‘De Fed kan geen goud printen’/Op naar de $3.000

6

Dat is de titel van een rapport van Bank of America. In ‘The Fed can’t print gold’ geeft de bank een koersdoel af van maar liefst $3.000 in 2021. De ‘Ultimate Store Of Value’ noemt zij het gele edelmetaal. Het ultieme waardebehoud, zouden we dat kunnen vertalen. Zerohedge.com sneert dat de bank overneemt wat de (sublieme, kritische, zeer goed geïnformeerde) website 9 jaar geleden schreef. Zerohedge: ‘Back in April 2011, just before gold exploded to a record above $1,900 following the US credit rating downgrade, we first said – and Kyle Bass echoed – that the main reason behind our long-running, bullish view on gold is that the Fed can’t print gold , unlike every other asset.‘ In totaal is de website reeds 11 jaar bullish op de goudprijs. Ere wie ere toekomt dus. We zijn ver vooorbij de jaren dat goud een ‘barbaars relikwie’ genoemd werd door centrale en andere banken. Of ook nog ‘een traditie’.

Krimp

Bank of America (BoA) wijst op de immer toenemende fiscale dificieten en de opgeblazen balansen van centrale banken en landen. En voorziet een enorme negateive economische impact vanwege het Coronavirus. De Chinese centrale bank rapporteerde reeds een krimp van het GDP (Bruto Binnenlands Product) van 6,8 procent over Q1 van 2020. Voor Japan en de Verenigde Staten wordt de rekening nog veel duurder, wanneer BoA gelijk krijgt. (De vorige projectie door de bank was respectievelijk $1.695 voor 2020 en $2.063 voor 2021. Wanneer we reeds op 21 april 2020 een goudkoers zien van $1.675, is die inderdaad zo goed als gehaald. En met nog 8 maanden in het jaar te gaan waarschijnlijk ook achterhaald.) Respectievelijk 21,8 en 30 procent in Q2 van 2020! De $3.000 ziet BoA bereikt worden binnen 18 maanden, tegen het einde van 2021. De rente in de VS en de meeste G10 landen zal nul of bijna nul blijven ‘for a very long time as central banks attempt to push inflation back above their targets.‘. Dus wie weet wordt deflatie wel het grote probleem in plaats van inflatie. Wat nog een veel ernstiger toestand zou zijn…! U kunt een groot deel van het rapport zelf lezen zo u wilt op Zerohedge.

6 REACTIES

  1. Bedankt voor de link. Relevant, voor iedereen goed leesbaar en begrijpelijk verhaal. Maar allesbehalve nieuw. Dus blijft de vraag naar het waarom.
    Waarom wordt er zo weinig tegengas gegeven aan ontregelend beleid dat grotendeels helemaal niet nodig is? Maar wel steeds olie op het vuur gegooid van een massale angstpsychose? En waarom worden de blote feiten (bewust?) vertraagd of achtergehouden?
    Duidelijk is dat het virus an sich niet bestreden kan worden, dat de maatregelen slechts dienen als vertragingstactiek, om de zorgsector -waarop de afgelopen jaren draconisch is bezuinigd door dezelfde vos dien nu de passie preekt- niet volledig im elkaar te laten storten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.