De rol van Rusland in de wereld & GeenPeil

32

Wanneer je naar Radio 1 luistert, of `s avonds naar het nieuws kijkt en het over Rusland of Poetin gaat, krijg ik ergens het gevoel dat mij geforceerd een bepaald beeld over dit land en deze beste man de strot in wordt geduwd. Poetin is evil, hij haat homo`s, heeft MH-17 naar beneden geknald en zomaar de Krim geannexeerd. De media doen enorm hun best om Poetin en Rusland in een rol te duwen van het kwaad. Poetin is een gevaarlijke gek die de wereldvrede bedreigt en ga zo maar door.

poetin rusland

Nu is mijn eigen beeld van onze overheden en “Het Westen” al helemaal niet wat de media mij willen laten geloven. Ik zie de leugens, corruptie en de grove fouten die de EU maakt. En ook de manier waarop de westerse media dit weer proberen recht te brijen om het volk maar rustig te houden. Van alleen alle corruptie in ons eigen land kun je inmiddels meters boeken schrijven. Maar laten we de rollen van het Westen en Rusland eens omdraaien. Stel nu dat Obama, Draghi, Juncker en onze eigen Rutte het kwaad in de wereld vertegenwoordigen en Poetin de reddende engel is? Zou dat kunnen? Denk jij wel eens op deze manier na over hoe de rollen zijn verdeeld over de wereld? Is Poetin nu echt zo`n kwade dwaas? En zijn onze eigen Timmermansen, Pechtolds, Verhofstads en Clintons nu werkelijk degenen die het beste voor hebben met ons burgers? Laten we eens kijken naar wat huidige ontwikkelingen op ons wereldbolletje…

Syrië

Bashar al-Assad en zijn vader zijn al decennia leiders van dit land en net als Khadaffi jarenlang vriendjes van het Westen geweest tot daar in 2011 de Arabische lente begon. Toen ineens waren al dit soort leiders gevaarlijke dictators. Hoe een omslag in denken toch ineens kan plaatsvinden nietwaar? Maar goed, nu alweer 4 jaar burgeroorlog in Syrië met 250.000 doden tot gevolg. Islamistische Staat heeft nu, samen met Al-Nusra, de macht in de helft van dit land. Rusland gaat nu zijn bondgenoot helpen door wapens en soldaten te stationeren in Syrië met als doel IS aan te vallen en op zijn knieën te dwingen.

Rusland`s aanwezigheid in Syrië is een groot probleem voor het Westen

Poetin is de enige grootmacht in de wereld die concreet iets doet aan het probleem: IS aanvallen en proberen deze partij stoppen! Daarmee steunt het ook Assad, en daar zit nu het probleem: wat moet Obama nu doen? De “agressie” van Rusland veroordelen terwijl het als enige de gruwelijke demonen van IS aanvalt? Blijkbaar wel, want IS is helemaal niet interessant voor de Amerikanen, zij zullen het optreden van Poetin aangrijpen om met nog meer oorlogstaal jegens hem de boel op te hitsen.

Ook Nederland gaat bommen gooien

Hier de definitie van een proxy oorlog, waarbij je zelf mag invullen of dit een groot (gewenst) gevolg zal hebben in Syrië: Een oorlog bij volmacht (Engels: proxy war) is een conflict waarbij één partij (meestal een grootmacht) een andere partij, de gevolmachtigde, een oorlog laat voeren, en daarbij als achterman optreedt. De grootmacht levert economische, ideologische, logistieke en/of militaire steun. De gevolmachtigde, meestal een kleiner land, voert de oorlog waarbij hij zich gesteund weet door de grootmacht. De keerzijde van deze medaille is het feit dat de gevolmachtigde meestal voor de negatieve consequenties van deze oorlog opdraait. De geschrokken grootmacht, die bang is voor gezichtsverlies, trekt zijn handen dan van de zaak af. En wie staat te trappelen om ook bommen te mogen gooien in dit land? Waar inmiddels niet meer duidelijk is welke kant tegen wie aan het vechten is? Juistem, onze eigen minister van Defensie Hennis! Stel dat er een bom op een Russisch kamp valt…?

En toen was daar ineens ISIS

Ineens is deze club daar ISIS. De Taliban probeerde eerst om de burgers van het Westen angst in te boezemen en toen dat niet lukte, mocht Al-Qaida het proberen. Ook dat lukte niet (genoeg) en vervolgens kwam daar het shock and awe IS-clubje. Met hun brute filmpjes en volgeladen met westerse wapens. Ja, een niet te pakken terroristische club vanuit het Islamistisch geloof, het blijft een handige tool voor sommige krachten in onze wereld. Een oorlog met Rusland is voor Obama geen enkel probleem, maar een armoedig legertje van pak `m beet 30.000 man is niet te pakken? Nee, Islamistisch terreur is gewenst, want je kunt er van alles mee doen, overal in te zetten om iets gedaan te krijgen en het is altijd en overal aanwezig. De angst kan hiermee regeren. Verbaasd hoorde ik overal dat IS zo rijk is geworden door de handel met olie nadat ze een raffinaderij in handen kregen. Maar geen enkele journalist stelt de vraag aan wie ze de olie verkopen.

Poetin is tenminste duidelijk

Terwijl wij hier in Europa het politieke debat zo beleefd mogelijk doen, geen enkele moslim of ander geloof voor het hoofd willen stoten en andere culturen ruimschoots willen laten vertegenwoordigen in onze samenleving zegt Poetin het volgende:

If minorities prefer Sharia Law, then we advise them to go to those places where that`s the state law. Russia does not need minorities. Minorities need Russia, and we will not grant them special privileges, or try to change our laws to fit their desires, no matter how loud they yell “discrimination”.

Europa is veel te slap voor deze wereld.

Ondertussen in de USA…

De Amerikaanse en Europeaanse leiders schreeuwen het hardst over die idioot van een Poetin. Dat terwijl ik met plaatsvervangende schaamte de Amerikaanse verkiezingen bekijk… Niemand die doorheeft dat de verpersoonlijking van het kapitalisme genaamd Trump meedoet aan de verkiezingen als afleiding. Dit is ook de enige reden dat deze schreeuwerd hieraan mee doet. Want de inhoudelijke discussie gaat natuurlijk niet over het feit dat er weer iemand van de Bush c.q. Clinton dynastie er met het presidentschap vandoor gaat. Nee, dat boeit niet. Is ook niet belangrijk dat de democratie gekaapt is door deze machtige clubjes c.q. families. Het maakt niet meer uit dat ware democratie allang niet meer bestaat in The Land of the Brave… or Blind I might add…

De Nederlander boeit het allemaal geen reet

Wat je ook van Rusland of Poetin vindt, deze man verdient meer respect dan wij elke dag voorgeschoteld krijgen van onze zogenaamde integere journalisten en media. Voor zover ik het kan beoordelen zijn onze politieke leiders in het Westen in ieder geval geen haar beter en kan ik Poetin op geen leugen betrappen. Hoe graag men dat in Hilversum en Den Haag ook zou willen. De propagande-machine draait op volle toeren en het is belangrijk voor onze toekomst om echt eens zelf na te gaan denken over de richting waar we naar toe gaan.

GeenPeil.nl

Als in Nederland de website Geenstijl samen met een aantal andere organisaties (Forum van Democratie, etc) een referendum met teken.geenpeil.nl moet afdwingen (met het bijna onmogelijke aantal van 300.000 handtekeningen) dan betekent dat de democratie allang geen fundament meer is. Eerder een valse gedachte om de burger in de waan te laten… Het is een waanzinnige tijd en maar weinig Nederlanders boeit het. Voor wie het wel boeit, teken nog even Geenpeil.nl.

300x250