De digitale EU: ook/niet voor u?/Corona als ´een Godsgeschenk´

Het is wel duidelijk dat tussen het Biflatie publiek, de duizenden bezoekers per dag, nogal wat tegenstanders van de EU zitten. Die zullen zich dan vast verheugen wanneer ze onderstaande video bekijken. De meeste mensen lezen, bekijken, horen immers graag hun eigen mening bevestigd. Hun eigen oordelen/vooroordelen. Men zoekt en vindt graag bevestiging. Minder groot is het publiek dat ook eens wat tot zich neemt waarmee het ´t niét per se bij voorbaat eens is. Vaststaande feiten hoor. Nou ja, voor die meerderheid, die we ook al eens willen bedienen, kwestie van ´de twee klokjes laten luiden´, zoals mijn moedertje zaliger dat uitdrukte, volgend gesprek dus. Nu moet ik wel zeggen: hier wordt géén nonsens gebracht, op dit V for Valentine-YouTube kanaal. Zelf ben ik erop (gratis) geabonneerd sinds december 2020. Tussen het vele kaf op deze sociale media – YouTube – zit beslist ook koren, zoals nu weer met

´Digitale onderdrukking van de EU´

V-for-Valentine omschrijft zichzelf als ´de anti-politieke podcast over politiek, mens en samenleving met Robert Valentine en Boris van de Ven. Het laatste bastion voor de vrijheid waar we vechten tegen een maatschappij onder een totalitaire staat, waarbij geen individuele vrijheid of persoonlijke levenssfeer wordt toegestaan. Waar we elke aflevering het falen van het politieke en economische systeem blootleggen en oplossingen bespreken tot het komen van een vrije en menselijke maatschappij. De verzetsradio in tijden van onrecht.´ Tjonge, het lijkt wel of het weer oorlog is….en dat is het ook! Een oorlog dan om ons laatste restje persoonlijke vrijheid! Want die is in het gedrang, beslist, dus die dienen we te verdedigen, toch? Geachte collega Gerrit Welbergen – een vriend-van-ver ook die ik zeer respecteer, onder veel meer omwille van zijn nuchter, gezond, oer-Nederlands, no-nonsense, capsoneloos en immer bescheiden boeren-verstand, zal ik het maar omschrijven, zal dit kanaal vast ook kunnen smaken, denk ik, Gerrit? We zijn beslist tegenpolen, Gerrit en ondergetekende; zo´n beetje good cop bad cop. Da´s wel grappig soms, maar het biedt Biflatie wel een rijkdom van vaak tegengestelde meningen en opinies. Benieuwd of u, geachte lezer, lezeres, het eens of oneens bent met wat hieronder zoal geponeerd wordt:

10 reacties

 1. Ha die Joost, je lokt me wel uit de tent zeg met al die eretitels. Tegenpolen? Klopt. Ik woon in het hoge (droge) Noorden en jij in het verre Zuiden, zoals ik eens heb begrepen. Boerenverstand? Klopt aardig, want ik leef erg mee met onze boeren en heb de volste waardering voor hun producten waar ik een gretige afnemer van ben. No-nonsense, capsoneloos. Exact Joost. Zoveel mogelijk kort door de bocht, en naar ik hoop, recht door zee. Alleen, wie is nu de good cop en wie de bad cop? Oké, ik ben de bad cop. Heeft te maken met mijn bescheiden boerenverstand. Uit (valse) bescheidenheid ben ik nooit de eerste die roept dat ie gelijk heeft. Oke, Joost nu jij weer. Of liever niet, eerlijk gezegd. Beetje zonde van onze tijd, een ‘fittie’ tussen 2 auteurs lijkt op een hanengevecht in politiek Den Haag, ha, ha, ha. Ik ga toch liever voor de inhoud.

  Ik hoop vanavond nog tijd te maken om die video met Arno Wellens te bekijken. Ben eerlijk gezegd wel een fan van hem vanwege zijn eigengereide manier om financiële onderzoeksjournalistiek te bedrijven. Hij graaft tenminste diep en komt met duidelijke analyses. Hij is kritisch op de EU en zijn elitaire regenten. Als ongekozen bestuurders zullen de beteugelende maatregelen van de EC(klimaatplannen) en de ECB(CBDC) weerloze burgers van de EU-lidstaten financieel flink onder druk zetten. Ik neem aan dat Arno ook uitlegt dat via de CBDC een totale controle mogelijk is op onze inkomsten en uitgaven.

  Vreemd dat we de laatste tijd steeds meer druk voelen van bovenaf. Behalve de bemoeienis van de overheid met onze gezondheid, dat m.i. te ver gaat, straks ook nog eens vergaande ingrepen op ons geld. ONS GELD! Als ik in hoofdletters ga typen dan maak ik mij boos. Gelukkig moet ik nu afhaken vanwege andere bezigheden, anders wordt mijn commentaar een column met een tirade richting de EU tirannie. Enneehh Joost, we blijven in de wedstrijd. Ik ben een slechte spits maar een betere keeper. Fijn weekend!

  1. “Verandering in de heersende sociale orde”. “Er komt een tweede renaissance aan”.
   Toemaar, ‘een prachtige ontwikkeling’, en duurzaam, op basis van steeds meer (ontbrekende) ‘groene energie’. Totdat iemand (wat vervelend toch!) de boel hackt en de stekker er uit trekt. Voorbereiden op ruilhandel lijkt mij een stuk realistischer!

  2. Gaan we het laten gebeuren dat onze privacy volledig wordt opgeofferd ten gunste van Big Brother door middel van digitale munten die al ons doen en laten bloot geven? Tot nader order moeten we vertrouwen op een gezonde democratische besluitvorming. Zou dit niet eerder iets zijn om een volksreferendum over te houden?

   1. Exact! Wordt hoog tijd voor een referendum. Ach, alweer? Helaas wordt iedere partij die zoiets voorstelt gedemoniseerd door de heersende elitaire politiek correcte partijen. “Het volk is te dom om mee te denken.”

    1. Volgens sommigen, hier en elders, is dat laatste ook het geval, als ‘het volk’ zijn rechten, buiten de politiek om, niet massaal en luidkeels opeist (zoals nu weer toenemend in Frankrijk gebeurt).

 2. @Pieter: de boodschap van je link is duidelijk: koop vooral crypto (dan bezit je niks, maar bent toch gelukkig!) 🙂

  1. Beste Couleur welnee volg Marco een beetje en je weet meteen hoe het zit.
   Enkel dollars/euro,s aanhouden in het huidige economische klimaat betekend niets anders dan gegarandeerde onteigening van je vermogen. Als men geen financiele en persoonlijke vrijheid ambieert dat is toch ook prima. Nederland het Noord Korea aan de noordzee echt wie had dat ooit gedacht dat we zover door zouden slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.