De race om de eerste blockchain smartphone

In juli 2018 schreven we al over de race om de eerste blockchain smartphone: ‘Een smartphone met blockchain-technologie, het moest er van komen. HTC kondigde er één aan onder de naam Exodus. In de herfst van 2018 zou het er eindelijk effectief van moeten komen. In ieder geval zal het erom spannen wie de eerste op de markt kan brengen. Het Zwitserse Sirin Labs, dat eerder al een bijzonder exclusieve ‘privacy’ smartphone uitbracht, zal de Finney in november 2018 te koop aanbieden.’ Wat is er van deze goede voornemens en ambitieuze plannen terecht gekomen? Een follow up van de stand van zaken.

CC0 Creative Commons Pixabay

Geen iPhone maar Xphone

Crypto startup Pundi X zegt het eerste blockchain telefoontje te hebben gepleegd. Dat was tijdens de XBlockchain Summit op Bali van 9 en 10 oktober 2018. Aanwezige journalisten en andere belangstellenden uit de business mochten de demo gebruiken. Het bedrijf onthulde ook Function X. Het eerste ecoysteem waardoor gebruikers onafhankelijk van de bestaande mobiele operators  kunnen bellen, berichtjes sturen en data versturen. Het is een volledig gedecentraliseerd systeem, compleet op de blockchain werkend. Verbindingen gebeuren via blockchain knooppunten. Zelfs een telefoonnummer zou niet meer nodig zijn! Hier ziet u een video over de Xphone.

Exodus en Finney

De Exodus, een ander type van blockchain smartphone, ziet naar verluid het licht op maandag 22 oktober 2018. HTC is de ontwikkelaar ervan uit Taiwan. De prijs zal rond de 1000 dollar liggen. Dat is dezelfde als de Finney van het Israëlische Sirin Labs, dat vanuit Zwitserland ook claimt de eerste smartphone op blockchain te hebben ontwikkeld. Maar voorlopig kan je deze laatste nog slechts in pre order bestellen. Volgens de info op hun site is hij officieel te koop ‘in november’. Beide draagbare toestellen zullen een cryptowallet hebben om de meest gangbare cryptomunten te gebruiken en aanhouden.

Bitvault

Toch zou de allereerste blockchain mobile phone reeds bestaan? ‘Over het bedrijf en de telefoon ligt echter een waas van onduidelijkheid.’ schrijft Techpulse.com. Hij zou gemaakt zijn door Embedded Downloads en BitVault heten. Maar waarom lees je er niets recents meer over? Waarom spreekt niemand er nog over? Op hun site word je doorgestuurd naar Swissbankinyourpocket.com waar je wel degelijk zo’n BitVault ziet met alle details. Die je kunt bestellen, dus direct kopen, maar evengoed pre order. Het lijkt ons (en ons niet alleen) maar allemaal vreemd…

Kernwaarden

Bij alle producenten en toestellen staan volgende kernwoorden voorop. Uiterste veiligheid. Gedecentraliseerd dus zonder bestaande netwerken nodig te hebben. Toegang tot cryptocmunten en alles wat daarrond hangt.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: