De nieuwe wereld: start opnieuw en verbeter de samenleving

Het leven op aarde in 2021 is wezenlijk anders dan in de vorige eeuw. Niet zo bijzonder want tijden veranderen net zoals het klimaat. De aarde staat niet stil, het klokje tikt door en zoals het de mensheid betaamt verbeteren we de wereld door middel van nieuwe uitvindingen en het toepassen van nieuwe technologieën. Allemaal volgens de regels van de evolutie. Nu ineens pakt een eliteclubje de regie die via hun Agenda 2030 en een elitaire ideologie de samenleving met behulp van nieuwe technologie wil hervormen.

Afbeelding van Gordon Johnson via Pixabay

Build Back Better

“The Great Reset en Build Back Better.” Deze kretologie bereikt een steeds groter publiek waarbij het complotdenken inmiddels is achterhaald door de werkelijkheid. Of de wereld echt opnieuw opgestart gaat worden daarover zullen we van mening verschillen. Het is echter wel zo dat de mensheid revolutionaire middelen ten dienste staan. Snelle digitale verbindingen, AI(Artificiële Intelligentie), snelle algoritmen, robotica, quantumcomputers, enzovoort gaan het menselijke brein te boven. We maken gebruik van astronomische snelheden, bovenmenselijke rekenkracht en we maken een genetisch evenbeeld van de mens in de vorm van een kloon. We maken ook gewoon robots. Met een beetje goede wil kunnen nieuwe technologieën ingezet worden om een betere maatschappij te creëren die het leven op aarde veraangenamen, mits de regie in goede handen is.

Big Brother

Echter heeft zich een forum(het WEF) gevormd van invloedrijke figuren, de CEO’s en aandeelhouders van Big Tech en Big Farma die alle techno-touwtjes in handen hebben. Het zijn de tentakels van de multinationals die met hun technologie de wereld besturen. Regeringen maken dankbaar gebruik van hun diensten en denken mee hoe ze de technologie van Big Tech nuttig kunnen toepassen. Het “complot” tussen overheden en Big Tech komt rechtstreeks uit het boekje van George Orwell met de titel ‘Big Brother.’ Het is niet verbeter de wereld maar regeer de wereld door totale controle. Bijna ieder mens is aan het internet verbonden,  gebruikt google, sociale media, youtube, software van Microsoft, en heeft een mobieltje van Big Tech.

Slimme toepassing technologie

Het WEF, of beter gezegd Big Brother, stelt zich een maakbare samenleving voor waarbij alle lagen van de bevolking eenzelfde profijt genieten van ultra moderne technologie. Toch gaat deze ideologie mank. De sociale onbalans in een bevolking wordt niet automatisch door technologie weggenomen. Zeker niet wanneer de elite de eigenaar is van al het bezit op aarde. Let wel, de leden van het WEF zijn schatrijk en zelfbenoemde invloedrijke eigenaren van de technologische en farmaceutische industrieën. Via hun multinationale bedrijven hebben ze een kapitale invloed op regeringen en politici. Ze nodigen politici uit op de vergaderingen van het WEF. Toevallig maken ook bestuurders van supranationale organisaties(VN, WHO, EU etc.) en NGO’s(Niet Gouvernementele Organisatie) deel uit van de club. Bestuurders van deze ondemocratische organisaties hebben nauwe banden met regeringen.

Lobby van het kapitaal

Het is de lobby van het kapitaal die warme banden met de politiek onderhoudt om hun machtspositie uit te breiden. Het zit verankerd in het kapitalistisch systeem dat machtige beursgenoteerde bedrijven de politiek gebruiken om hun winstgevend te vergroten. Heel slim financieren ze de NGO’s door middel van giften. Om hun populariteit te vergroten richten schatrijke miljardairs foundations op die als steunstichtingen invloed uitoefenen op de mondiale gezondheidszorg en als zodanig een zetel veroveren in het WHO-bestuur. Het zijn surrogaat filantropen. Vanuit deze politiek-economische elite is een mondiaal machtsspectrum ontstaan waarbij de mensheid ondergeschikt is gemaakt aan een nieuwe vorm van een technologische wereldheerschappij.

Een nieuwe USSR

Met slimme technologieën wordt de samenleving gecontroleerd, maar op andere wijze dan ten tijde van het communisme in de oude Sovjet-structuur. Toen werden met strenge grensbewaking en een puntensysteem burgers bepaalde privileges aangeboden, zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap van de Communistische Partij waarmee een baantje bij de overheid of andere privileges werden verworven. Met de apps op onze mobieltjes kunnen we straks sociale credits verzamelen. Microsoft maakt de software, providers regelen de verbinding, het 5G-netwerk en nieuwe quantumcomputers zorgen voor supersnelle dataverwerking. Mens en technologie worden onafscheidelijk verbonden. We kunnen niet meer zonder. Toevallig heerst nu een epidemie en heel toevallig had de WHO met een paar supranationale organisaties in 2019 hun gedocumenteerde instructies aangepast waarmee sturing kon worden gegeven bij de inval van pandemieën. Het duurde maar even en corona kwam. Toevallig liggen er nieuwe instructies en kunnen regeringen wet- en regelgeving via een noodwet aanpassen. Kunnen ze vaccinatiepaspoorten invoeren en de technische middelen om een testsamenleving in te voeren. Kwestie van tijd en angst zaaien voor corona via de media.

Nieuwe Klimaatwet

Ook al toevallig is nu de VS alsnog toegetreden tot de Klimaatclub van Parijs. Komt goed uit want de grootste Techbedrijven ter wereld zijn gehuisvest in Sillicon Valley. Joe Biden heeft aangeboden een leidende rol te willen spelen. Daarmee kan Big Brother verder opgetuigd worden. De burgers met de meeste groene punten op hun groene app krijgen straks groen licht bij het poortje voor het groene aardse paradijs. Ik krijg het gevoel te zijn aanbeland in een tijd dat ik weer punten moet scoren zoals ooit vroeger op school. Daarvoor moet ik braaf een vaccinatie halen of mijn goede gezondheid bewijzen. Straks ook de verschillende labels of QR-codes waarmee ik mijn schone verbintenis met moeder aarde moet bewijzen. Als beloning wat minder punten dan de buren die wel op schema liggen, zij hebben zonnepanelen en rijden in een Tesla. Dat gaat nog een dingetje worden. Het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben op 21 april een nieuwe Klimaatwet aangenomen waarin de reductie van 55% CO2 voor 2030 in beton is gegoten. De oude ambitie was een reductie van 40 procent. Ik wacht gelaten af hoe groot mijn bijdrage moet worden. Door corona heb ik behoorlijk minder met mijn benzinebakkie gereden. Is exact na te gaan via het navigatiesysteem in mijn Peugeot. Zou graag wat extra punten daarvoor ontvangen op de groene app. Kan ‘m helaas nog niet vinden in de appstore. Ik ga weer te snel.

GW

 

18 reacties

  1. Sorry Joost, dat ik jou uit je dromen wakker schud. Misschien ontluisterend stukje maar nog wel ontsproten uit de fantasie van mijn menselijke brein. Gelukkig ben ik geen Elon Musk die een veel grotere fantasie heeft. En geen Bill Gates, geen Klaus Schwab, geen Mark Rutte. Deze breinen hebben behalve hun fantasie ook de macht om hun dromen meer glans te geven dan de dromerige burger. Net als jij blijf ik ook liever dromen, gewoon in de fantasie van mijn eigen kleine wereldje.

 1. Fijn toch altijd weer zo n stukje van Gerrit. Als ik dit stukje zo lees krijg je er daar inderdaad een Big Brother gevoel bij. Alsof we ook in de westerse wereld gaan naar een samenleving van controle over de burger. Chinezen lopen in hun wereld waarbij ze gecontroleerd worden door camera’s en dan niet alleen op kenteken van voertuigen maar ook door gezichtsherkenning (AI) dat is toch iets waar ik niet naar toe zou willen gaan hier in de westerse wereld.

  Ik ben al vreselijk lang fan van de band Level 42. Zij hebben een song “The Chinese Way” Het lijkt wel of deze band een vooruitziende blik heeft gehad, deze band die zijn grootste populariteit heeft genoten in de jaren ’80.

  “The Chinese way
  Who knows what they know?
  The Chinese legend grows
  The Chinese way
  Who knows what they know?
  The Chinese legend grows”

  Sinds biflatie.nl ben ik toch anders gaan kijken naar deze teksten.

  “Take a journey back in time
  Leave the western world behind”

  1. Veel songwriters bezitten een levendige fantasie waarbij vooral het mens zijn centraal staat. Ben zelf een groot fan van Boudewijn de Groot. Veel van zijn liedjes beschrijven de negatieve kant van het kapitalisme maar geven ook het ouderwetse gevoel van liefde en geluk. Heb in deze tijd meer dan ooit de behoefte om zijn muziek te beluisteren.

 2. Het onkruid (in de tuin) steekt de kop weer op, dus… Maar tussendoor toch een vraagje:
  ZIJ, de elite, de daders. WJ, het proletariaat, de slachtoffers. Is dat niet een beetje te simpel voorgesteld?
  Het ‘bewijs’ wordt steevast onderbouwd met onbewezen complottheorieën, waarin wordt gesuggereerd dat ‘toevalligheden’ toch niet zo toevallig zijn als ze lijken.
  Pandemie als ‘plandemie’ om beter te kunnen sturen in de richting van agenda zus of zo?
  Amehoela! Laat de mens geen agenda’s maken en zeker geen ‘betere wereld’, want dan krijgen we oorlog.
  Groetjes, de tuin roept!
  (Weer geen lintje gekregen; toch gaan we straks nog mijn MTB bekleden met oranje crêpepapier, voor een virtueel ererondje door het Heuvelland).

 3. In the year 2525
  If man is still alive
  If woman can survive
  They may find
  In the year 3535
  Ain’t gonna need to tell the truth, tell no lies
  Everything you think, do and say
  Is in the pill you took today
  In the year 4545
  Ain’t gonna need your teeth, won’t need your eyes
  You won’t find a thing to chew
  Nobody’s gonna look at you
  In the year 5555
  Your arms are hanging limp at your sides
  Your legs got nothing to do
  Some machine is doing that for you
  In the year 6565
  Ain’t gonna need no husband, won’t need no wife
  You’ll pick your son, pick your daughter too
  From the bottom of a long glass tube, whoa
  In the year 7510
  If God’s a-comin’ he ought to make it by then
  Maybe he’ll look around himself and say
  Guess it’s time for the Judgement day
  In the year 8510
  God is gonna shake his mighty head then
  He’ll either say I’m pleased where man has been
  Or tear it down and start again, woah woah
  In the year 9595
  I’m kinda wondering if man is gonna be alive
  He’s taken everything this old earth can give
  And he ain’t put back nothing, woah woah
  Now it’s been 10, 000 years
  Man has cried a billion tears
  For what he never knew
  Now man’s reign is through
  But through eternal night
  The twinkling of starlight
  So very far away
  Maybe it’s only yesterday
  In the year 2525
  If man is still alive
  If woman can survive
  They may thrive
  In the year 3535
  Ain’t gonna need to tell the truth, tell no lies
  https://www.youtube.com/watch?v=N03Uoj6p9QA

 4. Het gevoel dat bij de wakkeren leeft, hebt u keurig verwoord Gerrit. Het is oorlog tegen de mensheid. Op weg naar chaos, werkloosheid, armoede en hongersnood en op weg naar 500.000.000 aardbewoners. Daar zal de Nieuwe Wereld Orde wel voor zorgen.
  We worden geregeerd door machtgeile psychopaten, met een doel: nog meer macht, nog meer geld ten koste van het gewone volk.

 5. Uit het verhaal: “Toevallig maken ook bestuurders van supranationale organisaties(VN, WHO, EU etc.) en NGO’s(Niet Gouvernementele Organisatie) deel uit van de club. Bestuurders van deze ondemocratische organisaties hebben nauwe banden met regeringen.”

  Nou, nou. Al die clubjes worden wel door bijdragen, contributies en subsidies uit de grote belastingpot juist volledig in leven gehouden door de nationale regeringen. Dat gebeurt zelfs ‘heel democratisch’ en in het openbaar via het parlement, dus namens de belastingbetalers, c.q. de consumenten!

  Zo bezien wordt de bottleneck in het ‘democratisch’ bestuur vooral veroorzaakt door een bewustzijnsvernauwing bij de burgers en het gemakshalve afschuiven van hun (democratische) verantwoordelijkheden.

 6. De finishing touch van de wonderbaarlijke digitale evolutie zal onontkoombaar (moeten) bestaan uit een integrale toepassing op het individu, om alle ‘debits & credits’ (het totale gedragspatroon) transparant te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.