De overheid is niet meer onze overheid: is de regering nog wel onze regering?

In mijn actieve diensttijd mopperden mensen wel eens tegen mij wanneer ze vonden dat ze een ‘beetje veel’ belasting moesten betalen. Dan zei ik steevast dat het naar het goede doel gaat, namelijk de Schatkist. Alleen rolt het geld van daaruit altijd de verkeerde kant op. Een kwestie van politieke keuzes, had je maar anders moeten stemmen in het stemhokje. Zo is de Belastingdienst dus een overheidsinstantie die plichtmatig opgelegde wet- en regelgeving uitvoert binnen de kaders van de wet. In die hoedanigheid moet de Belastingdienst het vaak ontgelden.

Onderdrukking met toeslagen

Nu ga ik niet in discussie over de schuldvraag van het toeslagenschandaal, daarmee gaan de media aan de haal. Waar ik op wijs is dat een uitvoerende instantie gehouden is aan de wet. Als wetstoepassingen leiden tot een onuitvoerbaar gedrocht dan komen er vanzelf signalen vanaf de werkvloer van de uitvoerende instanties en uiteraard uit de samenleving. Signalen over onbetamelijke ervaringen vanaf de werkvloer waren er al direct na de invoering van de Toeslagenwet in 2006. Echter werken ambtelijke molens traag, vooral bottom-up. Als ambtelijke managementlagen de beleidsambtenaren op logge ministeries tot andere gedachten moeten brengen om vervolgens de politiek wakker te schudden dan ben je jaren verder. Meestal bereiken wanhopige signalen van de burgerbevolking de politiek eerder. Mensen die slachtoffer zijn van een keiharde wetstoepassing. Politieke actie volgt pas als een advocatencollectief Tweede Kamerleden met de neus op de feiten drukt. Dit is slechts één voorbeeld van repressie van de overheid.

Brussel

Het is niet meer uit te leggen hoe onze overheid het land in de steek laat. De overheid is “onze” regering die de verschillende Ministeries en daaronder ressorterende overheidsinstanties aanstuurt. Het is onvoorstelbaar hoe nu een demissionaire regering in korte tijd de boel uit handen laat vallen. Het predicaat ‘incompetent’ is nog te zacht uitgedrukt. Het toeslagenschandaal lag al tijden in de la terwijl zijdelings andere probleemdossiers werden weg gemoffeld. “Het kabinet kan geen ijzer met handen breken, we moeten geduld hebben tot de wind uit de juiste hoek waait.” Welke wind? De zuidenwind. Dat is de warme wind die vanuit Brussel naar Den Haag waait. Behalve een kabinetscrisis zijn er namelijk wat andere hoog genoteerde afspraken met de EU.

Heel veel crises

Om zomaar wat op te noemen: We hebben een klimaatcrisis die een energietransitie op gang brengt. We hebben een onaangekondigde energiecrisis die veel gezinnen de komende winter in de kou dreigt te zetten. Er is een vluchtelingencrisis die opnieuw de kop opsteekt. Deze zal de huizenmarktcrisis verergeren die jongeren belemmert om door te stromen naar een zelfstandige wooneenheid. Dan hebben we de deels onzichtbare monetaire crisis veroorzaakt door de Europese Centrale Bank. Met super lage rentetarieven zijn de prijzen van aandelen en vastgoed door het dak gejaagd. De ECB is dus mede verantwoordelijk voor de wooncrisis. In één adem kunnen we de EU aanwijzen voor de vluchtelingencrisis. Door ongelijke verdeling van immigranten over de EU-lidstaten en niet nakomen van onderlinge afspraken lopen de opvangcentra in ons overbevolkte polderlandje geheel over. Ik hoor de jongeren die meer dan 10 jaar op de wachtlijst staan voor een huurhuis weer mopperen. Gaan we verder, we kijken niet meer op een crisis meer of minder.

Dank aan de prik

Laten we de oudjes met een klein pensioentje niet vergeten. Voor het elfde jaar op rij dreigen pensioenen in 2022 niet geïndexeerd te worden terwijl de inflatie een enorme vlucht neemt. Weer wijs ik met een beschuldigende vinger naar de ECB! Het is om werkelijk boos over te worden. Zie hier de crisis van de stille armoe die we het liefst vergeten. Ook hebben we nog de coronacrisis, daar zijn we zachtjes aan gewend geraakt. De winter nadert en weer komen de waarschuwingen om op te passen dat de ziekenhuizen niet vol lopen. Hoezo? Anders dan vorig jaar is nu 85 à 90 % van de bevolking gevaccineerd, toch? We mochten elkaar weer omhelzen en vrijelijk bewegen, dankzij de prikjes en de prikpraat op de media. Vreemd dat ineens een gezondheidspas wordt verplicht als je toegang wil hebben tot volle zalen, horeca en evenementen. Als het overgrote deel van de bevolking is beschermd tegen het virus dan zouden ziekenhuizen weer normaal draaien en uitgestelde operaties ingehaald worden. In bijna 2 jaar zou er toch extra personeel opgeleid kunnen zijn om de druk op de zorg te verminderen na 10 jaar bezuinigingen.

Maurice de Hond

Wat blijkt? Na een half jaar bescherming door vaccinatie neemt de immuniteit af en kunnen gevaccineerde mensen anderen besmetten. De kans om erg ziek te worden bij gevaccineerden is klein maar waarom dan die angst voor overvolle ziekenhuizen? Hoe kan slechts 10 procent van de bevolking verantwoordelijk zijn voor overvolle ziekenhuizen terwijl in de vorige winter het vaccinatieprogramma net was gestart. Ach ja, de injecties helpen maar tijdelijk. Maar waarom krijgen gevaccineerde mensen dan onvoorwaardelijk toegang met hun coronapas terwijl een niet gevaccineerde moet testen voor toegang, terwijl besmettingen ook worden doorgegeven door gevaccineerde mensen? Als nuchtere analist probeer ik de logica te vinden en daarom bezocht ik de website van Maurice de Hond. Hij is data-analist en trekt de cijfers overal vandaan om een juist beeld te vormen over de coronawaanzin die door de politiek wordt verkocht als een gezondheidscrisis. Misschien is de echte pandemie nog aanstaande. De oversterfte neemt namelijk wereldwijd toe. Dat is verontrustend. Komt dat door uitgestelde zorg, door bijwerking van vaccins, door de effecten van de coronamaatregelen, kortom genoeg vragen waar een duidelijk antwoord op moet komen.

Informatiecrisis

Er zijn mensen die zich zorgen maken over de (bij)werking van de experimentele mRNA-vaccins. Deze kritische mensen worden door de media weg gehoond als wappies. Het is opvallend dat de mainstream media geen kritiek dulden t.o.v. het vaccinatiebeleid van de overheid. Vreemd dat alleen een ander geluid valt waar te nemen op de alternatieve onlinemedia. Nog opvallender is dat daar censuur meer dan ooit wordt toegepast als het gaat om kritiek op Big Farma. Waarom mag een gezond mens niet zelf oordelen of de verhalen over bijwerkingen geloofwaardig zijn. Sommige publicaties zijn feitelijk onderbouwd door onderzoekende onafhankelijke wetenschapsjournalisten. Waarom mogen zelfstandige burgers niet meer zelf denken, oordelen en beslissen? Waarom worden we eenzijdig voorgelicht bij de talkshows van de staatsomroepen? Waarom moeten we testen voor toegang terwijl we gezond zijn? Waarom worden oppositiepartijen in de Tweede Kamer geridiculiseerd? Zie ik hier een informatiecrisis? Burgers worden onthouden van de contra informatie omdat de informatie van de overheid leidend is. Helemaal in tijden van crisis.

Tegen de stroom in

Ik denk dat ik stop met kritisch denken en ook netjes binnen de lijntjes ga kleuren. Mijn kritische verhalen over een falende overheid zouden straks, als de coronapas wordt opgevolgd door de ‘Greenpas,’ alleen maar strafpunten opleveren. Ik begin te twijfelen, zal ik op Biflatie.nl stoppen of zal ik af en toe nog heel voorzichtig mijn neus om de hoek steken. Het is aan u, de lezers. Als u durft te komen met (kritische) reacties durf ik met  zwemdiploma A nog wel tegen de stroom in te zwemmen.

GW

21 reacties

 1. Gerrit doe zo voort, ik kom alleen hier op biflatie voor uw schrijfsels.

  Helaas, u neemt het goed waar, het is de omgekeerde wereld.
  Niets is meer wat het lijkt.

  Het lijkt wel alsof de maatschappij “gek”is geworden.

 2. Dag Gerrit. Bomen sterven staande. Dus we echten onze rug. Ik had er al over dat de beleidsrente van centrale banken zich aanpast aan de marktrente en niet andersom. Maar linksom of rechtsom, de vermogensinflatie kan niet blijven voortduren en uiteindelijk zullen de bubbels barsten. Volgens Diederik Schmull komt er een golf van deflatie en bieden Amerikaanse staatsobligaties de beste bescherming https://schmulladdertjeonderhetgras.blogspot.com/.

  1. Ik heb even moeten terugzoeken naar een bron die de bovenvermelde theorie staaft https://www.elliottwave.com/Interest-Rates/Heres-What-Really-Sets-Interest-Rates-Not-Central-Banks Het volstaat bijvoorbeeld ook om de rente op dertigjarige overheidsobligaties te bekijken. Die zou toch niet zo laag zijn als de centrale banken in staat waren om de inflatie door het dak te laten schieten. We gaan meer en meer de weg op van Japan en private schuld wordt dan overheidsschuld.

  2. Ik kan een aardig eind meekomen met het verhaal van Schmull dat we aan de vooravond staan van een periode met deflatie. Het is logisch dat de massa op de rem gaat staan met de huidige, waarschijnlijk tijdelijke inflatie. Prijsstijging in producten met leveringsproblemen maar ook duurdere brandstof en stookkosten. De inflatie in de huizenprijzen werkt ook niet mee in het bestedingspatroon van jongeren Het is allemaal teveel van het ‘goede.’ Drie miljoen senioren teren in op hun inkomen en spaarcenten, daardoor zorgen we massaal voor vraaguitval. Compensatie door de overheid zal geen effect hebben omdat linksom of rechtsom ergens via belastingverhoging of bezuinigingen dat geld tevoorschijn moet worden getoverd. Tenzij we echt het tijdperk gaan beleven van gratis geld. Die zet is aan de centrale banken, moeten ze versneld hun CBDC gaan uitrollen.

   1. Kunt u ook ‘meekomen’ met de gedachte dat we nauwelijks op de rem kunnen gaan staan bij de eerste levensbehoeften die de ruggengraat vormen van ieders kasboekje?
    Verduren en verscharsen grijpt over de hele lijn wereldwijd om zich heen en dreigt volgens producenten nijpend en structureel te worden.
    De trend is gezet, al dringt die nog niet in volle omvang door tot de consument.
    Bij de diverse, elkaar versterkende inflatiefactoren is er nog totaal geen zicht (laat staan grip) op de verdere ontwikkelingen en gevolgen van de pandemie, of het domino-effect bij krimpende financiële steun en stimulans..
    ‘Deflatie’ zal volgend jaar waarschijnlijk doen denken aan een luxe welvaartsverschijnsel van vroeger.

    1. Wees gerust, de centrale banken hebben hun kruit nog niet verschoten, althans zo denkt Powell van de FED.

     https://www.belegger.nl/nieuws/731740/Powell-Verhoogde-inflatie-kan-tot-ver-in-volgend-jaar-aanhouden.aspx

     “De Fed vreest dat een hogere inflatieverwachting onder het publiek zal bijdragen aan het risico dat de prijzen zullen blijven stijgen. Powell benadrukte dat de centrale bank in dat geval zijn instrumenten zou kunnen inzetten op de inflatie te verlagen.”

     Dat onze eerste levensbehoeften de ruggengraat vormen van ieders kasboekje en we derhalve de handrem al hebben aangetrokken, daar heeft hij geen weet van.

     1. Het ‘bidboek’ van centrale banken moet het blinde geloof van beleggers in hun edele piramidespel natuurlijk door dik en dun tot de laatste snik blijven ondersteunen.
      De aanstaande ‘grootste crash in de geschiedenis’ is natuurlijk ‘fake news’.

      https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/515330/Groesster-Crash-der-Geschichte-Experten-empfehlen-Anlegern-schnell-zu-handeln-um-Vermoegenswerte-zu-schuetzen

      De monetaire instrumenten die nog kúnnen worden ingezet zullen het eindproces alleen maar kunnen versnellen.

 3. Regeringen zijn vrijwel wereldwijd het uitvoeringsorgaan geworden van alles met Big ervoor, dit tezamen met Ngo´s. Op deze clubjes kun je niet stemmen, democratie is dan ook een illusie, een georganiseerde groepsverkrachting. Dat laatste schijnen er nogal wat als prettig te ervaren gezien de geringe weerstand. Maar het is natuurlijk wel prettig als je geen moeilijke beslissingen en verantwoordelijkheden meer hoeft te nemen. Je zult niets bezitten en toch gelukkig zijn. Het eerste is eenvoudig te realiseren voor het tweede moeten we wellicht naar de vaccins en eindeloze boosters kijken.

 4. Gerrit,
  Ik lees je stukken altijd wat je schrijft spreekt me enorm aan. Super fijn dat je het zo goed onder woorden kunt brengen. Heel veel mensen voelen zich unheimisch in deze tijden. Veel te weinig mensen snappen enigermate wat de verbanden zijn. MS lezers blijken vaak ignorant te zijn; ze weten niet beter. Ik snap je overwegingen ook. Daarom respect mijnerzijds.

 5. Beste Gerrit,

  Jou beschouwingen lees ik met genoegen. Jouw overwegingen zijn helder, doordacht, doorspekt met humor en vaak met moed geschreven. Jij bent een nuchtere, zelfdenkende, onderzoekende, integere, en inspirerende schrijver. Ik verplicht mezelf af en toe ook om politiek correct gewauwel te lezen zodat ik weet wat al die schapen om me heen aan nieuws-informatie eten. Als ik weer genoeg van die politiek correcte onzin heb gezien, kom ik na jouw bijdrage weer een beetje tot rust. Er zijn nog mensen met een nuchter, boerenverstand. Jij bent er eentje van! Zie dat als een compliment. Hier en daar zijn wat uitzonderingen maar het is tegenwoordig schering en inslag dat hoger opgeleiden volledig gebrainwashed zijn op hun universiteiten.
  Het boerenverstand van vroeger waarmee Nederland is opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog is helaas zeer schaars geworden.
  Erger nog: het is ongewenst geworden.
  Blijf schrijven; je bent één van mensen die ik zou willen noemen Neerlands HOOP in bange dagen. Mijn zegen heb je.
  Een vraagje : is het een idee om eens een informele ontmoetingsdag te organsiseren voor je fans? Ik zou zeker komen als ik kan. Dan kan iedereen inspiratie opdoen en info uitwisselen.

 6. De kernvraag: Is het nog uit te leggen dat de ‘Volksvertegenwoordiging’ ADVES vraagt aan de Raad van Europa over de kwaliteit van de Nederlandse democratie en Rechtsstaat?
  Het antwoord van de Raad kan niet anders worden genoemd dan een fatale desillusie voor degenen die nog dachten dat ‘Ongekend Onrecht’ zich beperkt tot de ‘Toeslagenaffaire’, de Belastingdienst en een scheve schaats van de politiek verantwoordelijken. En de blamage van een formele bevestiging van een structureel corrupte bestuurscultuur.
  De massamedia hebben het opgepakt, wat niet zou mogen betekenen dat ‘kritisch alternatief’ er dan maar over zou mogen zwijgen. Integendeel!

  Kritiek bestaat niet louter uit losse vraagtekens, maar vooral uit de moed om die vraagtekens te vervangen door uitroeptekens.

  Er is dus leven na dit leven mogelijk, ook voor Biflatie, misschien dankzij ‘Gerrit Pineut’. Maar dat ligt beslist niet aan zijn volgers, want die zijn doorgaans kritisch genoeg.

   1. ?? Ter geruststelling: ik ben niet covid-gevaccineerd. Mocht u mijn commentaar niet begrijpen, dan zal ik het graag vertalen naar Jip & Janneke 🙂

 7. Nu stoorzender en eu/nwo propagandist
  de discussie niet meer monddood maakt met zijn denigrerende policor reacties kan er hier weer eens echt gepraat worden, mijn gedacht.

 8. Gerrit, ga verder met Biflatie, jouw inzicht is precies wat de mens nodig heeft. Het is nuchter en duidelijk en het blijkt vaak te kloppen! Je bent een wijs man. Ik lees je al jaaren hier. Hoop dat te mogen blijven doen. Hoet niet elke dag, maar eens of twee keer per week, zoals altijd. Hoop tot snel!

 9. Van mij mag je nog tijden doorgaan met schrijven vind dat je objectieviteit in je schrijven een groot goed vind kom voornamelijk voor de berichtgeving van jouw naar biflatie en naar mijn mening sla je de spijker vaak op zn kop mijn complimenten

 10. Vanaf het moment dat overheden zijn geïnfiltreerd door de “‘Young Global Leaders” van het WEF, zjjn het inderdaad niet onze overheden meer. Big Tech, Big Farma en de grote investering maatschappijen zoals Blackrock, Vanguard, StateStreet etc die trekken op alle vlakken aan de touwtjes. En de neergezette poppen in dit nepkabinet, incl. de oppositie, bewegen zoals ze geregisseerd worden. Het mooie is dat ze meer en meer doorzien worden. Ga lekker door met schrijven, de waarheid moet uitgesproken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: