‘De fatale fout van de EU-dictatuur’

eurocrisisS.R.L. Lancee, Vrijspreker.nl | Het is niet te zien, maar het onzalige besluit van de Europese ministers van financiën om de kleine spaarders van EU-land Cyprus te onteigenen heeft ingrijpende gevolgen die zullen niet stoppen bij de Cypriotische grens. De door niemand gekozen ‘toppertjes’ van EU, IMF en ECB hebben het niet aangedurfd om de Russische zwartgeld bezitters op het failliete Cyprus te knippen en te scheren en zijn het daarom eens geworden over een halfslachtig compromis.

Brusselse bobo’s

‘We stoten de Russische belastingontduikers niet te hard voor het hoofd door hun kapitaal tegen een heffing van slechts 10 % te legaliseren en onteigenen voor de schijn van eerlijkheid tegelijkertijd ook de kleine spaarders voor 7 % van hun spaargeld’. Dezelfde spaarders die mochten vertrouwen op het binnen de EU geldende deposito garantiestelsel dat het spaargeld van alle EU-burgers in gelijke mate zou beschermen. Deze garantie blijkt dus geen cent waard te zijn als niet gekozen Brusselse bobo’s in hun paniek om het zinkende euroschip drijvend te houden iets anders besluiten.

Start van Europese bankrun?

Een bankoverval op klaarlichte dag via belastingwetgeving die nog gemaakt moet worden. Wat er nu in Cyprus gebeurt is slechts een voorbode van wat de andere EU-burgers te wachten staat in de met 20.000 miljard euro schulden overladen Eurozone. Zouden alle burgers ingevolge het EU-manifest niet op gelijke wijze worden behandeld? De burgers in Griekenland, Italië, Portugal en Spanje die niet zo onnozel zijn om de waardeloze toezeggingen en garanties van hun regeerders te geloven zullen de komende tijd hun geld van de banken gaan halen. Met als gevolg dat het hele rotte bankenstelsel dat door onze politici met miljarden euro’s overeind wordt gehouden in elkaar zal storten. Een bankrun heet zoiets.

Gezond verstand

Iedereen met een beetje gezond verstand beseft nu dat geld onder de matras 10 % meer oplevert omdat de regeringen er niet bij kunnen komen. En de bloedzuigende banken, die leven van uw belastinggeld en tegelijkertijd de mensen met hypotheekachterstand meedogenloos uit huis laten zetten, betalen toch al bijna geen rente op uw spaargeld. De bepaald niet briljante opmerking van eurogroep voorzitter Dijsselbloem dat hij soortgelijke acties in andere landen nooit helemaal kan uitsluiten maar er niets dergelijks gepland is lijkt veelzeggend voor de goede luisteraar. Als overheden eenmaal een geldbron ontdekt hebben zullen ze die keer op keer benutten. Lees verder op Vrijspreker.nl

16 reacties

 1. Ik sluit mij helemaal aan bij de laatste opmerking.

  Aanvullende dit bericht:
  http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100023466/daylight-robbery-in-cyprus-will-come-to-haunt-emu/

  Wat mij dus opvalt is dat vorige week nog er mensen in NL waren die zeiden dat het einde van de tunnel in zicht is, de huizenprijzen bodemmen uit, NL staat er goed voor, etc etc, en dat dan het eerstvolgende weekend gewoon de hel losbreekt.
  Ik zou dat maar noteren! Zodra er weer roeptoeters de kop op steken, begin maar vast te pinnen en in te slaan, want kort daarna breekt vast weer een gevalletje ‘pleuris’ uit.

  1. Hee mister gengped,

   Uit welk parallelle universum komt het bericht dat het einde van de tunnel in zicht is? We zitten nog niet eens halverwege man. Huizenprijzen kelderen nog steeds, steeds meer bedrijven failliet, rode kruis heeft sinds WO2 nog niet zoveel voedsel pakketten uitgedeeld. Diegene die beweert dat het beter gaat is of deel van de samenzwering of het spoor bijster of heeft iets gebruikt…

   1. Heyheyhey, niet dat ik er in gestonken ben hoor hahaha. Integendeel, ik vermoedde al een hoop narigheid afgelopen weekend toen dus Coen Teulings van het CPB letterlijk heeft gezegd “Nederland staat er goed voor.” en kort daarna of ervoor Klaasje Knotsgek die zei letterlijk “De grootste daling van de huizenprijzen is achter de rug. Fundamenten zijn gelegd waarop de markt omhoog gestuurd kunnen worden.”

    Hahahaha, en ik hoorde een paar uur geleden nog op het nieuws Dijsselbloem zeggen dat dit echt de enige keer is en zal zijn dat er een beroep op spaargeld van het volk gedaan zal worden.
    Ik zat bij mijn ouders en heb meteen gezegd: “Ho wacht! Kijk ma, weet je JC de Jager nog toen ie zei dat Griekenland al ons geld met rente weer terug zou betalen? Let maar op, de volgende is Slovenië, dan Frankrijk en België…en dan kunnen wij ALLEMAAL TEGELIJK AFDRAGEN!”
    De trieste was zelfs dat ze het er eigenlijk wel mee eens was met die afroming. Dat is dus een eerste reactie op dit alles, en alleen omdat de media heeft gerept met woorden als Russische maffia, belastingparadijs, lage belastingen etc etc.
    Toch best wel erg. Maar meteen een voorbeeld genoemd dat het ook mij geweest zou kunnen zijn. Ik spaar mijn geld dat ik eerlijk verdiend heb en ik zet het daar op een bankrekening en ik meld dat ook nog eens eerlijk bij de belasting. Vervolgens komt het land in de knel vanwege herrie in Greece, banken dreigen om te vallen en wordt mijn geld afgepakt. Toen ging er wel een lampje branden.
    Maar van hun stoel komen om een bestelling in goud en zilver te doen… ho maar.

 2. geld thuis of op de bank maakt niet uit, fiat geld kan op ieder ogenblik volledig ongeldig worden gemaakt en worden vervangen door een zwaar gedevalueerde nieuwe munt, je kan je bezit (mocht je dit nog hebben in de huidige uitzuig cultuur) omzetten in waardevaste zaken, vb huurhuizen, landbouwgrond, kunst, metalen -> hoeft geen goud of zilver te zijn, aantal kilo’s koper, zink, tin, aluminium is prima, geld enkel aanhouden voor zover echt onmisbaar, ook wat valuta van derdenlanden; noorwegen, zwitserland, Brazilië, polen, zweden, australie als voorbeeld

  het systeem begint nu echt barsten te vertonen, het zal niet lang meer duren of de machthebbers beginnen een oorlog en zeggen dat de misère daardoor komt.

  een chinese vloek luidt: ik wens je een opwindend leven

  1. Mister eighties,

   Je hebt me zojuist op een idee gebracht!
   Lead Portal voor uw zware metalen hahaha
   Of handel in Braziliaanse REAL.
   Koen, we kunnen de biflaten natuurlijk een handje helpen.
   Serieus, openen we een bankrekening in Brazil waar jullie je geld op mogen storten. Rentes zijn nog steeds hoog !!!

  2. Geen PM maar voortaan HM. Heavy Metals.
   Dan slaan we een loden munt in de nieuwe munt eenheid Bif-Coin.
   Een de helft staat Koen met bretels en de andere helft zijn wederhelft met vergrootglas.
   Woehahaha.
   Formaat zoiets als een putdeksel dus veilig beleggen!
   Het zal me niets verbazen als Koen zich nu laat inspireren…
   Hè Koen?

 3. Als het zo doorgaat hoeven we op Biflatie niet eens meer ons best te doen om de euro-propaganda te ontkrachten en de eu en de euro in diskrediet te brengen. Ze doen het zelf wel. Met zulke vijanden heb je geen vrienden meer nodig, zou ik zeggen.
  Vanaf nu is het duidelijk dat Europese regels geen ruk waard zijn. Dat was al niet zo met de regels inzake het stabiliteitspact, nu blijkt de Europese regelgeving inzake het deposito-garantiestelsel een sick joke te zijn. Volgens lulletje Sweder van Wijnbergen is het de schuld van de kleine spaarders zelf. Hadden ze maar niet moeten geloven dat het EUROPESE deposito-garantiestelsel alle Europese burgers in gelijke mate zekerheid biedt. Ze hadden de kleine lettertjes moeten lezen. Dan wisten dat het woordje ‘Europees’ je reinste misleiding is ( net als het hele EU project ). Het is namelijk zo dat je eigen overheid ( niet de EU !! ) garant moet staan, en ze hadden kunnen weten dat hun eigen overheid zo goed als failliet is. Dus ze hadden hun geld al veel eerder massaal op buitenlandse rekeningen moeten storten. Lachen hè.
  En natuurlijk hebben ze hiervoor gekozen omdat er ongetwijfeld veel geld gestald staat van corrupte bankiers, politici en Russische criminelen. En ik durf te wedden dat er veel meer rekeningen zijn van minder dan 100.000 dan van meer dan 100.000 ( in tegenstelling tot wat beweerd wordt ). Met andere woorden: ze schenden de eigendomsrechten van gewone burgers om het criminele kapitaal van de corrupte elite te sparen.
  WAT EEN SCHOFTERIGE MISDAAD VAN DE ELITE JEGENS HET VOLK.
  En wat hoop ik dat de gemiddelde burger eindelijk gaat inzien dat Brussel één groot crimineel broeinest is.

   1. Ja spot on! Dacht al waarom doen ze dit in Cyprus. De testcase, geven we toe dan zo verder, zo niet dan proberen we wat anders. En als dat niet lukt laten we ze elkaar de schuld geven.

   2. Goed stuk. De financiële wereld werkt inderdaad niet volgens kapitalistische regels, maar dat wil niet zeggen dat we niet in een kapitalistische wereld leven. Want wat we nu zie is dat de vrije markteconomie verandert in een kapitalistische dictatuur ( zeg maar een olichargie ). En die olichargen hebben de banken en de politiek onder controle en weten zelfs de risico’s van HUN kapitaalverschaffers op het volk af te wenden. Is een ingewikkelde discussie. Waar ligt de scheidslijn tussen vrije markteconomie en olichargie enz. Het lijkt ook tegenstrijdig dat juist door het dereguleren van de marktwerking de VRIJE markten juist verdwijnen. Maar het is wel wat er gebeurt. Teveel vrijheid leidt tot onvrijheid voor velen. Immers de ‘sterksten’ ( lees de meest immorele en corrupte zakenlui ) winnen de strijd en trekken alle macht naar zich toe.

 4. Zoals ik al eerder aangaf wij leven in The Matrix.

  De energie die wij produceren als mens is op een slimme manier omgezet in geld door de poppenspelers. En erger nog ze hebben onze geest zodanig onder controle dat we geld als god zien, en daar al onze gedachten en acties op richten.Met een beperkte zgn vrijheid van denken en doen.

  Maar vanwege de ultieme drang van de hoofdpoppenspeler om god te spelen is dit nog niet genoeg.
  Daarom is er een wereldwijde crisis gecreeerd om de touwtjes nog strakker aan te trekken en de armoede te laten oplopen , zodat de arme sloebers straks zelfs zullen smeken om een oplossing.
  Het perfecte moment om de nieuwe wereld regering in te luiden.

 5. Het enige wat je naar mijn idee kan doen als gewone mens is proberen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden.
  Zodat je in lichamelijk opzicht kunt voorzien in je basis levensbehoefte.

  Daarnaast is het verstandig om je te richten op een manier om jezelf gezond te houden zowel lichamelijk als geestelijk.
  Ik vind zelf in Qigong , een 7000 jaar oude wijsheid, de perfecte manier om dit te bewerkstelligen.
  Google het eens en onderzoek het.

  Want de huidige op materie gerichte maatschappij staat op het punt om te vallen. Je moet niet geleerd zijn om dat te beseffen.

  En schelden helpt niet.

 6. Alles ligt in the eye of the beholder.

  En zoals William Blake zei :

  “If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. For man has closed himself up, till he sees all things thro’ narrow chinks of his cavern.”

 7. Wat zou er gebeuren wanneer wij morgen collectief besluiten om niet meer naar ons werk te gaan voor een half jaar?

  Wat ik wil zeggen is dat wij de macht hebben.

  Extreem? Nee hoor, het is zo.
  De eliteclub teert op ons gewone mensen.
  Dat moet je simpelweg beseffen.

 8. MM, probleem is dat meer dan de helft van het ‘gewone’ volk heult met de elite. Dus het zaak om het vertrouwen dat zij in de ‘elite’ hebben te vernietigen door onophoudelijke anti-establishment propaganda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.