De G is uit de fles: die krijgt 2G er niet meer in

Natuurlijk zal ik mij, zoals elke nette columnist dat pleegt te doen, allereerst uitspreken tegen het geweld in Rotterdam. Da’s wel zo netjes toch? O, u proeft enig cynisme in deze woorden, wel dat mag. Nee, ik ondersteun nooit geweld tegen politie en hulpverleners. Daarmee breken we onze rechtsstaat af en dreigt een regelrechte politiestaat. Daar zit niemand op te wachten. Hoe dan ook, de vaderlandse media plus de buitenlandse pers vallen over elkaar heen om het excessieve geweld in Rotterdam te veroordelen.

Onbezoldigde boa’s

Wat ik mij dan afvraag is of er bij de mainstream media journalisten zijn die nog over een nuchter verstand beschikken en begrijpen waarom het geweld zo heeft kunnen escaleren. Waar is hun gevoel voor reflectie. Als je je voelsprieten uitsteekt in de buitenlucht dan had je gevoeld dat er kou in de lucht hing. Ik vrees echter dat de meeste verslaggevers verslag doen vanachter hun toetsenbordjes en de beelden bekijken via twitter, telegram en sociale media. Er duikt zoveel beeldmateriaal op van de filmende relschoppers dat je daarvoor niet eens naar buiten hoeft. Relschoppers filmen elkaar voor het spannendste filmpje, je weet maar nooit wat er gebeurt. Mochten de relschoppers al niet de demonstranten zijn die tegen het toekomstige sociale creditsysteem protesteren, dan maken ze nu vanzelf deel uit van het opsporingssysteem. Hun filmpjes zullen door opsporingsambtenaren worden gebruikt voor gezichtsherkenning van de relschoppers. Het is een mooie aanvulling op hetgeen gefilmd is door de straatcamera’s van de Gemeente Rotterdam. Zo krijgt zelfs de onnozele burger onbewust een opsporingstaak toebedeeld. Dus jongelui, doe je best met filmpjes maken. Jullie zijn allemaal onbezoldigde boa’s.

Achterstandswijken

Nu mijn punt. Nogmaals, ik ben tegen geweld, maar ik begrijp waarom men de straat op ging. Het begon met een klein groepje demonstranten die vredig hun protest wilden laten klinken tegen het voorgenomen 2G-beleid wat via wetswijziging ingevoerd zal worden. Ten koste van alles. Ten koste van het moreel appel en de ethische discussie die het kabinet gewoon overslaat. Veel mensen zien de aanstaande toegangscontrole op onze gezondheid als een ernstige inbreuk op onze privacy en op ons gevoel van vrijheid. Elk protest tegen 2G zal ik ondersteunen. Dat demonstraties in grote steden als Rotterdam uit de hand kunnen lopen door de vermenging van hooligans is een bekend verschijnsel waar we niet gek van opkijken. Hooligans zijn geen echte voetbalclubsupporters maar zijn bewoners uit volksbuurten die uit zijn om te rellen. Heeft te maken met hun achtergrond, de achterstelling door het leven in achterstandswijken. Kan ik begrijpen. Deze mensen zoeken een aanleiding om hun onvrede en woede te uiten. Het journaille is er als de kippen bij om ze te veroordelen. Pas een paar dagen later komen de jeugdwerkers uit de achterstandswijken aan het woord om hun verhaal te doen over de sociale misstanden die voor ons “nette mensen” buiten beeld zijn.

Doemscenario’s

Afgelopen zomer fietste ik samen met mijn vrouw een dagje door Den Haag, Wassenaar en Scheveningen. We fietsten ook door de Schilderswijk om een indruk op te doen van het leven in een achterstandswijk. Slechts een halfuurtje was genoeg om het sfeertje op straat te proeven maar te weinig om de sociale gevoelens van de bewoners te delen. Dat jongeren uit achterstandswijken hun onvrede uiten tegen het gezag is niet nieuw. Als hun sociale onrust wordt vergroot door nog meer aangekondigde repressieve overheidsmaatregelen dan durf ik te beweren dat het niet bij deze Rotterdamse burgeroorlog blijft. Dit zal zeker verder escaleren als de regeringscoalitie hun ogen sluit voor de onvrede in het volk. De onvrede heerst niet alleen in Rotterdam maar zou best wel eens groter kunnen groeien nu een deel van de zwijgende meerderheid inziet dat allerlei genoemde doemscenario’s van ruim een jaar geleden lijken uit te komen. Toen waren het zogenaamde complottheorieën, nu zijn het gewoon de plannen van een demissionair kabinet dat denkt te kunnen regeren in naam van onze gezondheid.

De maakbare mens

Is dit de wereld op z’n kop of is mijn kop op hol. Hoe dan ook, Ik raak de weg kwijt. Moet ik straks overal door een scanpoortje om ergens naar binnen te kunnen? Moet ik mij daarbij veilig voelen omdat Big Brother waakt over mijn gezondheid? Het zal aan mij liggen maar ik kan er niet bij dat dit de toekomst is voor onze jongeren. Of denk ik ouderwets en kan ik niet meekomen met de gedachte dat de maakbare mens aanstaande is. Stel je ondergeschikt op aan de controlemaatschappij en geef je gezondheid en je geld aan de Staat zodat deze er op past. Misschien wel een fijn idee om zelf nergens meer verantwoordelijk voor te hoeven zijn.

GW

28 reacties

 1. Het is te hopen dat die 2G maatregel er niet komt, zeker niet nu er ook een vuurwerkverbod is afgekondigd.

  Oud en Nieuw dit jaar zou wel eens een drama kunnen worden, waarna politici weer kunnen zeggen dat ze dat alles niet hebben kunnen voorzien, terwijl besturen wel vooruit zien zou moeten zijn.
  Maar het enige wat UW bestuurders in het vooruitzicht zien is die nieuwe baan welke weer een nieuwe uitdaging voor hen zou zijn, terwijl het systeem op deze wijze zorgdraagt dat de poppetjes binnen gelederen blijven.

  En U, het merendeel van U, spreekt UW bewondering uit voor DEZE figuren!

  1. Precies! (Hoe vaak hebben we het daarover al gehad op de voormalige GeenNieuws site?)
   Politiek van Ruttes kaasschaaf. Geen samenhangend beleid, geen enkele visie. Planloos plakwerk, alles gecommercialiseerd, verlammende spreiding en bureaucratie. Iedereen verantwoordelijk, niemand aansprakelijk. Pappen & nathouden, gedogen. Old boys die elkaar uit de wind houden. Treden af, zeggen ‘sorry’ en mogen vrolijk doorgaan met hun afbraak.

   Landje van Kaas, Coke en Killers, zo ziet het buitenland het resultaat van het Nederlandse ‘liberalisme’. Geen grote of kleine, internationale misdaad meer zonder NL regie of betrokkenheid.

   Slecht voorbeeld doet goed volgen. Wie de jeugd heeft…
   Nauwelijks een maand geleden: Nee, hoor! Dit jaar echt geen landelijk vuurwerkverbod. Laat de burgemeesters het maar plaatselijk regelen. Handel en huishoudens in blijde verwachting volgestouwd met donderbussen en vuurpijlen: wordt er tóch een algemeen vuurwerkverbod door Den Haag afgekondigd! (Om de zorg niet nog meer te belasten. Heet het. Wat verzin je nog meer om vooral de jeugd op stang te jagen?).

   NL is goed op weg om weer het coronalachertje van Europa te worden, vaak vergeleken met ‘ontwikkelingslanden’ als Roemenië en Bulgarije.
   Weerloze burgers in elkaar timmeren is één, maar met scherp schieten op balorige tieners is niet anders dan de ultieme capitulatie van het falend gezag.

   Maar niet alles is de schuld van corona. Al daarvoor was dit land de ‘fiere’ koploper van de Europese ‘agressieranglijst’ jegens personeel van zorg- en hulpdiensten.

 2. Zoals altijd in de geschiedenis van europa is het een groot land dat de toon gaat zetten ik denk daarbij aan Frankrijk of Duitsland. Hoe dan ook de overheid heeft haar hand overspeeld en terug kunnen ze ook niet meer. Sterker de huidige politici in de EU zullen allemaal moeten vetrekken die zijn niet meer te handhaven dat heeft echt niets meer te maken met gezondheid maar meer met een digitale diktatuur. Als het volk massaal er niet aan mee werkt zullen we deze geplande diktatuur kunnen keren. Helaas keerzijde is dat dit soort kommunistische diktaturen meestal eindigen in genocide (prik). Dus wakker blijven en vooral de extreme propaganda met stevige schep zout nemen. Waar het omgaat dat het volk financieel onteigend wordt terwijl ze afgeleid worden met deze griep circus.

 3. Geachte gevaccineerde : uw kans op “grijze nagels” is 4 keer zo hoog als die van de ongevaccineerden. Het is maar dat u ’t weet ! :
  https://www.naturalnews.com/2021-11-21-4x-more-vaxxed-people-dying-compared-to-unvaxxed.html
  En voor dit ‘land’ (Khazaria 2.0 cq Rothschildistan) voel ik doorgaans weinig tot geen sympathie.
  Momenteel echter wel, logisch (*) :
  https://www.frontnieuws.com/update-uit-israel-de-gevaccineerden-zijn-ziek-en-stervende/
  * = al ben ik, volgens de intrinsiek ZIEKE rabbijnse creatie daterend uit de 1e t/m de 5e eeuw (de talmoed) uit “een dierlijke invloedssfeer” geboren, en zij, de “joden” uit een “goddelijke invloedssfeer”…

 4. weet je, sneetje?

  uiteindelijk is alles bullshit and vanity, zegt de prediker.
  Er is niks nieuws onder de zon.

  http://hourofthetime.com/milton-william-bill-cooper-mp3-collection/

  “If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. For man has closed himself up, till he sees all things thro’ narrow chinks of his cavern.”

  ― William Blake, The Marriage of Heaven and Hell

  gaan we weer eens naar de 100 net als in the good old days?

  Sanningen är sant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: