De Grote Reset: er staat wat te gebeuren, ook en zeker monetair!

Eerst las en hoorde je er maar mondjesmaat over. Links en rechts gefluister nog, opgepikt door wakkere geesten. Die losse eindjes in de meest verscheiden media gingen verbinden. Die alras beseften dat, heel soms, 1 + 1 ook 3 kan worden. Het verschijnsel, aanvankelijk nog vaag, als achter melkglas, efemeer, kreeg alras een naam. Sommigen benoemden het als the New World Order. De Nieuwe Wereldorde. Een begrip dat als een te grote broek zit. Waarbij ook tevéél onder die noemer kan vallen. Te vaak ook ingevuld naar persoonlijke willekeur. Maar het murmelende rumoer werd luider en allengs duidelijker. Tot het ook door grotere media werd herkend. En een andere naam kreeg. Die naam is dan geworden: ‘The Great Reset’.

Omina

Zondag 7 juni.  De laatste paar dagen en weken komen maar liefst 3 (drie!) berichten uit die wijzen op…dat er ‘iets’ staat te gebeuren:

  1. Het Office of the Comptroller of the Currency. Verenigde Staten van Amerika. Die we al beter de ONverenigde Staten kunnen noemen, met alle betogingen en protesten tegen extreem politiegeweld en racisme (en nog heel wat meer in feite, bewust of onbewust). Maar had u ooit vermoed dat er ook maar zo’n instituut of ‘office’ bestààt? Jawel, en het huidige hoofd ervan is net vervangen door een topman van Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptomakelaar. Het gaat om ‘former Coinbase chief legal officer Brian Brooks.’ In commentaren lezen we dat dit geen toeval is, maar zo beslist werd om ‘een brug te slaan’ tussen fiatgeld (de dollar) en digitaal geld. (Waaraan wij toevoegen: laat ons hopen dat ‘een zekere cryptomunt’ daarbij gebruikt gaat worden…) Maar het volgende is pas sterk: dit instituut gaat het publiek vragen (‘demand for input’) hoe het denkt over digitale munten…no kidding!!  
  2. Hester Peirce, ook wel ‘Crypto Mum’ genoemd omwille van haar welwillende houding jegens digitale munten, wordt opnieuw voor 5 jaar benoemd in haar positie als toezichthoudster bij de SEC, het Amerikaanse beurstoezichtorgaan.
  3. IMF Managing Director Kristalina Georgieva, nog niet zo lang in office, functie die ze overnam van Christine Lagarde, sindsdien hoofd van de ECB en een fan van digitale munten, spreekt en schrijft over ‘the Great Reset’. Zie ook ‘The Path Forward’. Grote veranderingen, monetair zeker denken wij, zijn op til. Een voorbeeld dat we hier zelf toevoegen: het kan toch niet zijn dat Amerikanen weken moesten wachten op financiële hulp van de overheid (de cheque, cheque! in deze tijd! via de post! van 1200 dollar). Dat (weer) Amerikaanse bedrijven eveneens veel te lang moeten wachten op financiële overheidsbijstand. Dat kan sneller, dat kan beter en ook goedkoper. Via ‘een zekere cryptomunt’ misschien wel, we zeggen het er nog maar even bij.

Hoop doet…rentenieren?

Noch ondergetekende, noch Biflatie als medium geven financieel advies, dat spreekt. Dat is genoegzaam bekend. Hij spreekt enkel zijn verwachtingen uit. Als de munt in kwestie op één of andere manier gebruikt zou worden bij de Grote Reset…dat is een Grote Als! Dan kan deze cryptocurrency wel eens ’to the moon’ gaan. Met een eerste vervijf tot vertienvoudiging. Ondertussen zou FOMO, fear of missing out kunnen inzetten. Die de waarde nogmaals vervijf tot vertienvoudigt. Als (wéér die ‘als’!) deze verwachtingen bewaarheid worden? Dan kan wel eens aangekeken worden tegen een waarde die in relatief korte tijd maal honderd gaat.

The Great Reset…

…is ook de titel van de recentste crypto en blockchain nieuwsbrief van Bitcoin Market Journal. Daarin wordt verwezen naar een nieuw aanknopingspunt, een nieuw spoor. ‘The World Economic Forum (think of them like the United Nations of money) launched a new campaign called “The Great Reset.” I encourage you to watch the 90-second video here.’ De wereld eerlijker maken, met de rijkdom beter verdeeld, groener ook? We zullen het zien, of niet zien. Aanzien zeker, maar eerst zien en dan pas geloven. Laat eerst al maar eens een zekere cryptomunt wereldwijd gebruikt worden, dan kan ondergetekende vervroegd met pensioen. In ieder geval zouden bepaalde goede doelen dan niet vergeten worden.

Over goud en zilver

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat bij een monetaire reset er op een of andere manier goud zal gebruikt worden. Een bepaalde cryptomunt dan die gedekt is door fysiek edelmetaal? Misschien wat vergezocht maar… In ieder geval spreekt Lynette Zang in ‘Pandemic Is A Great Cover For A Financial System Reset’ over goud, en zilver. Zij is Chief Market Analyst bij ITM Trading. Overheden kunnen het Coronavirus gebruiken “to hide a lot of garbage” zegt ze. Mevrouw Zang zegt nog veel meer zinnigs en intelligent. Watch and learn:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: