De koekjesfabriek gaat sluiten, maar u mag niet klagen

Als sympathisant van de agrarische sector, die bij mij hoog staat aangeschreven, veroordeel ik elke vorm van geweld. Misschien klinkt die veroordeling hypocriet, want net als onze politici doen moet je elke vorm van geweld veroordelen, tenzij het een oorlog betreft waarin je een ‘vriend’ wapens stuurt. Toch snap ik waarom de boerenprotesten escaleren. Verplaats jezelf eens in een situatie waarin je werkgever je ontslaat om reden dat je samen met je collega’s een fantastisch product verkoopt dat bijdraagt aan het BBP van de BV Nederland. Dat je werkt in een koekjesfabriek waar de allerlekkerste en meest gezonde koekjes ter wereld worden gemaakt. Een product dat wereldwijd gretig wordt afgenomen, waarmee winst wordt gemaakt, waarmee monden worden gevoed en waarmee de oude cultuur van oma’s recept in stand wordt gehouden. Dan komt de overheid die ingevolge een mondiale idealistische agenda een enorme productiebeperking oplegt omdat er smaakstofjes aan het meel worden toegevoegd die niet voldoen aan nieuwe regeltjes van een idealistische agenda waar in staat dat de stranden aan de Noordzeekust over tig jaren zijn verplaatst naar het oosten. Gaat u slaafs bij de pakken neer zitten of boos worden?

Koekjesfabriek is fictie, boeren zijn echt

De koekjesfabriek heeft patent op hun topproduct dat de beste voedingsstoffen ter wereld bevat. Duizenden medewerkers verspreid over diverse locaties in Nederland en ook de transportsector en aanverwante bedrijven zijn financieel afhankelijk van de koekjes. Verderop in het land staat een ijsfabriek die de lekkerste ijsjes ter wereld maakt waarin dezelfde geheime smaakstofjes van oma zijn toegevoegd. En een snoepjesfabriek en een chocoladefabriek. Duizenden arbeidsplaatsen die verloren gaan als die natuurlijke smaakstofjes worden verboden die moeder natuur nota bene zelf aanmaakt volgens een natuurlijk proces waarmee koolzuurgas, de verbinding van koolstof en zuurstof, in de atmosfeer wordt aangemaakt. In de volksmond spreken we over CO2 waarvan we weten dat bij hoge concentraties hoofdpijn kan optreden. Daarvoor gebruiken we ventilatoren in binnenruimten. Voor de buitenruimte is de natuur de ventilator. Echter is de werking daarvan in grote steden beperkt doordat teveel beton en asfalt te weinig ruimte bieden aan moeder natuur. Een simpele uitleg voor een (on)aards probleem.

Macht boven de macht

Om het ingewikkeld te maken kunnen we de opwarming van de aarde in deze kwestie meenemen maar dan wordt het een discussie tussen klimaatalarmisten en klimaatontkenners. De opwarming van de aarde is van alle tijden, alleen wordt nu de mens aangewezen als grote boosdoener en wordt met een leger aan maatregelen getracht het aandeel van de mens in het natuurlijk proces waarmee koolzuurgas wordt aangemaakt te beperken. Daarvoor moet zelfs de voedselproductie in welvarende landen waar boeren enorme innovatieve vooruitgang hebben geboekt er aan geloven. En dat in tijden van groeiende voedselonzekerheden door geopolitieke spanningen. Je bent de beste producent ter wereld en dan moet je afbouwen. Dat bedenk je als landbouwer/veehouder niet uit jezelf, tenzij de pensioenleeftijd nadert. Ook verwacht je zulke maatregelen niet van je eigen regering die zelfs baat heeft bij de productie die bijdraagt aan het landelijk BBP(Bruto Binnenlands Product). Zie hier de invloed van de macht boven de macht. Brussel boven Den Haag; de VN, WHO, IMF, WEF en al die andere boven NL. Wanneer globalisten de globe omarmen moeten kleine landjes er aan geloven. Zich onderwerpen aan de macht van het grote getal. Het kapitaal van de elite dat zich heeft verbonden met de grootheden van kapitaalkrachtige multinationals en invloedrijke gouvernementele organisaties.

Tekorten

Nederland is een klein land dat verbinding zocht met grote landen om te kunnen samenwerken op gebied van handel. Dat heeft een poosje gewerkt en wereldfaam opgeleverd als exportland met kwaliteitsproducten. Totdat de globalisering kwam en een klein landje moest meelopen aan de leiband van de grote jongens. Moest mee vergaderen in de clubjes van VN, WEF, WHO, EU, enzovoort. Dan is het een uitkomst om daar goedlachse regeringsleiders als Mark Rutte heen te sturen en ervaren diplomaten als Sigrid Kaag. We zien nu het resultaat, inperkingen op allerlei gebied. Niet alleen de voedselproductie moet worden afgeschaald, ook de aantallen vluchten op Schiphol. Heel vreemd, o ja, het is om onze CO2 uitstoot en wij zijn het beste jongetje van de klas, dus we kunnen wat lijden. Nu halen we slaafs ons BBP onderuit. En niet alleen dat. Ik zie veel meer beperkingen die enorme wachtrijen en wachtlijsten opleveren. Tekorten aan alles. Tekort aan personeel, aan woonhuizen, aan gas en olie, en wat er nog meer op ons afkomt. Ik bedenk zomaar een rijtje:

Wachtrijen vliegvelden

Wachten op geannuleerde trein

Wachtrij Belastingtelefoon e.a.

Wachtlijsten sociale huurwoningen

Wachtlijsten operaties

Wachtlijst verzorgingshuizen

Wachten op prijscompensatie

Ik wil niet hopen dat er meer zijn, maar ik wacht op de val van Kabinet Rutte 4 met korten wachtgeld voor de bewindslieden. Maar wachten duurt lang.

GW

Vind Gerrit op Twitter hier

27 reacties

 1. Ook op facebook heb ik mij uitgesproken voor de boeren met het volgende statement:

  Uit meerdere nieuwsberichten blijkt dat veel sympathisanten de boerenprotesten steunen met alle gevolgen van dien. Citaat: “De boeren waren gesteund door zo’n 200 sympathisanten. Zo’n dertig tot vijftig van hen probeerden na het incident de aanhouding van een agressieve boer te verhinderen, waardoor agenten gedwongen werden om hun wapenstok te trekken.”
  Dit soort incidenten zullen we meer zien als de boerenprotesten zich verhevigen en gaan escaleren als blijkt dat het Kabinet geen handreiking doet door vernietiging van de stikstofplannen. Alleen dan houden de acties vanzelf op. Pappen en nathouden zal niet werken zolang een fanatieke homogene beroepsgroep zich collectief en eendrachtig opstelt tegen vernietiging van een derde deel van de agrarische sector. Een sector die nota bene al levenslang in dienst staat van de wereldwijde voedselvoorziening.

  Het is absurd om te horen dat er stadse mensen zijn die geloven dat de groente uit een potje komt en op de fabriek wordt gemaakt. De stadsmensen die niet zoals ondergetekende over landweggetjes fietsen en hun eieren bij de boer halen. Momenteel wordt er door sommige stedelingen een hetze gevoerd tegen de boeren vanwege hun blokkeeracties.

  Het lijkt wel alsof er op een burgeroorlog wordt aangestuurd. Een oorlog tussen plattelanders en stedelingen! Tussen hooivorken en samsonitekoffertjes. Al weer een tweedeling in NL. Hadden we eerst een hetze tegen ongevaccineerden, straks zijn het de boeren die niet deugen. En weer zijn het de talkshowtafels die deze strijd uitlokken. Weer zijn het de media die het overheidsbeleid steunen!

  Hoe zouden andere beroepsgroepen reageren als vanuit Den Haag wordt gelast dat een derde van hun vakgenoten moet stoppen met hun nuttige werk. Dat een sector met een belangrijke maatschappelijke functie plaats moet maken voor de 17 SDG’s uit de Agenda 2030 van elitaire globalisten. Het lijkt wel of we anders moeten worden opgevoed. Dat we gelukkig moeten worden met de heideplantjes in de natuur in plaats van de aardappels en koeien op de groene velden.

  Hoe ongelukkig worden de boeren die behalve hun werk ook hun boerderij en landelijke woonomgeving moeten opgeven. Mensen die worden bedreigd in hun voortbestaan kunnen net zo radeloos worden als ratten die in een hoek worden gedreven, ze springen je uiteindelijk naar de keel. Mag ik het daarom niet vreemd vinden dat sommige boeren over de rooie gaan? Mag ik begrip hebben voor het onrecht wat anderen wordt aangedaan?

  (Voor de minder begripvolle lezers, mijn statement is geen oproep tot gebruik van geweld!)
  GW

  1. Het gaat niet meer om één beroepsgroep; Rutte krijgt de rekening gepresenteerd voor 12 jaar wanbeleid. De (bewuste) provocatie aan het adres van de boeren zal eindelijk de emmer doen overlopen. Genoeg is genoeg!

  1. Precies ; het DRUIPT er inmiddels vanaf !

   De èchte reden dat Amerikanen vrijelijk vuurwapens mochten/mogen bezitten is niet (alleen) om inbrekers enz weg te kunnen jagen, maar om, indien nodig, zich tegen een op hol geslagen cq corrupte Overheid te kunnen verdedigen.

   Vandaar dat er (in de VS) middels nepaanslagen (80%) daar, er wordt geprobeerd de wapenwetten te veranderen.

   En dat wij in Europa al een eeuw die rechten niet meer hebben.

   En u met maiskolven mag gaan gooien…

  2. Goed gezien, eerst de chaos, dan de faillissementen / werkloosheid en dan de bewust gecreëerde armoede. Het volk zal dan de reddende ?? Engel, de NWO, accepteren.
   In 2030 you Will OWN nothing and you Will be happy?!
   De wef marionetten in de wereldwijde regeringen voeren hun opdrachten van Schwabber precies uit. Het is erop of eronder voor het volk en de middenstand.

 2. Ook nu zien we weer dat de media een verlengstuk is van het kabinet. Vooral het “geweld” van de boeren wordt benadrukt en nauwelijks wat de boeren wordt aangedaan. We weten allemaal dat onderdrukking en uitsluiting leidt tot geweld. Wie niet horen wil moet voelen. Zo ging dat vroeger ook al.

 3. De tijd van de glaceetjes is voorbij. De boeren voelen de onbehouwen presentatie van het stikstofplan als een bewuste provocatie, waarin letterlijk NETS terug te vinden is van de door hun eigen organisaties ingebrachte alternatieven.

  Het is toch te zot voor woorden dat (in het vermaledijde vlekkenplan) ergens, vanwege een lapje ‘natuur’ van hooguit 1 km2, liefst zes (6) boerenbedrijven moeten ‘herinrichten’?

  Wie heeft ervoor gezorgd dat er van de natuur in Nederland überhaupt nog iets over is? De boer.
  De keus tussen ‘boeren’ en ‘bouwen’ is dus niet zo moeilijk.

 4. Dat geneuzel over distantiëren van geweld, komt mij de strot uit!!!!

  De rauwe, niet geweld schuwende agressief uiterst links demonstrerende jongeling uit de jaren 70/80 zijn nu de mannetjes en de vrouwtjes, die nu hoge functies bekleden, die zijn monopoliseren, de tegenstand laten polariseren en zich zelf beschermen met de eenzijdige en machtige media.

  Kortom : alles wat links haat aan rechts, macht en geld, zijn ze zelf verworden.
  Als onder het communisme.
  Hypocrisie kan niet in een heftiger voorbeeld beschreven worden, dan hierboven.

 5. Ik haal mijn informatie zowel bij de MSM als de alternatieve media, zonder vooringenomen te zijn of taboes te schuwen. Mensen geven hun onafhankelijkheid vaak op omdat ze zich comfortabeler voelen in een groep van gelijkgestemden. Dan krijg je echter kuddegedrag, polarisatie en een tunnelvisie. Wij en zij… Wij hebben de waarheid in pacht en zij vertellen leugens. De volgende link https://www.visionofhumanity.org/the-spread-of-the-great-reset-conspiracy-in-the-netherlands/plaats ik bewust zonder commentaar. Maar ik hoop natuurlijk dat er commentaar komt…

  1. Die link zegt: “Oops! That page can’t be found.”
   Hindert niet. Misschien een aanmoediging om toch eens zelfdenkend en zonder linkjes naar de gedachten van anderen over de eigen mening te babbelen?

  2. Ik weet niet wat ik moet denken van deze website: visionofhumanity.org. Het lijkt er op dat in het aangehaalde artikel een NL-politicus wordt geframed. Baudet wordt weg gezet als een rechts-populistische politicus die samenzweringstheorieën uitdraagt. Of dat klopt laat ik in het midden, moet iedereen zelf beoordelen. Wat mij wel opvalt is dat deze website wordt gefinancierd door de Thomson Reuters Foundation. Vertaald als volgt: “Wij zijn de bedrijfsstichting van Thomson Reuters, het wereldwijde bedrijf voor nieuws- en informatiediensten. We werken aan het bevorderen van mediavrijheid, het bevorderen van meer inclusieve economieën en het bevorderen van mensenrechten.”

   Thomson Reuters is een machtige mediagigant en dat wekt bij mij enig wantrouwen. Ik heb al vaker uitgelegd dat de machtige Big Media vriendschappelijke banden onderhoudt met de macht van Big Brother en andere eliteclubs. Nu lijkt mijn bewering ook al weer complotterig want ik zou dan moeten aantonen dat de berichtgeving van de msm, die in eigendom zijn van mediagiganten, onjuist zijn of nepnieuws bevat. Dat hun nieuwsitems op smaak worden gemaakt met een toegevoegd sausje van de redactieraad. Ik vind het jammer dat er nauwelijks nog zelfstandig opererende persagentschappen zijn die niet zijn verbonden aan het grootkapitaal maar eigen onderzoek naar de achtergronden van nieuwsfeiten.

   Ik volg daarom ook naast de msm de onafhankelijke mediakanalen zoals bv Blckbx.tv., omroep ON, en diverse podcasts waarin onderzoeksjournalisten en wetenschappers zelf hun verhaal doen. Vervolgens probeer ik met mijn gezond verstand, dat behoorlijk in de richting gaat van een boerenverstand, mijn eigen conclusie te trekken. Die neem ik meestal mee in mijn columns. De lezer zal ongetwijfeld zijn opgevallen dat ik vaak partij kies voor minderheden die door de macht van kapitaalkrachtige ‘broederschappen’ in een bepaalde hoek worden gedrukt. Uiteraard zijn onze boeren momenteel een mooi voorbeeld. Of eerder de mensen die zelfstandig een besluit namen om geen covid-vaccinatie te nemen.

   Het constant meeheulen met de massa maakt mij tot een grijs kuddedier. Vanaf de tijd dat ik door pensionering een ambteloos burger ben geworden voel ik de vrijheid van zelfstandig te kunnen denken en handelen, losgeweekt van soms moeilijk uitvoerbare ambtelijke instructies. Heb ik meer tijd om het nieuws te analyseren en vooral de politieke strubbelingen leren te doorzien op hun corruptheid. Hoe hoger politici opklimmen op de mondiale politieke ladder, hoe meer ze onder invloed geraken van de lobby van het grootkapitaal. Je ziet het pas als je de tijd neemt om hun daden te vergelijken met hun beloftes in verkiezingsprogramma’s. Beloftes die worden gebroken voor het hogere doel waarbij de burger nietig wordt verklaard om een idealistische agenda uit te rollen. Bij het benoemen daarvan begeef ik mij al weer op gevaarlijk terrein, want klinkt complotterig. Helaas zijn veel vermeende complottheorieën later werkelijkheid geworden.

   1. Waar komt die koudwatervrees voor ‘conspiratie’ (noem het ‘geheime afspreken) toch vandaan?
    Mensen die in hun leven op enig niveau hebben rond gescharreld in (bijv.) commercie en politiek, weten dat strategisch/tactische afspraken in die kringen aan de orde van de dag zijn. Business as usual. Nodig om eigen en/of gezamenlijke belangen te beschermen of uit te breiden.
    Een ‘Gentleman’s Agreement’, een ‘compromis’, een (stilzwijgende) overeenkomst, een prijs-/productiekartel, soms bij Wet verboden, soms niet, soms in achterkamertjes, soms in een vergadering achtergesloten deuren. Bekrachtigd met een big smile en een ferme handdruk, afgesloten met een rondje Ascot, een dinner by candlelight en een gezellige borrel met escortondersteuning. Want ons kent ons.

    90% Van alle ‘verschijnselen’ komt op die, klassieke manier tot stand, sinds het begin van de mensheid. Voor de 10% ‘onvoorziene gevolgen’ “maken we wel een nadere afspraak”.

    Houd dus op met dat schichtige samenzweringsgefluister; ALLES wat er toe doet komt voort uit een complot. Het betekent niet dat Hugo de Jonge het coronavirus heeft uitgevonden. Want dat is weer een heel ander verhaal.

   2. Vanwaar die internationale media-aandacht voor Baudet? Nu is Baudet wel iemand die zelf aan framing doet. Het is iemand die weet dat perceptie belangrijker is dan waarheid. Ten minste als je in de politiek wat wil bereiken.
    Wat me wel interesseert Gerrit, dat is te weten waar je hebt gevonden dat Vision of humanity (Institute for Economics & Peace) wordt gefinancierd door Thomson Reuters Foundation. Het lijkt erop dat er een hele reeks schimmige organisaties actief zijn met ogenschijnlijk nobele doelen die worden gesteund door allerlei rijke filantropen. Gaat het hier om een “ons kent ons” en zijn die doelen minder nobel dan men doet uitschijnen?
    Dit is goed om te weten maar helaas moeilijk uit te zoeken.

    1. Sorry Ivo, ik kan de juiste link die mij bij Thomson Reuters Foundation bracht niet weer terug vinden. Maar als je de site van Vision Of Humanity wat dieper bekijkt dan moet ik persoonlijk constateren dat die club een NGO is met een idealistische instelling die ergens de financiering weg tovert.

     Het lijkt dat deze NGO zich inspant om “complottheorieën” op te sporen om deze volgens eigen analyse te verklaren tot desinformatie. Daarom doen ze goed werk in de ogen van Big Media. Tsja, wat is nieuws en wat is nepnieuws.

     Verwijs ik even naar de reactie van Sole hierboven. Hij heeft er een duidelijke mening over.

  1. Dat de sancties zullen terug slaan was te verwachten. De wereldwijde energiemarkt wordt o.l.v. Rusland opnieuw ingericht waarbij de westerse stakeholders aan de kant worden gezet.

   Maar hopen dat de elite bij machte is om ook de opwarming van de aarde te versnellen. Net als momenteel gebeurt met de uitrol van de Agenda 2030, anders wacht ons een koude winter…

 6. “The main message of Climate Revolution is that climate change is caused by the rotten financial system we’ve got, designed to create poverty and rip off any profits for a small amount of rich people. Meanwhile, it destroys the earth.” ~ Vivienne Westwood

  “Every year the international finance system kills more people than the Second World War. But at least Hitler was mad, you know.” ~ Ken Livingstone

  “By now, we have learnt that game-changing ideas do not come from experts, they come from people who haven’t got a clue and ask stupid questions.” ~ Chris Boardman

  Good things ahead. Together we can.

 7. Was ik maar een genderfluïde hubot.
  Dan hoefde ik nooit meer te kakken en had ik geen ecologische voetstap, want dan was ik 100% recicleerbaar.

  Ok, ik zou niks bezitten, maar elke dag ging ik om een happy meal naar de plaatselijk foodhub om een MacSprinkhaan.
  Niet om op te eten, maar gewoon, om naar te kijken.

  Het staat in de stenen gebeiteld.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

 8. As above, so below.
  As within, so without.

  Its the occult, baby!
  Come to the dark side, we got cookies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: