De populariteit van bitcoin

0

Hoe populair bitcoin wel is merk je onder veel meer aan het enorme aantal bezoekers en participanten van ‘r/Bitcoin‘. De gemeenschap (community) rond bitcoin kreeg er zopas 200.000 leden bij. Wat het totaal op een onvoorstelbare 1,2 miljoen brengt!  r/Bitcoin is een onderdeel van de Amerikaanse prominente sociale media site Reddit.com. Opgericht in 2005 is Reddit snel heel groot en populair geworden. De sociale nieuwswebsite laat geregistreerde gebruikers toe om zelf berichten toe te voegen in de vorm van een link of een eigen tekst. En om op deze berichten te reageren. Bezoekers, lezers kunnen mekaar belonen met tokens voor content. Om hun appreciatie kenbaar te maken. 

Vragen staat vrij

‘At the start, the community had about 200,000 subscribers.’ Dat was in 2012 dan. ‘In 2018, that number of subscribers has increased to over 630,000 individuals. In 2019, the number of subscribers has reached 1 million.’ Om nog dit jaar daar 200.000 bij te krijgen. Regelmatig richt Reddit AMA sessies in. Ask Me Anything. De grootste prominenten uit de wereld van economie, financiën, het bedrijfsleven en zeker ook de cryptowereld beantwoorden dan vragen van lezers, geregistreerden. Maar ook beroemde mensen uit heel de gemeenschap zijn vaak en graag te gast voor dit soort interactieve interviews. Bill Gates, Donald Trump, Woody Harrelson en nog veel meer bekende lieden.

CZ

Zo was in maart 2019 nog de beroemde CZ te gast bij zo’n AMA sessie. Changpeng Zhao, de miljardair CEO van een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Je zou het de jongeman met zijn brilletje en in zwarte sweater niet aangeven. Wat hakkelend, snel en nerveus pratend, maar hij is een van de grootste innoveerders in cryptoland:

Adoptie

Bitcoinexchangeguide.com: ‘The number of subscribers can mean several things. First, it could mean that Bitcoin’s popularity is increasing. Second, it could mean that people are becoming more curious about Bitcoin. Third, it could mean that the adoption of bitcoin is becoming more of a reality.’

Wallets

Bij centrale banken ligt het iets anders. Sommige zijn grote voorstanders van cryptomunten in het algemeen. Of toch minstens van de blockchain, de onderliggende technologie. Hebben zelfs CBDC in de pijplijn zitten zoals China. Central Bank Digital Currency, de digitale vorm van fiatgeld. Of all places The Marshall Islands waren wel de eerste om zo’n eigen cryptomunt te lanceren. Of hoe een klein landje groot kan zijn… Andere centrale banken zijn dan weer absoluut tegenstander. Zoals die van Tanzania die haar burgers waarschuwt vooral weg te blijven van crypto’s! In ieder geval is het aantal wallets, digitale portefeuilles, tussen 2016 en 2019 bij particulieren, al dan niet professionelen, verviervoudigd. Tot wel 43,9 miljoen in december van dit jaar! En dat aantal is ook gestaag blijven toenemen, zelfs tijdens het annus horribilis 2018. Got Crypto?