De financiële centra van de wereld: in 2020 en in 2025

Het zwaartegewicht van de wereldeconomie is al vele jaren aan het verschuiven. Maar die trend van West naar Oost verloopt wel almaar sneller. Eerder vroeger dan later zal China de grootste economie ter wereld worden, waar dit tot op heden nog de Verenigde Staten zijn. Het Coronavirus dat uitbrak in december 2019 zal o.i. slechts een tijdelijke terugval in deze betekenen. Terwijl de Brexit die een feit is sinds 31 januari 2020 de beweging dan vermoedelijk weer zal versnellen. We merken dit onder meer aan het daarmee gepaard gaande belang van de onderscheiden financiële centra. Ook hier wordt een aanzienlijke verschuiving verwacht in de komende vijf jaar.

Infografiek

Visualcapitalist brengt ons opnieuw een prachtige grafische voorstelling. Deze stelt procentgewijs de diverse financiële centra van de wereld voor. Met een visuele overgang van 2020 naar 2025.

De een zijn dood is de ander…

Waar Londen nog voor 33,7 procent telt anno 2020, wordt gepronostikeerd dat dit zal dalen tot 21,6 procent. Idem voor wat de VS betreft: van 56,2 procent naar 49,7 procent. Wat Eurpa beteft zal Luxemburg aan belang inboeten, ten voordele van Frankfurt. In het Oosten dan. We benoemen zo Shanghai, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en Honkong. Wat het Westen aan belang in deze zal verliezen, wint dit Oosten. And there is nothing we can do about it…

2 reacties

  1. Beste Joost het is helaas niet anders de chinese economie zal in 2030 2 x zo groot
    zijn als die van de VS op zich een vrij natuurlijke afspiegeling van haar bevolkingsgrootte.
    China is de fabriek van de wereld geworden of je het nu leuk vind of niet het is wel realiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.