Wanneer je naar Radio 1 luistert, of `s avonds naar het nieuws kijkt en het over Rusland of Poetin gaat, krijg ik ergens het gevoel dat mij geforceerd een bepaald beeld over dit land en deze beste man de strot in wordt geduwd. Poetin is evil, hij haat homo`s, heeft MH-17 naar beneden geknald en zomaar de Krim geannexeerd. De media doen enorm hun best om Poetin en Rusland in een rol te duwen van het kwaad. Poetin is een gevaarlijke gek die de wereldvrede bedreigt en ga zo maar door.

poetin rusland

Nu is mijn eigen beeld van onze overheden en “Het Westen” al helemaal niet wat de media mij willen laten geloven. Ik zie de leugens, corruptie en de grove fouten die de EU maakt. En ook de manier waarop de westerse media dit weer proberen recht te brijen om het volk maar rustig te houden. Van alleen alle corruptie in ons eigen land kun je inmiddels meters boeken schrijven. Maar laten we de rollen van het Westen en Rusland eens omdraaien. Stel nu dat Obama, Draghi, Juncker en onze eigen Rutte het kwaad in de wereld vertegenwoordigen en Poetin de reddende engel is? Zou dat kunnen? Denk jij wel eens op deze manier na over hoe de rollen zijn verdeeld over de wereld? Is Poetin nu echt zo`n kwade dwaas? En zijn onze eigen Timmermansen, Pechtolds, Verhofstads en Clintons nu werkelijk degenen die het beste voor hebben met ons burgers? Laten we eens kijken naar wat huidige ontwikkelingen op ons wereldbolletje…

Syrië

Bashar al-Assad en zijn vader zijn al decennia leiders van dit land en net als Khadaffi jarenlang vriendjes van het Westen geweest tot daar in 2011 de Arabische lente begon. Toen ineens waren al dit soort leiders gevaarlijke dictators. Hoe een omslag in denken toch ineens kan plaatsvinden nietwaar? Maar goed, nu alweer 4 jaar burgeroorlog in Syrië met 250.000 doden tot gevolg. Islamistische Staat heeft nu, samen met Al-Nusra, de macht in de helft van dit land. Rusland gaat nu zijn bondgenoot helpen door wapens en soldaten te stationeren in Syrië met als doel IS aan te vallen en op zijn knieën te dwingen.

Rusland`s aanwezigheid in Syrië is een groot probleem voor het Westen

Poetin is de enige grootmacht in de wereld die concreet iets doet aan het probleem: IS aanvallen en proberen deze partij stoppen! Daarmee steunt het ook Assad, en daar zit nu het probleem: wat moet Obama nu doen? De “agressie” van Rusland veroordelen terwijl het als enige de gruwelijke demonen van IS aanvalt? Blijkbaar wel, want IS is helemaal niet interessant voor de Amerikanen, zij zullen het optreden van Poetin aangrijpen om met nog meer oorlogstaal jegens hem de boel op te hitsen.

Ook Nederland gaat bommen gooien

Hier de definitie van een proxy oorlog, waarbij je zelf mag invullen of dit een groot (gewenst) gevolg zal hebben in Syrië: Een oorlog bij volmacht (Engels: proxy war) is een conflict waarbij één partij (meestal een grootmacht) een andere partij, de gevolmachtigde, een oorlog laat voeren, en daarbij als achterman optreedt. De grootmacht levert economische, ideologische, logistieke en/of militaire steun. De gevolmachtigde, meestal een kleiner land, voert de oorlog waarbij hij zich gesteund weet door de grootmacht. De keerzijde van deze medaille is het feit dat de gevolmachtigde meestal voor de negatieve consequenties van deze oorlog opdraait. De geschrokken grootmacht, die bang is voor gezichtsverlies, trekt zijn handen dan van de zaak af. En wie staat te trappelen om ook bommen te mogen gooien in dit land? Waar inmiddels niet meer duidelijk is welke kant tegen wie aan het vechten is? Juistem, onze eigen minister van Defensie Hennis! Stel dat er een bom op een Russisch kamp valt…?

En toen was daar ineens ISIS

Ineens is deze club daar ISIS. De Taliban probeerde eerst om de burgers van het Westen angst in te boezemen en toen dat niet lukte, mocht Al-Qaida het proberen. Ook dat lukte niet (genoeg) en vervolgens kwam daar het shock and awe IS-clubje. Met hun brute filmpjes en volgeladen met westerse wapens. Ja, een niet te pakken terroristische club vanuit het Islamistisch geloof, het blijft een handige tool voor sommige krachten in onze wereld. Een oorlog met Rusland is voor Obama geen enkel probleem, maar een armoedig legertje van pak `m beet 30.000 man is niet te pakken? Nee, Islamistisch terreur is gewenst, want je kunt er van alles mee doen, overal in te zetten om iets gedaan te krijgen en het is altijd en overal aanwezig. De angst kan hiermee regeren. Verbaasd hoorde ik overal dat IS zo rijk is geworden door de handel met olie nadat ze een raffinaderij in handen kregen. Maar geen enkele journalist stelt de vraag aan wie ze de olie verkopen.

Poetin is tenminste duidelijk

Terwijl wij hier in Europa het politieke debat zo beleefd mogelijk doen, geen enkele moslim of ander geloof voor het hoofd willen stoten en andere culturen ruimschoots willen laten vertegenwoordigen in onze samenleving zegt Poetin het volgende:

If minorities prefer Sharia Law, then we advise them to go to those places where that`s the state law. Russia does not need minorities. Minorities need Russia, and we will not grant them special privileges, or try to change our laws to fit their desires, no matter how loud they yell “discrimination”.

Europa is veel te slap voor deze wereld.

Ondertussen in de USA…

De Amerikaanse en Europeaanse leiders schreeuwen het hardst over die idioot van een Poetin. Dat terwijl ik met plaatsvervangende schaamte de Amerikaanse verkiezingen bekijk… Niemand die doorheeft dat de verpersoonlijking van het kapitalisme genaamd Trump meedoet aan de verkiezingen als afleiding. Dit is ook de enige reden dat deze schreeuwerd hieraan mee doet. Want de inhoudelijke discussie gaat natuurlijk niet over het feit dat er weer iemand van de Bush c.q. Clinton dynastie er met het presidentschap vandoor gaat. Nee, dat boeit niet. Is ook niet belangrijk dat de democratie gekaapt is door deze machtige clubjes c.q. families. Het maakt niet meer uit dat ware democratie allang niet meer bestaat in The Land of the Brave… or Blind I might add…

De Nederlander boeit het allemaal geen reet

Wat je ook van Rusland of Poetin vindt, deze man verdient meer respect dan wij elke dag voorgeschoteld krijgen van onze zogenaamde integere journalisten en media. Voor zover ik het kan beoordelen zijn onze politieke leiders in het Westen in ieder geval geen haar beter en kan ik Poetin op geen leugen betrappen. Hoe graag men dat in Hilversum en Den Haag ook zou willen. De propagande-machine draait op volle toeren en het is belangrijk voor onze toekomst om echt eens zelf na te gaan denken over de richting waar we naar toe gaan.

GeenPeil.nl

Als in Nederland de website Geenstijl samen met een aantal andere organisaties (Forum van Democratie, etc) een referendum met teken.geenpeil.nl moet afdwingen (met het bijna onmogelijke aantal van 300.000 handtekeningen) dan betekent dat de democratie allang geen fundament meer is. Eerder een valse gedachte om de burger in de waan te laten… Het is een waanzinnige tijd en maar weinig Nederlanders boeit het. Voor wie het wel boeit, teken nog even Geenpeil.nl.

300x250

32 reacties

  1. Een van de eerste dingen die die man zegt.. (die kleinere).. uiteindelijk zal het volk weer verder leven…na hun oorlogen en ellende…

   Er is altijd een drang geweest tot het Europeese Rijk… geschiedenis is er vol van (ga ze niet allemaal opnoemen).
   Nooit gelukt en zal ook nu weer mislukken. Je moet het zien in een grotere tijdspanne.

   Het vervelende is dat die drang altijd ontzettend veel mensenlevens kost. En voor wat?
   Voor de machtswellust van de weinigen. Het is bizar dat te bedenken.

   1. Maar Friedman heeft het helemaal niet over een Europees rijk. Hij heeft het over het voorkomen van goede betrekkingen binnen Europa. Het veroorzaken van spanningen en oorlogen op het Europese continent. Zelfs tot het veroorzaken van WOI en WOII.

     1. Weet je wat eigenlijk.. het interesseert me ook allemaal te weinig, de constante discussie over de symptomen.
      Mijn interesse gaat uit naar de oorzaak van de staat van de samenleving.
      En daar kan ik maar 1 oorzaak voor vinden en dat is de wens te domineren.
      En die wens komt voort uit een ontevredenheid om genoegen te nemen met het simpelweg leven op deze planeet. Nee, dat is niet genoeg.
      Meer en meer moet je hebben. Meer bezitting, meer macht, meer controle.
      Een ziek gedrag. En een zielig gedag. Omdat daarmee de diepgang van het menselijk zijn wordt weggenomen en we teruggeworpen worden op nog minder dan dierlijk gedrag. Want dieren nemen slechts wat ze nodig hebben.
      Ik heb er tenminste nog niet veel gezien met een voorraad voor meer dan een winter, simpelweg om die winter door te komen.

      Het is gewoon een heel triest gedrag (onder bassaal) en we kijken daar nu tegenaan wanneer we zien wat er om ons heen gebeurt.

     2. Ik heb daarom ook helemaal geen zin meer om naar stropdassen te luisteren. Het is gewoon weg heel simpel en daar komt geen stropdas aan te pas.

     3. Vind het één van de meest onthullende, zo niet de meest onthullende clip die ik de afgelopen jaren heb gezien.

     4. Ik wil het niet afdoen als niks, het is weer een stapje , maar uiteindelijk zullen we als gewone mensen er iets mee moeten gaan doen.
      Maar mensen zijn bang en willen zekerheid. Dus zal er eerst een lijdensweg moeten zijn totdat de massa zich er massaal tegen keert. Zo lijkt het te werken. En daar kunnen best een paar generaties over heen gaan.
      Wij bekijken het nu vanuit ons leventje … hoe lang is dat. 70, 80 jaar?

      Hoop dat je me snapt, ik wou je niet aanvallen in ieder geval.

 1. Ik heb nog wel een leuke kip/ei stelling.

  Wat komt er eerst…

  Je geest vrijmaken van het systeem of je lichaam (eerste levensbehoeften).

 2. We leven in de aan ons opgelegde leugen ten bate van onszelf ( ik heb het toch nog goed) , terwijl we vaak niet eens weten wie deze leugen aan ons bracht. Simpelweg omdat we zo beperkt (geprogrammeerd) denken , wat ons geleerd is. Zodanig dat we de werkelijkheid niet te DURVEN zien… want dat is lijden. Zo is het wel.. er is altijd een prijs te betalen/

  Degenen die het ons leerden zullen ongehoorzaamheid straffen ….

 3. @ Madman

  “De wereld wordt geregeerd door dwazen, en de dwazen worden geregeerd door angst.”

  Is een uitspraak van Anton Constandse. En waar gaat die angst dan om. Psychologen hebben vastgesteld dat de angst om te verliezen vaak een veel sterkere drijfveer blijkt te zijn te zijn dan de wil om te winnen.

 4. Voelen , je hart volgen en leven dat is de boodschap.
  Dicht bij jezelf blijven en de opgelegde illusie achter je laten.

  Echt geen gemakkelijke taak in deze omgekeerde wereld.

  1. Ik houd het er maar op dat het bij die door angst geregeerde dwazen van Constandse gaat om wat psychiaters aanduiden als cluster B persoonlijkheden: narcisten, psychopaten, sociopaten. Mensen zonder empatische vermogens die floreren in en aangetrokken worden door een competitieve omgeving: de top van het bedrijfsleven of de leiding van een land. Zien het aan de buitenkant hetzelfde uit als de doorsnee janlul, maar zijn roofdieren van binnen. Intelligente psychopaten zijn meesters in het bespelen van hun omgeving. ‘k Heb het vermoeden dat we vaker met psychopaten te maken hebben dan we ons realiseren.

 5. “Rusland heeft geen minderheden nodig, minderheden hebben Rusland nodig”

  Mooie uitspraak. En inderdaad, er is geen zinnige reden om cultuur noch wetgeving aan te passen aan de wensen van asielzoekers oid.

  Kan de radio of tv niet aanzetten of het gaat over buitenlanders, vluchtelingen, moslims en straks weer Zwarte Piet. Hoe vaak ik niet heb weggezapt de laatste tijd, biflaten…..

  Schijt- en schijtziek word ik er van. Wie betaalt hier gvd nu de boel?

  Om een gaspijpleiding vanuit Qatar door Syrie aan te kunnen leggen teneinde Putins ‘leverage’ over Europa m.b.t. aardgasleveringen te kunnen marginaliseren is nog geen reden om de consequenties (vluchtelingen met een geloofsstoornis) bij de noord Europese burger door de strot te duwen.

  En het huichelachtige politieke bestel in dit land mag wat mij betreft afbranden.

  Catalonie onafhankelijk en Marine le Pen president van Frankrijk. Grenzen dicht voor analfabeten en haatbaarden. Weg met ivoren torens en minaretten; de Haagsche landverraders voor een tribunaal.

   1. Ja, eens. Eerlijk gezegd; het kloteding staat aan en ik gluur nu en dan over de rand van m’n tablet. Tot ze weer over meeeters beginnen en ik mij genoodzaakt zie om mijzelf de zapper toe te eigenen. Hersendood gezeik op tv.

     1. Ik weet het mad. Beinvloeding op grote schaal om de status quo te bewaken. Die van vrijwillige slavernij.

 6. Putin is natuurlijk echt geen heilige boon,net zo min als dat Obama en juncker dat zijn.Het griezeligste is echter dat achter de “schermen ” de proxyoorlogen gevoerd worden door deze criminelen, over de rug van de democratieën heen, met alleen maar macht en tirannie ten doel.Het grootste feodale bolwerk op deze planeet, nml Europa, wordt voor deze doelen gemanipuleerd en leeggeplunderd op basis van haar historische verworvenheden zoals de “mensenrechten “en sociale zekerheden. Nog erger is dat bij de meerderheid in de Eussr er nog steeds geen lichtje gaat branden, het recept voor een toekomstig armageddon.

  1. Eenvoudig weg is het zo dat een ieder die een ander wil overheersen fout bezig is.
   Maar beste ouders , zodra uw kindje is geboren hebt u een aantal dagen om de nieuwe slaaf of slavin aan te bieden voor nummering bij uw gemeente , uw OVERheid…

   Mensen horen vrij te zijn, en elkaar helpen is iets anders dan elkaar domineren.
   De intentie.. daar draait het om.
   En goede intentie is ver te zoeken bij de psychopatenlijers…
   Parasitaire machtswellustelingen.

   Een klein voorbeeld..heb je gezien hoe google bevuild is door het loogootje van 200 jaar nederland met een rood wit blauw vlaggetje? Denk er eens over na hoe ziek dit is. Het is eigenlijk al zo ver gekomen dat velen hier niet meer bij stilstaan.

   Terzijde ben ik vandaag weer op pad geweest om te repareren en WEER begon een mevrouw uit zichzelf over alles waar wij hier over praten.. het is bizar hoe bewust de mensen hier waar ik woon zijn. En niet 1, nee, het is echt zeer vaak als ik bij mensen kom dat ze er over beginnen. Een hele rare gewaarwording.

   Veel meer mensen dan je denkt weten heus wel hoe het zit hoor , maar ze zijn in hun goedigheid gewoon in de val gelokt door trieste wetiko-lijers zodat ze voor hun levensonderhoud niet meer zonder de opgezette valstrik kunnen. En in angst wachten ze maar weer af… wat de psychopaten nu weer gaan beslissen… zogenaamd om het volk te helpen.

   En die vuillakken weten excact wat ze doen..

   http://hateandanger.files.wordpress.com/2012/06/hermann-goering-during-the-nuremberg-trials-naturally-the-common-people-dont-want-war-neither-in-russia-nor-in-england-nor-in-america-nor-for-that-matter-in-germany-that-is-understood-b.jpg

   Wat is er nodig om hier een eind aan te maken?
   Wij mensen hebben geen eiliteklasse nodig die ons uitbuit , met de belofte dat het voor ons eigen bestwil is. FUCK EM!!

   1. Kent u iemand in uw naaste omgeving, uw niet naaste omgeving of waar dan maar ook die uitzonderlijk rijk geworden is zonder anderen uit te buiten, op materieel of immaterieel vlak?

    Hoe kan je met je 2 handen 300.000 euro per jaar verdienen.
    Plus de vraag meteen, waarom zou je dat willen? Wanneer heb je genoeg?

    Ik ben miljardair… ik heb het gemaakt. Is dat zo? Wat heb je gemaakt dan, om de mensheid te helpen?
    Owww je hielp jezelf, door anderen uit te buiten en ze een schijntje te geven voor het werk wat ze deden en de rest ging naar jou.

    Nou, hartelijk gefeliciteerd.
    Doe snel een goede doel bijeenkomst om de armen te helpen en je image op te poetsen voor je wandaden.. en je geweten.

 7. Mooi stuk Teun. Zelfs Willem Middelkoop gaat overstag wat Putin betreft en dat werd hoog tijd overigens. Obama en de Westerse politici doen mij op het moment teveel denken aan de Iraakse minister van Buitenlandse zaken ten tijde van Saddam Hoessein. Het hele gebeuren rondom hem heen stortte in en toch presteerde hij het, net als deze westerse politici het om hun propaganda – want een ander woord is er niet voor – nog steeds de wereld in te sturen. Ik zie propaganda als het negatieve en zeer onsympatieke woord voor reclame. Ik heb die Iraakse minister nog steeds op het netvlies als hij zijn praatje houdt en achter hem het beeld van Saddam Hoessein van zijn sokkel getrokken wordt. Onvergetelijke beelden waren dat, maar wie weet dan nog vraag ik me wel eens af. Wij zijn echt toe aan de revolutie die de Russen en Chinezen inmiddels al gehad hebben en waar de respectievelijke bevolkingen het toch steeds wat beter gekregen hebben. Dat moet hier toch ook kunnen.

 8. Nou heb ik de afgelopen dagen nogal wat interviews tussen westerse journalisten en Putin voorbij zien komen. Helaas kan ik ze niet terugvinden, maar er was er één die een week voordat Putin de UN zou toespreken, die werkelijk alle perken te buiten ging voor CBS. Vaak dacht ik dan, hoe kunnen de vragen zo stom zijn. Ik dacht er beter aan te doen mijn mond maar te houden. Totdat ik vandaag deze link tegenkwam. Blijkbaar ben ik toch niet de enige die zo denkt over die westerse journalisten. Deze gaat weliswaar weer over een ander interview maar toch.
  http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-tick-tick-tick.aspx?article=7534102558H11690&redirect=false&contributor=James+Howard+Kunstler&mk=1
  Het lijkt wel een persiflage. En Putin maar keer op keer geduldig uitleggen aan die clowns hoe hij erover dacht. Luisteren kunnen ze al helemaal niet. Wel vier tot vijfmaal dezelfde vraag stellen, geeft nou niet bepaald de indruk met intelligente mensen te zijn. Iets dat je van dat soort journalisten toch wel zou mogen verwachten. Zelf zou ik al lang uit mijn vel gesprongen zijn van de betoonde arrogantie.

 9. Ik denk zo al jaren maar heb dan ook geen opleiding genoten. Het zwaar zelf overschattende NEEderland is werkelijk zo verschrikkelijk dom dat de ondergang in een hogere versnelling is terecht gekomen. Zijn socialisten dan toch de verheerlijking van de duivel ? (omroepen, onderwijs). Zeker is dat ze anti God zijn, meestal tegen Joden en moslims verheerlijken. Ik heb mijn conclusie allang getrokken.

 10. Nu ook weer , de wereld blijft maar zeiken over de bombardementen van Rusland op Syrie.. De Russen beschieten ook de rebellen die gesteund worden door Amerikanen die Assad omver moeten werpen… ? AMERIKANEN die de PVV van wapens voorziet om Rutte uit te schakelen ? Amerikanen zijn ondertussen de oorzaak van alle scheefgroei en manipulatie wereld wijd. Moet Assad weg en komt er een financieel tycoon voor in de plaats , gekozen door de Amerikanen ?
  Vandaag heeft Amerika een kliniek van AzG plat geschotren… Foutje..

 11. Een beschouwend stuk.

  “Een oorlog met Rusland is voor Obama geen enkel probleem, maar een
  armoedig legertje van pak `m beet 30.000 man is niet te pakken? Nee,
  Islamistisch terreur is gewenst, want je kunt er van alles mee doen,
  overal in te zetten om iets gedaan te krijgen en het is altijd en overal
  aanwezig. De angst kan hiermee regeren. Verbaasd hoorde ik overal dat
  IS zo rijk is geworden door de handel met olie nadat ze een raffinaderij
  in handen kregen. Maar geen enkele journalist stelt de vraag aan wie ze de olie verkopen.”

  Was al een doortastende laatste zin.

  Inmiddels weten we beter met de geopenbaarde video beelden.

  Het is doorgaans zo, dat over een onbetekenend land niet veel woorden worden vuil gemaakt.

  Een potentiële vijand, wordt doorgaans doorlopend beschuldigd en zwart gemaakt.

  De hond, die steeds het meeste lawaai maakt en blaft, is in de regel het meest onzeker en bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: