De machine vervangt de mens – in de fast food nu ook weer

smoothieHééft de horeca het tegenwoordig al moeilijk; betàlen ze in de fast food  nog slechts de minimumlonen; hébben deze werknemers al meestal twee banen nodig om rond te komen…out of the way want hier komt? De JambaGo self-service machine!  Weg met de arbeid, zelfs die goedkope, zelfs die part-time – weg met de werknemer tout court! De JambaGo zorgt alvast voor uw smoothie, dat heerlijke fruitmengeling drankje, geheel zelfstandig.  Geen menselijke tussenkomst meer nodig, hij kan zo geïnstalleerd worden in cafetaria’s, scholen en winkelcentra, het eerste contract voor 1000 exemplaren is trouwens al binnen (van Target cafés, VS).

Is dit nog slechts een begin?

Zerohedge gaat nog een stap verder en voorspelt op termijn machines die àlle fast food werkers overbodig zullen maken.  De mens maakt de machine en de machine…maakt de mens overbodig.  En moeten we nu blij zij met deze “vooruitgang”…?

2 reacties

  1. Superuitvinding, het is toch een regelrechte belediging voor elk levend wezen om “lopende band” te doen? Daar zijn nu juist machines voor.
    Welk respectabel werk ze precies zouden kunnen doen is natuurlijk de echte vraag; thuiszorg, onderhoud openbare ruimte etc…

    1. Lopende band werk lijkt me minder voor te komen. Denk aan de autoindustrie. Maar gek idee eigenlijk. Als je denkt aan wat wij in essentie nodig hebben. Komt ons eten en drinkwater dan van een lopende band? Nee, het is het grootkapitaal welke kan bestaan dankzij dit soort slavernij. Produceren en consumeren. Nog gekker dat de slaaf ook weer moet consumeren. Nu begrijp je ook dat dit systeem al heel lang bestaat. Als je het maar lang genoeg doortrekt kom je uit op het moment dat de stam een dorp werd en men in de anonimiteit ging leven.
      In de stam ging die enkele psychopaat het bos in of ging z’n kop eraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: