Het is een boude uitspraak maar dat zijn we wel gewend van de Amerikaanse, succesvolle trendvoorspeller Gerald Celente. Is of was de reactie vanwege overheden erger dan de kwaal? Je hoort wel meer van dergelijke stemmen opkomen. Achteraf (nou ja, daar waar het virus stilaan afscheid neemt dan) praten, bekritiseren is natuurlijk altijd makkelijk. De beste stuurlui staan ook altijd aan wal, weet u wel? Politici krijgen toch altijd bagger over het hoofd, is het niet? Soms terecht maar vaker ook ten onrechte. Kunt u het beter? Doe het dan zelf, zeggen wij. Waren ze te losjes of nonchalant met maatregelen om het Coronavirus in te dijken. Dan vielen er waarschijnlijk nog meer doden en besmetten te betreuren. Waren ze te stringent met anti-maatregelen dan lijden de bedrijven, de ondernemers, de horeca et al. teveel. Kunnen ze ooit iéts goed doen? Verwachten we misschien teveel (´t zijn ook maar mensen)? Klagen we niet teveel en te vaak (Nederlanders staan daarom bekend in het buitenland, weet u)? En misschien lag die economie reeds half op apegapen voor COVID-19 zijn opwachting maakte? We gooien maar een paar balletjes op hoor, het reageren en discussiëren is aan u zo u wilt! Eerst maar eens luisteren en kijken naar welke argumenten de door ons zeer hoog geachte mister Celente aandraagt misschien:

Over onzekerheid

In De Nieuwe Wereld wordt ook over economie en het Coronavirus gesproken. Over de juiste aanpak, welke de beste is, en de kwetsbaarheid van economische modellen.´Paul van Liempt in gesprek met hoogleraar risicomanagement Theo Kocken. “Je moet wel iets doen met corona, maar we hebben een enorme overreactie op één risico.”´ We onthouden vooral: ´nooit uit de crisis geraakt.´´Weinig hoop, veel onzekerheid´en ´blijven aanmodderen.´ Nou ja, we gaan weer goedgemutst het weekend in zo te horen…(?!)

Maurice ventileert


Cafe Weltschmerz kon natuurlijk niet achterblijven in deze. Hier en nog op enkele plekken online is nog ruimte voor debat, discussie; gasten laten uitpraten en hen niet to oneliners dwingen. ´Sociaal geograaf en data analist Maurice de Hond is zwaar teleurgesteld in het RIVM. Hij vindt dat de wetenschappers van dit instituut zijn Deltaplan Ventilatie vrijwel volledig negeren. De Hond zegt aan te kunnen tonen dat aerosols (verzameling micro druppels) de belangrijkste oorzaak van Corona besmettingen zijn. En dus is luchtcirculatie en ventilatie cruciaal. “Als het RIVM er niet aan wil moeten burgers bedrijven en instanties het zelf maar doen. Controleer of vernieuw je ventilatie systeem. Thuis, in bedrijven , op scholen en verpleeghuizen. Zo kunnen we een tweede Corona golf voorkomen”, aldus Maurice de Hond.´ Deze laatste heeft trouwens een eigen website; die treft u hier aan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: