De dwang van Hugo: stevige injectie in de bouw forceren

dwang

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat voormalig prikminister Hugo de Jonge niet toevallig verzeild is geraakt op het Ministerie van VROM(Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer). Nadat een virus door het land trok en Hugo ons aanspoorde een aantal vaccinaties te halen worden we nu geprikt, eeehh geprikkeld, om ons in te schikken i.v.m. ruimtegebrek in een klein polderlandje. Het lijkt er op dat Hugo de meeste geschikte persoon is om bouwlocaties af te dwingen.

Noodwet, noodklok, weer noodweer

Hugo de Jonge is de juiste man op de juiste plek. Daarom kreeg hij een Ministerie dat het zwaar voor te verduren krijgt nu er behalve een stikstofcrisis en een wooncrisis ook een vluchtelingencrisis op het programma staat. Na het invoeren van de Noodwet i.v.m. een gezondheidscrisis luidt Hugo nu de noodklok vanwege de problematische huisvesting in een volgepropt kikkerlandje. Niet iedere kikker een eigen plompenblad maar met z’n vieren op één. De vijvers en vennetjes raken vol en er wordt gekwaakt van jewelste in kikkertje kwaakland. We waren een vrij en vredelievend landje maar werden plotseling overvallen door een gezondheidscrisis en nauwelijks bekomen van de schrik gevolgd door een woningbouwcrisis en vluchtelingencrisis. We zien het samenvloeien van twee crises.

Depressie

Er was al een wooncrisis omdat onze woonhuizen voor de neus van onze jongeren door beleggers worden weg gekaapt. Woonhuizen zijn voor starters onbetaalbaar geworden door het beleid van centrale banken. De rente is omlaag gemanipuleerd om te voorkomen dat ons monetair systeem zou omvallen door de onbetaalbare schuldenberg. Daardoor gingen de huizenprijzen door het dak en zochten vermogenden een andere plek voor hun depositotegoeden waarvoor ze in plaats van een rentevergoeding zelfs rente moesten betalen voor het in bewaring geven van die honderden briefjes van duizend. Ik zou dit een monetaire crisis willen noemen omdat deze is gecreëerd door de FED en de ECB, de centrale banken van de landen met de hoogste schuldenbergen. Of noem het een schuldencrisis of wat voor crisis dan ook want opgeteld zien we een samensmelting van meerdere crises tot één grote depressie. Een depressie die straks compleet wordt wanneer ook de financiële markten instorten.

Zelfbeschikking

De groei is er uit en de conjunctuur in ons ooit zo gezellige polderlandje zal omslaan naar een bedenkelijke toestand van onvrede, onrust, economische en sociale chaos. Met zoveel verstoringen in een korte tijd zal geen enkele minister en helemaal niet het Kabinet Rutte 4 in staat zijn om de opgestapelde problemen op te lossen. Ook Hugo niet met zijn dwangmiddelen. We leven in een democratische rechtstaat en willen via onze parlementsleden graag druk uitoefenen om te voorkomen dat we niets meer hebben in te brengen als het gaat om ons recht op zelfbeschikking. Hoe ver zijn we bereid te gaan als het gaat om het opleggen van dwang. Dat we een opgedrongen vaccinatieprogramma laten opleggen en straks ook het eigendomsrecht verliezen als het gaat om panden en woonhuizen die een persoonlijk bezit zijn.

Doorzettingsmacht

Volgens de Nationale Woon- en Bouwagenda en het Programma Woningbouw van het Kabinet mag Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting ingrijpen als gemeenten treuzelen met het realiseren van woningbouwplannen en zich niet houden aan gemaakte afspraken. Hij mag het wettelijk regelen dat hij ‘doorzettingsmacht’ krijgt. Dat kan betekenen dat juridische procedures tegen hoogbouwprojecten op 10 meter afstand van je doorzonwoning onmogelijk worden gemaakt vanwege de ‘noodsituatie.’ Tsja, als volwassen kinderen nog altijd huizen op de zolderverdieping dan willen we ook niet al te moeilijk doen. Toevallig woedt er op korte afstand ook nog een oorlog en stapelen zich meer narigheden op, zoals (hyper)inflatie, aanstormende energiecrisis, stikstofcrisis en noem maar op.

Depri

Ik las onlangs dat de vraag naar antidepressiva alarmerend is toegenomen. Tekenen van naderend onheil. In mijn vorige column schreef ik daarover. Terwijl ik zoek naar een afsluitende slotzin van deze deprimerende column beukt er een harde wind op de ramen en waaien er twee tuinstoelen om. De weerman voorspelde net een week lang regen en wind. Ik groet u allen, ik stuur mijn column in en loop zo meteen naar de apotheek.

GW

12 reacties

 1. Iets wat met bouwen te maken heeft. Noord-Europa, Mid-Amerika, Argentinië en delen van Afrika hebben hele goede landbouw grond. Hier wordt heel veel landbouw producten gemaakt. De rest van de landbouw grond is middelmatig en de laagste categorie is slecht.
  Bij gemiddelde en slechte landbouwgrond betekent, dat je er veel geld, kennis, kunstmest, water en techniek moet toepassen om landbouw te bedrijven. Is één van de onderdelen niet aanwezig, dan daalt de landbouwproductie dramatisch.
  Je kunt dus de morele en ethische stelling plaatsen, dat landen met goede landbouwgrond vooral landbouw moeten bedrijven en geen bebouwingen uitvoeren.
  Als de goederen en producten ketens flink wijzigingen, vanwege conflicten en oorlogen, zal dat o.a. betekent dat er landen zijn gaan de-industrialiseren. Als je geen energie of grondstoffen hebt, gaan je bedrijven dicht/failliet en de grond komt ter beschikking aan de landbouw. Een landbouw land kan nooit even rijk zijn als een industrieland, de ROI van landproducten is veel te laag. Ik verwacht ook dat dit jaar complete bevolkingsgroepen gaan verhuizen. Het jaar 2022 wordt niet makkelijk.

  1. Geachte Heer Welbergen,
   hoe hààl je dit bizarre idee in je hoofd joh ?

   Gij onderschat simpelweg het (politiek morele) CORRUPTIEgehalte der ‘Moderne’ Lage Landen ..!

   Afijn, we zullen zien wat er ècht gebeurt !
   ( ik hoop ongelijk te hebben natuurlijk, daar niet van)

 2. Eigen schuld, dikke bult! Op deze manier schrijvend raak je uiteindelijk vanzelf in een dip.
  En dan naar de farmacie grijpen, of de opiumkit. Om nog meer PFAS en andere chemische troep binnen te krijgen die je immuunsysteem aantasten, je bewustzijn bedwelmen en je potentie vernielen.

  Fout, fout, fout! De mens is geen tunneldier; je geest is vrij en het enige dat je echt je eigendom mag noemen. Pas dus geen vivisectie toe op jezelf, vlucht uit de bio-industrie en pas de gouden raadgevingen uit je eigen biflatie.nl toe: drink dagelijks vooral voldoende water!

  Doe ik ook. Bovendien spaar ik sinds gisteren voor een nieuwe keuken. Kwestie van ‘mind-control’ met het oog op Lous, mijn vrouw, die absoluut geen ‘Loes’ wil worden genoemd. Iets, dat volgens haar, veel te decadente associaties oproept met ‘’Loes-de-stoeipoes’.
  Begrijp en ondersteun ik – na meer dan 50 jaar evaringsdeskundigheid – volkomen. Daarom voor haar een gloednieuwe keuken. want koken kán ze. Ik heb genoeg aan mijn tuin en mijn oude fiets.

  1. Dat zal hem leren………de schade is enorm op veel vlakken; zijn taak zit erop.
   Op naar wachtgeld en benieuwd waar hem terugzien.

 3. Om serieus woningen te bouwen zijn (tien duizenden) bouwvakkers nodig !!!!
  Helaas zijn die niet beschikbaar en ook de komende jaren zullen weinig nieuwe bouwvakkers erbij komen, terwijl veel oudere bouwvakkers met pensioen gaan of totaal versleten de ziektewet in (WAO).
  Iedereen wil nu eenmaal ambtenaar worden, een lekker rustig bestaan zonder ooit moe te worden of het risico om een hernia op te lopen.

  De “nieuwe instroom” zoals vrouwen uit de Oekraine zijn ook niet geschikt om dit zware werk te verrichten. De vraag naar woningen zal wel explosief blijven stijgen, dus problemen gaan alleen groter worden.

  Het is niks, het wordt niks en het zal ook nooit iets meer worden ook!
  Nederland is passe…droom maar van vroeger….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: