts door de msm onder tafel worden gehouden.

  1. Dag Gerrit. Mensen zouden er goed aan doen om dergelijk debat te volgen voor ze beslissen of ze zich laten vaccineren. Mijn conclusie is dat een degelijke risicoanalyse nodig is en dat het resultaat daarvan wel eens kan zijn dat men best alleen ouderen en/of zwakkeren vaccineert en dat men het virus voor de rest vrij spel geeft. Er zullen dan mensen sterven vanwege een besmetting en er zullen mensen sterven vanwege de vaccinatie. Maar belangrijk is dat er dan per saldo zo weinig mogelijk mensen sterven en dat wordt een evenwichtsoefening.
   Het is inderdaad bijzonder jammer dat deze informatie niet via de MSM doorsijpelt. Mogelijk denken de beleidsmakers dat er teveel angst en twijfel zou ontstaan. Maar wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen op termijn van het inbrengen van een niet-lichaamseigen eiwit? Wie zal het zeggen?

 2. Indien je ervan uitgaat dat je niet in een droom zit maakt dit de huidige situatie een stuk overzichtelijker; niet dragelijker overigens. De zogenaamde complot denkers hebben reeds lang voor de huidige situatie gewaarschuwd, en ja, ik nam het ook altijd met een korreltje zout. Keek met een schuin oog naar sites als alt-market.us en martinvrijland.nl of vol verbazing naar joop.bnnvara.nl en geenstijl.nl Van alles wat dus. Heden ten dagen zijn de eerste 2 genoemde favoriet en doet dit zeer, heel veel zeer. Ik ken mijn eigen familie en velen van mijn vrienden niet meer terug; zoals voorspeld. De corona-afterparty is niets anders als de great reset en hoe deze eruit ziet kan iedereen terugvinden op het internet; helaas geen droom maar een bizarre nieuwe realiteit (de Chinezen weten er reeds alles van).

 3. @Gerrit: even inkoppen die mooie voorzet. U eindigt niet in ‘conspiratie’ (samenzwering), maar wel in ‘obstipatie’, een lastige verstopping die noopt tot continu (vergeefs) herhalen. Soms is een laxeermiddel voldoende, anders moet de knoflookspuit eraan te pas komen of zelfs een ‘drainage’ worden aangelegd.
  (’t Is natuurlijk maar beeldspraak die niet kwetsend bedoeld is).

 4. De biologische waarheid is dat de germ theorie van Louis Pasteur frauduleus is en dat besmettelijke ziekmakende micro-organismen, inclusief virussen niet bestaan.
  *
  Er is niets wat van mens tot mens besmettelijk overgedragen kan worden. Ook niet via aerosolen. Er kan ook niets van dier tot mens besmettelijk overgedragen worden.
  *
  Zodra deze biologische waarheid begrepen wordt, kunnen mensen direct voorbij het vaccinatie issue ‘wel/niet nodig’ en/of ‘wel/niet veilig’, voorbij behandelingen, want waarom iets behandelen dat niet bestaat? Voorbij testen, want waarom testen naar iets dat niet bestaat?”

  https://www.germaansegeneeskunde.nl/4-ontogenetische-systeem-microben/

  https://www.gezondwereldnieuws.com/een-virus-is-niet-levend-en-kan-ook-niet-overgedragen-worden

  Er is tot op de dag van vandaag geen levend meetbaar geisoleerd virus.
  Dus een vaccin tegen wat ?

 5. Zeg dat wel: Gelukkig is er nog de cryptomonoloog van collega Joost van Buuren, anders zou de conversatie op deze site erg eentonig worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: