´´De ECB kan niet bankroet gaan´´ en ´´Bitcoin zal maal 20 gaan´´

0

Eigenlijk zou deze titel beter anders luiden, maar dan werd hij iets te lang. Maar dit is hoe hij zou moeten zijn: ´De ECB kan niet bankroet gaan en daarom zal bitcoin maal 20 gaan´. Toch, nog een reden waarom we niet voor deze laatste titel kozen, is dat er twee verschillende mensen aan het woord zijn. Het is ECB Voorzitter Christine Lagarde die de uitspraak deed:

‘The European Central Bank Cannot Go Bankrupt or Run Out of Money’

En het klopt ook helemaal wat ze zegt. Tuurlijk! Kijk, als u of ik een drukpers thuis hadden staan, en we onbeperkt euro´s konden bijmaken, dan zouden wij ook nooit bankroet kunnen gaan! Waarom zijn de straffen voor valsmunterij zo hoog denkt u – net omdat de Staat niet kan toelaten dat er, ten eerste, vals geld in roulatie komt. Maar ten tweede, en dit vooral: alleen de Staat heeft het recht, eigent zich dat recht toe, om geld te drukken. Nee, als er iemand voor vals geld moet zorgen, is dat de Staat of de Staat der Staten, zijnde de ECB wel! Want vals mogen we het wel noemen, omdat je voor een briefje van 50 euro nooit of te nimmer meer voor 50 euro waarde aan goederen en diensten gaat kunnen kopen. Dat is een valse belofte, in schrift dan nog. Dus mogen we gerust al die bijkomende miljarden en biljoenen ook vals noemen. Wat u?

Het alternatief

Is het dus een wonder dat wereldwijd meer en meer burgers dat valse geld niet meer willen, niet meer hoeven? Of die briefjes met opdruk nu euro´s of dollars of yen worden genoemd, of renminbi of bolivar. De waarde erop gedrukt is immers een leugen. Was altijd al een leugen hoor! Alleen beginnen we dat eindelijk, eindelijk te snappen. Ook al en vooral: omdat er een alternatief bestaat. Sinds 2009 hoor, maar pas de laatste drie jaar is dat alternatief op de voorgrond getreden. En niet alleen burgers (we zijn met zo´n 100 miljoen cryptobezitters) maar ook bedrijven, betaalproviders, beleggingsfondsen hebben het licht gezien. Het zijn zij trouwens die de huidige nieuwe stierenmarkt in crypto´s stimuleren, in ernst begonnen in september/oktober 2020.

Bitcoin in de zes cijfers

De tweede uitspraak uit de titel – Bitcoin zal maal 20 gaan – is er duidelijk niét één van voorgenoemde hooggeplaatse dame. Het is Dan Tapiero die ´forecasts that Bitcoin will soon be 6-digit in price and that it is “only a matter of time”.´ Het is dan nog een goudexpert die zo positief is over het digitale alternatief voor fiatgeld. Zes cijfers voor 1 BTC, dat betekent minsten 100.000 dollar. Goud en bitcoin zijn in deze geen concurrenten maar complementair. Aldus Tapiero:

´´In the next five years, I can see gold at $4,000, so that’s double. But if gold is at $4,000, Bitcoin is probably somewhere between $300,000 and $500,000, so that’s a 20, 30x.´´

All in bitcoin

Nog maar enkele dagen geleden, op 26 november 2020, deelde een Canadees beursgenoteerd bedrijf mee, Cypherpunk Holdings, voluit te zijn gegaan in bitcoin. Dit zelfs ten nadele van investeringen in Monero en Ethereum. Cypherpunk Holdings is nu de 9de grootste beurgenoteerde bezitter van bitcoin. Een legendarische investeerder, Raoul Pal, verkoopt vandaag, 30 november 2020, zelfs al zijn goud om er bitcoin en ethereum van te kopen. En u, wat doet u ondertussen…? 

´Institutional money to propel Bitcoin to over $250K in one year? | Interview with Raoul Pal´

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.