De eurozone werkt aan een digitale munt

17

If you can’t beat them, join them. Moeten ze bij de ECB gedacht hebben. De wereld der cryptomunten wordt té omvangrijk en werkt ondertussen té ingrijpend. Dus laat ons méédoen. Iets in die zin waarschijnlijk. Digitale plannen strokent in ieder geval met de nieuwe wind die verwacht wordt door Europa te waaien. Met Christine Lagarde als gedoodverfde nieuwe president van die ECB vanaf 1 november 2019. Zij toonde zich reeds meermaals een voorstander van de digitale economie.

Voorkomen is beter dan genezen

De aankondiging van Facebooks Libra voor 2020 heeft e.e.a. hoogstwaarschijnlijk in een stroomversnelling gebracht. Pas possible, zeggen de Fransen. Nicht möglich is ook de reactie van Duitsland. Maar voor alle zekerheid zullen we maar zelf zo’n digitale munt ontwikkelen voor de eurozone, dacht die ECB. Want Facebook, ondanks ook grote afkeuring vanuit de VS, blijft bij zijn digitale plannen. Het is ook een macht om terdege rekening mee te houden. Wat als, ooit, een derde van de wereld die libra gaat verkiezen. Boven al die mooie, blinkende, vers van de pers komende eurobiljetjes? Kan niet kunnen dus.

Hot hot hot

Het wordt zelfs zo precies naar buiten gebracht, lezen we op Insurancejournal.com. ‘Libra was “a wake-up call,” European Central Bank (ECB) board member Benoit Coeure told a news conference in Helsinki after a meeting of euro zone finance ministers.’ En hoe gaat die nieuwe, Europese digitale munt er dan uitzien? Wel, de ECB zou in deze de rol van de banken overnemen. ‘An ECB official said the project could allow consumers to use electronic cash, which would be directly deposited at the ECB, without need for bank accounts, financial intermediaries or clearing counterparties.’ Wauw, dit is wel hot stuff, o.i.?!

17 REACTIES

 1. De vorming van het geldkartel Federal Reserve System is voorafgegaan aan een lange reeks
  kunstmatige “crises”:
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_recessions_in_the_United_States
  In 1913 was Amerika gaar gebraden voor een “oplossing om een einde aan alle crises te
  maken”. Dat was de Federal Reserve, een private geldmonopolie dat eerst Amerika en dan de wereld in een schulden gevangenis heeft opgesloten.

  Het huidige geldsysteem geeft de grote bankiers alle instrumenten in hand om de economie te
  laten groeien of krimpen. Onze economische vrijheid is beperkt omdat de eigenaren van het geldsysteem bepalen hoeveel geld en schulden de economie heeft. Maar er is nog vrijheid binnen dit systeem om te bepalen hoe een ondernemer zijn activiteit inricht, of voor een consument in de keus van zijn aankoop.

  Ook deze minimale economische vrijheid is te veel voor de grote bankiers. Ze willen een nieuw systeem hebben om elke koop/aankoop door een fijne kam te trekken en te bepalen per individu wat gekocht mag worden, voor welke prijs, van wie, hoe veel, enzovoorts. En net zoals in 1913 zal dit nieuw systeem “nodig” zijn om nieuwe “crises” te voorkomen. Nieuwe motivaties zullen zijn
  dat “het beter is voor het milieu”, “het is om onze pensioen veilig te stellen”, en nog meer van zulke onzin. De “oplossing” zal gebaseerd zijn op 3 pilaren:
  – de blockchain technologie;
  – kunstmatige intelligentie logica;
  – de inwendige chip – 666.

  Om dit te kunnen realiseren moet eerst een “crisis” gemaakt worden zo diep, zo lang en zo ondragelijk dat de “oplossing” met de 3 ingrediënten acceptabel zou zijn (net als in 1913 met de introductie van de Federal Reserve). Daarom wordt het huidige systeem bewust gesloopt met negatieve rente.

  Wie zich zorgen maakt over zijn pensioen of spaarpot zou eerst het ontstaan van het huidige geldsysteem moeten aanschouwen om de verschijning van de logisch onverklaarbare negatieve rente te begrijpen en het doel daarvan te identificeren.

  • De “oplossing” zal gebaseerd zijn op 3 pilaren:
   – de blockchain technologie;
   – kunstmatige intelligentie logica;
   – de inwendige chip – 666.

   In de rijtje past nog : Afschaffing van cashgeld.

   • Sinds de crash van de Euro is gepland en nu zichtbaar ten uitvoering wordt gebracht, dit impliceert cash, schulden/obligaties/derivaten, spaarpotten, pensioenen, rekening courant tegoeden enzovoorts zullen geen betekenis meer hebben. Alles wat Euro heet gaat verdampen in 3 tot 10 jaar vanaf nu.

    • Het opleggen van centrale banken aan landen door de VS niet te vergeten. Je hebt gezien wat er gebeurde met landen die dat niet deden. En zo lieten de banken door de geschiedenis heen een diep spoor van dood en verderf en vernieling achter en dat zullen dit spoedig weer doen. We wanen ons veilig en kunnen ons geen oorlog meer voorstellen in Nederland maar de problemen in Europa met de banken zijn al zo groot, kijk maar eens naar de hier al vaak besproken Deutsche Bank, dat een nieuwe grote Europese oorlog aanstaande is. De mensheid leert veel maar door de algehele hebzucht maken we steeds dezelfde fouten en gaan systemen telkens weer ten onder c.q. ontstaan er economische crisissen die op hun beurt vaak weer uitmonden in oorlogen.

     • Cynicus, jij schat ons te hoog in, de mensheid is niets, de mensheid is een aanname.
      Hebzucht, fouten, uitmonden in oorlog enz deze woorden zijn gebaseerd op de geschiedenis lessen van school.
      De werkelijkheid is anders, de oorlogen en crisis zijn altijd een creatie van een kleine groep belanghebbende, de gewoone mens is een overlever en blij als hij kan overleven..
      De fouten worden niet gemaakt door de gewone mens, want een vrij systeem is zelf herstellend, bv door vraag en aanbod.
      Maar het sturen, aansturen, besturen die woorden daar zitten reden van jou boven beschreven situaties.
      Dus de bestuurders, leiders, politiek, koningen, dictators… zijn de veroorzakers..
      Dus laat ons de mens(heid) er buiten wij zijn de slachtoffers en niet de daders..
      De daders beschouw ik niet als de mensheid, maar een minderheid….

      Toch wel interessant dat ze ons via schijn constructies mede verantwoordelijk kunnen maken, zijn we toch nog achter de werkelijke reden gekomen van een zogenaamd democratisch systeem!!

  • Vergeet niet dat het systeem chaos, oorlog ook nog gaat gebruiken, de overlevers zullen blij zijn dat ze leven, en daarna alles slikken voor zoete koek!
   Het nieuwe systeem zal dan in alle ruimte geïmplementeerd kunnen worden net als de zogenaamde bevrijding van 1945, toen de Amerikanen vrij spel hadden om ons te bezetten en ons politiek en economisch te overheersen en controleren, ze konden ons dus via politiek, en militaire basissen, (NAVO) en konden ons via media (oa hollywood) Brain wassen.
   Dit systeem zal uitgerold worden via de nieuwe technologie en (fake)media, bv Google, chip, digitale munt, quantum technologie, 5G enz.
   There is no way out, helaas..

   • Waarom niet gewoon een stapje terug? Terug naar de goudstandaard. Vaste en tastbare waarden en geen digitaal gesjoemel met kwetsbare technologieën en gemanipuleerde media.

    • Omdat deze ontwikkeling niet gebaseerd is op algemeen belang, het word geen stapje terug, die weg is al afgesloten en de doelen zijn niet in ons belang, dat weet jij als geen ander!
     De pensioenen investeren volop in schulden die nooit afbetaald gaan worden ..
     Armoede voor iedereen, met als doel zoals boven beschreven.
     De winst is niet voor ons, wij krijgen de schulden….

    • Goud biedt geen controle over elk individu apart. Met een blockchain munt kunnen de bankiers alles doen wat ze willen met iedereen apart. Vandaag kan men een credit card blokkeren. Met een blockchain munt kan men dicteren per persoon tegen welke prijs een pak melk mag kopen en veel meer dingen als dit. Goud biedt vrijheid en is dus te “erg” voor diegenen die zich als slaveneigenaren beschouwen tegenover ons. Vergeet niet dat met blockchain elke cent krijgt een serienummer en een log waarin zijn hele historie vastgelegd wordt, tijdsmerk, gebruiker, wat is gekocht/prijs/hoeveelheid enzovoorts. Zo kunnen regels als gebruikersklasse, gebruiksdoel (finality) voor ieder cent apart bepaald worden aan de schepping en eventueel later gewijzigd worden. Vergelijk dit met een ontraceerbaar, homogeen grondstof als Au en dan begrijp jij waarom de blockchain zo “belanrgijk” is…

   • De Amerikanen willen kost wat het kost de Petrodollar als wereldreservemunt houden en zullen alles doen om hun macht te behouden en er niet voor terugdeinzen om dat aan iedereen in de wereld op te leggen. Er is nu werk voor ze aan de winkel want het Aziatische blok maakt het ze nu wel heet onder de voeten. Omdat zo nu en dan de olielogistiek in het Midden-Oosten gevaar dreigt te lopen moeten daar ook weer bommetjes gaan vallen. De Dollar en westerse (centrale) banken zijn domineren het huidige systeem. Geen ontkomen aan.

    • Helemaal mee eens, de sleutel is de USD. Als wereldreservemunt. Zolang olie en goud in dollars noteren, blijft de dollar die rol vervullen. Maar hij wordt allengs meer en meer bedreigd, dat zeggen jullie ook heel juist.

   • Eerst moet paniek gezaaid worden (PROBLEM) om vervolgens om een oplossing te roepen (REACTION) om dan de monetaire dictatuur op maat te introduceren (SOLUTION).

 2. de biflatie cocktail :

  3 delen gerrits pensioen likeur
  7 delen joost van bitcoin sap
  en een scheutje trumpzuur

  goed schudden en koel serveren

  waarschuwing : de afdronk kan wat monotoon zijn

  smakelijk!

  • Klinkt aantrekkelijk, dank voor de tip! Wij hebben er ook een voor u. Recept voor reacties als de uwe. 7 delen verveling, 3 delen afgunst en een scheutje azijnzuur. Shaken, not stirred. Waarschuwing: twee van dit soort drankjes en u wordt een sjagrijnig, nors en cynisch mens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.