‘De renteswaps worden een groot probleem’

9

De zeer succesvolle Engelse ondernemerslobbyclub Bully-Banks staat te popelen om Nederlandse mkb-ondernemers te helpen in hun strijd tegen de banken over hun rentederivaten. Mede dankzij Bully-Banks hebben Britse banken al €1 miljard aan schadevergoeding uitgekeerd en oprichter en voorzitter Jeremy Roe is ervan overtuigd dat zijn organisatie ook voor Nederlandse MKB’ers hoge schadevergoedingen kan afdwingen.

Jeremy Roe is een Engelse ondernemer uit Devon, waar hij vakantiehuisjes verhuurt met uitzicht op zee. Een paar jaar geleden ontdekte Roe zelf welke invloed een renteswap kan hebben op de bedrijfsvoering van zijn onderneming, maar hij dacht alleen te staan. „Totdat een voormalige ambulancerijder mij benaderde, die hetzelfde probleem bleek te hebben. Het duurde niet lang voordat ik me realiseerde dat er veel meer kleine ondernemers in hetzelfde schuitje moeten zitten”, vertelt Roe in een interview met deze krant.

Bully-Banks

Roe zette in november 2011 een website onder de naam Bully-Banks (’Pestkop Banken’, red.) op en wachtte af. Drie maanden na de start, hield hij een bijeenkomt voor gedupeerden waarop zo’n 100 ondernemers afkwamen. Inmiddels zijn er zo’n 2000 bedrijven aangesloten met in totaal zo’n 5000 ondernemers. In april 2012 stond het onderwerp dankzij intensief lobbywerk van de ondernemers zelf bij hun lokale parlementsleden op de agenda van het Engelse parlement. Lees meer op Gewoon-Nieuws

Over de auteur

Berichten van externe websites en andere bronnen.