Hoewel we de reputatie hebben in het buitenland van zeurders, zanikers, zeurpieten, zagers en sikkeneurig van aard te zijn, zou ons land hier best wel bij mogen zijn. Bij die ´gelukkigste landen´. Relatief moeten we minstens één van de landen met de gelukkigste bevolking ter wereld zijn. Kijken we om ons heen, over de landsgrenzen en zeeën heen, toch? Of zou er iemand in China willen wonen, met hun sociaal-krediet systeem; half kleuterschool, half gevangenis? Of in Haïti, Godvergeten oord met de ene dictator na de andere die het land als puinhoop achterlieten. Venezuela misschien met haar hyperinflatie of in het barkoude klimaat van Siberië? Mexico dan, op plaatsen één en twee met de ´Most violent cities in the world´. I don´t think so.  Als andere, zuidelijker landen al iets op Nederland voor hebben, is het ´t warme klimaat, toch? Natuurlijk is Nederland niet de hemel op aarde, en loopt e.e.a. hier ook mank. Maar relatiéf mensen, relatiéf – alles is relatief. Misschien dit ook wel: 

klik hier zo u wilt, Visualcapitalist.com, voor de ware grootte

´This series of map pulls data from the World Happiness Report to uncover the average scores of 149 countries between 2018-2020, and which ones emerged the happiest or unhappiest. We also look at the most and least improved countries in every region.´ Worden in de weging, beoordeling, rangorde meegenomen: de levensverwachting, BNP per hoofd, gezondheidszorg en aantal geboorten; plus volgende, meer subjectieve kwalificaties:

´The report also looks at more intangible aspects, collecting survey responses around:

 • Social support
 • Freedom to make life choices
 • Generosity
 • Perceptions of government/ business corruption
 • Positive or negative affects (Recent experience of emotions)´

2 Responses

 1. Tis net of je de viva leest he.
  Of de happinez…

  hoe word ik gelukkiger dan mijn buren

  bla bla bla, gaap gaap gaap

 2. Nederlanders zeurpieten en zeikers? Welnee, hoe kom je op het idee? We zijn het landje van bravoure en kapsones. Met liegende politici, de Rutte doctrine en corrupte ambtenaren.
  Het buitenland ziet ons als vrolijke, maar wel pragmatische cultuurbarbaren, als Chinese piraten die zeer bedreven zijn in het ontduiken van elke vorm van gezag.
  Vrijheid, blijheid. Alles mag, niets moet. All chques accepted!
  Dát is ons geheim voor een lang en gelukkig leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: