De onvrede groeit met de dag

U wilt kapitalisme zonder democratie, wij willen democratie zonder kapitalisme. Dit is zo ongeveer de stand van zaken in Europa en grote delen daaromheen. Burgers willen niet meer meegaan met de beslissingen van de mensen in de top van onze bestuurslagen. Zij die de werkelijke problemen hebben gecreëerd, gaan dit nu voor ons oplossen. Kan dat eigenlijk wel? De mensen zijn het beu en staan op het punt zoveel te verliezen dat het ze tot wanhoop drijft.Dat was zo in Griekenland, Egypte, Spanje en momenteel in Turkije.

kruidvat

Het is voor veel mensen nog niet duidelijk genoeg, maar de lont naar het kruitvat lijkt te zijn aangestoken. De afgelopen tijd zijn er in Duitsland, België, Spanje, Italië, Frankrijk, Griekenland, Portugal en dus Turkije demonstraties aan de gang. Honderdduizenden mensen komen in opstand tegen de overheid, bankbestuurders en ander gespuis. De Nederlandse media hebben het daar natuurlijk niet constant over, want je zal de massa maar eens op ideeën brengen. Deze groeiende onvrede breidt zich uit als een olievlek , het zijn bijna geen losstaande incidenten meer; het volk is het meer dan zat!

Voor wie werken onze politici?

Langzaam maar zeker worden wij uitgeknepen totdat het volk geen puf meer heeft om zich te verzetten. Mensen uit mijn omgeving hebben alleen al de afgelopen twee jaar een dikke 14% moeten inleveren op hun pensioen, ze slikken het als zoete koek, “komt door de crisis, logisch toch?”. Iemand die nu 25 jaar oud is, moet doorwerken totdat hij 72 wordt. Dat is nu ongeveer de ‘verwachting‘. Onze inflatie is hoger dan de spaarrente, staat garant voor koopkrachtverlies, hoe mooi verpakt gaan we het nog krijgen? We praten over een begrotingstekort van 8 miljard wat wederom zal neerdalen op de schouders van de burger, terwijl door middel van de bekende brievenbusmethode, de grootste bedrijven een “belastingvoordeeltje” meepakken van 16 miljard euro. Voor wie werken die politici nu eigenlijk? Lees meer op GoudPortal.

8 reacties

 1. Let’s jam up the NSA’s scanners

  If millions of us, all at the same exact time, call or email someone with our keywords-of-terror-filled script, we can give our nation’s impressive surveillance apparatus the kind of test it deserves.

  They say they don’t read or listen to the contents of our messages. Why not test it out? It’ll be fun.

  http://trollthensa.com/

  Better die fighting on your feet than live forever begging on your knees

  Tijd voor aktie.

 2. Probleem is dat politici zichzelf verheven voelen en dat hun zienswijze de beste is, althans dat vinden ze zelf. Stekeblind zijn ze en de reeds ontelbare fouten worden goedgepraat met argumenten als voortschrijdend inzicht, met de kennis van nu zouden we…, het blijkt erger dan verwacht, etc.
  Kunnen ze ook makkelijk zeggen want zelf zitten ze hoog en droog en vriendjes onder elkaar laten elkaar niet vallen.
  Is gewoon de ergste ziekte die je jezelf voor kunt stellen. De economie wordt dusdanig naar de kl*te geholpen dat we nog maar aan het begin van alle ellende staan. De ergste ziekte omdat er straks geen middelen meer zijn om de echte ziektes te verhelpen. Behalve dan voor die kwallen zelf, die zitten hoog en droog en zorgen wel voor zichzelf. Bah, bah, bah…

  Hopelijk zien ze in Dld tijdig het licht…

 3. Natuurlijk moet de gemiddelde burger inleveren. Ik zal het maar weer eens in hele simpele heldere taal uitleggen, want ik vrees dat velen de rode draad kwijt zijn in alle informatie die op hen afkomt.
  Komt ie weer: de afgeolpen dertig jaar ongeveer zijn in de hele westerse wereld, en dus ook in ons landje, de inkomensverschillen enorm toegenomen. De enorme inkomstenstijging, zowel in de bedrijven als bij de overheid, in combinatie met verlaging van het hoogste tarief in de inkomstenbelasting ( in nl van 72% naar 52% !!!!!! ) moet wel betaald worden. En wie hebben dat moeten betalen??? Stelletje ongesgoolde die zich erover verbazen dat alles steeds duurder wordt ( inkomen houdt de inflatie niet of nauwelijks bij, en dat al jaren en jaren ).
  Zie dan toch eens in dat er sprake is van een complot!!! Je wordt gewoon genaaid door de elite van dit land, en alle heulers met de elite ( managers op allerlei niveau’s ). Want de elite zorgt natuurlijk wel voor verdeeldheid. Verdeel en heers, doet het nog steeds prima.
  Zo eenvoudig is het. En het gaat nog veel erger worden. De elite zal pas rusten, als je volledig afhankelijk bent, geen zekerheden meer hebt, geen welvaart, en voor je ouwe dag afhankelijk van je kinderen, net als in Afrika. En als je geen kinderen hebt, heb je pech. Ik denk niet dat vrienden, kenissen, of andere familieleden zich voor je zullen opofferen.
  Zie je wel, zo moeilijk is het niet op te zien wat gaande is. De westerse wereld is lang geleden een richting opgegaan die zeer voordelig was voor een deel, en ongunstig voor de rest ( met goedvinden van inerte rest, sorry ).Tel daar nog bij op de grote financieel economische fouten begaan door diezlefde elite, en de massale belastingontwijking en ontduiking, ook weer door de elite, en je begrijpt hoe we in de situatie zijn beland waarin we ons nu bevinden. Je moet natuurlijk wel de hersens hebben om niet de verdwalen in alle desinformatie.

  PS Zo’n beetje de allerergste vazal en dienaar van de elite, de heer Schnabel met CPB bureautje heeft al vast aangkondigd dat een verhoging van de belastingen voor de elite en hun hielenlikkers niet aan de orde kan zijn, omdat het niets zou opleveren. Wat een smerig miezerig mannetje. Volgens mij leverde die 72% destijs ( veel hoger dan in het buitenland ) de schatkist veel op, was er veel rust in het land, en ging het iedereen goed.

 4. ‘Bij u, over u, zonder u’. Niets nieuws onder de zon. Het politieke bestuurssysteem is sinds het Franse regentschap in wezen nauwelijks gewijzigd. ‘Democratie’ is slechts een woord, maar de massa slikt het. Kiest politieke poppetjes en belangenclubjes die de koek onderling verdelen. De rechtstreekse invloed van de burger op het beleid is nihil.

  Best wel makkelijk zo, generaties lang. Mopperend vanuit de luie stoel of – zoals nu – zeverend boven het toetsenbord. Maar zélf daadwerkelijk opkomen voor eigen recht of verantwoordelijkheid? Ho maar. Veel te druk met eigen besognes.

  Uitgedaagd door de media koos ‘het volk’ vorig jaar in een soort paardenrace massaal voor de totale mislukking.
  Moeten we nu de straat op, omdat het echec pijnlijker dan ooit als een boemerang blijkt terug te slaan op de burger? Wij de radeloos dolende ‘paarden’ niet op een democratische manier kunnen terugfluiten? Om de eigen ‘vergissing’ te corrigeren?
  Wat is dan het alternatief? Een grote ‘change’ in steeds meer van hetzelfde.
  Omdat niet alleen het beleid niet deugt, maar het volkomen achterhaalde systeem van een leugenachtige schijndemocratie.

 5. Op dit moment zie ik het zo :
  Wij worden door media, politiek, en diverse subsidie in slaap gehouden.

  De media doet zijn woordje van ga maar lekker slapen .. komt goed, verteld halve waarheden en sommig belangrijk nieuws wordt niet gemeld. Om chaos te voorkomen, ongeloof niet op te stoken en belangen te blijven behartigen.

  De politiek is allen maar ten eerste met persoonlijk belang bezig, hierna met cooprate belang en als laatste een beetje met het volksbelang. De term volksvertegenwoordiger mag ook van mij geschrapt worden…. doet totaal niet ter zake.

  Subsidies als hypotheekrente, huursubsidie, kinderbijslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget, studiebeurs etc.etc. worden alleen verstrekt om de menigte kalm en in slaap te houden.

  Stel je eens voor als vier van deze subsidies worden afgeschaft … land staat op de kop. Dit omdat veel mensen hier deels van leven …

 6. Nobelprijswinnaar en econoom Hayek heeft in 1945 al het boek geschreven “The Road to Serfdom” (De weg naar slavernij).

  Daarin legt hij feilloos uit hoe in essentie het socialisme niet anders is als fascisme. Het leidt in beide systemen tot een steeds hardere roep om een “sterke” leider die de situatie “oplost”. Het probleem wordt hiermee echter steeds maar verergerd en leidt naar steeds minder vrijheden voor de bevolking. Het socialisme slaat haar tentakels steeds strakker om de wereldbevolking. Europa en de VS leiden hierin. In China hebben ze weliswaar minder politieke vrijheid, maar ze zijn ons qua economische vrijheid al voorbij gestreefd.

 7. Heel goed mogelijk dat wanneer de nieuwe bezuinigingen en lastenverzwaringen bekend worden, er een grote volksopstand gaat uitbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.