De opkomst van lokale valuta in de EU

[youtube id=”0favuCNU1M0″ align=”center”]

9 reacties

 1. Smek smek. Goed filmpje. Een economie van onderaf opbouwen, zonder dat 85% van de revenuen worden afgeroomd door het financieel fascisme. Kom maar! Lokale handel houdt de winst in de regio, nu wordt alleen schuld gesocialiseerd en blijft in de regio, en gaan de revenuen naar tbtf. Nu nog oppassen dat er geen handel ontstaat in die valuta’s maar dat waarde drijft op vertrouwen uit de regio’s, met edelmetaal als intermediair. Freegold of zo.

  Enneh, stem die bloedzuigers uit Brussel weg straks. I don’t need no stinkin’ banking union! De vruchten van mijn arbeid pluk ik zelf wel.

  1. eigenlijk is het ook heel logisch dat die beurs zo goed gaat, bij de burger is er steeds minder besteding dus waar gaan de rijke poepers met hun geld naar toe, op de papieren gokkast proberen er nog meer van te maken.
   Alleen heeft die kast uiteindelijk helemaal niks meer met de werkelijkheid te maken, en zal vroeg of laat vastlopen.

  2. Bedankt moers, het zijn regeltjes waar je iets mee kunt doen.

   Net als die psycholoog die na diverse tests voor een job, zo’n 20 jaar geleden, tegen me zei: je “prestatie motivatie” is gemiddeld, kijkend naar andere participanten.

   Wat die bitch (het was een vrouw) natuurlijk niet wist, was dat ik het rottende proces inmiddels op de juiste wijze, naar mijn beperkte inzicht althans, reeds kon interpreteren.

   Sindsdien trachtte mijn prestatie motivatie gelijke tred te houden met mijn koopkracht.

   Nou, dan kun je wel een inschatting maken.

 2. Uit alle macht probeert de status quo hun positie vast te houden en te versterken door steeds meer onderdrukking, zowel in vrijheid als in voorzieningen als in geld.

  Logisch want de mensen zien ook wel dat het anders moet, en het bloed kruipt waar het niet gaan kan…uiteindelijk zal er linksom of rechtsom toch verandering komen, en dat zal idd zijn van onderop. Vroeg of laat.
  Het zal wel een strijd worden, dat wel. En daarin zal ieder persoonlijk gewild of niet zijn of haar aandeel inhebben.

 3. in ieder land zijn nog steeds veel mensen die het perfecte betaalmiddel hebben in de oude locale valuta: het oude zilveren muntgeld, tientjes, rijksdaalders, guldens, halve guldens, kwartjes, dubbeltjes, mensen houden het aan als inflatiebescherming, maar er zal nog steeds een grote hoeveelheid zijn om mee te ruilen.
  trouwens de metaalwaarde van het oude koperen geld overstijgt al de nominale waarde van destijds

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.