De slimme manier om te investeren in Bitcoin

De slimme of misschien zelfs slimste wijze om in bitcoin (BTC) te beleggen heet ‘dollar cost averaging’. Het betekent eenzelfde bedrag op een regelmatig tijdstip investeren. In dit geval in bitcoin. Hetzelfde principe wordt trouwens al sinds mensenheugenis toegepast bij het beleggen in aandelen. De belangrijkste beurswijsheid is misschien wel: Koop laag, verkoop hoog. Dit lijkt eenvoudig en logisch maar is in de praktijk heel moeilijk toegepast. Wel zo met het dollar cost averaging (DCA) systeem. Want je koopt automatisch méér waarde voor hetzelfde geld.

No stress

DCA is wel het tegengestelde van proberen de markt te timen. In te schatten, mits fundamentele en/of technische analyse, of de markt hoog staat dan wel laag. Of het tijd is om te verkopen of net om te kopen of bij te kopen. DCA is helemaal niet stresserend en kost geen tijd of aandacht, omdat je de aankopen automatisch kunt instellen. Zeg: elke 1ste van de maand wordt voor 100 euro (of dollar) BTC gekocht. Staat de koers hoog, dan koopt die 100 euro minder BTC. Staat ze laag omdat ze net gezakt is, dan koopt die 100 euro méér. Precies zoals het moet dus: laag kopen en hoog…niet verkopen hoor maar houden natuurlijk, die coins. In een opgaande markt win je altijd. Dat is de enige voorwaarde wel.

Imagine

Stel u voor dat u tijdens de hele berenmarkt voor cryptomunten laag gekocht had. Elke maand hetzelfde bedrag betekent dan véél bitcoin gekocht hebben. Het hele jaar 2018. Die stelselmatig ingekochte digitale munt(en) is dan tijdens de opleving van de markt plots veel meer waard. Van december 2018 tot juni 2019 steeg BTC met 143 procent. Van afgerond 3200 dollar tegenwaarde naar 7800 dollar tegenwaarde. Dat is inclusief de zoveelste correctie die we meemaken op 4 en 5 juni 2019. Die voelt op het moment zelf fel, hevig aan. Zo onverwacht komt ze ook steeds.

Don’t worry, be rich

Maar eigenlijk is het peanuts. Vergeleken met die enorme stijging van de laatste zes maanden. Maar ook vergeleken met de 8 grote correcties die BTC te verduren kreeg in de bredere stierenmarkt van 2015 tot 2019. Zoals u zelf hier onderaan ziet zijn de echte correcties meer in de mate van 30 à 40 procent. Wat we meemaken begin juni 2019 sinds de meest forse stijging, van mei, is een lichte correctie van 9000 dollar tegenwaarde naar 7800. Dus nog pas ongeveer 13 procent. Sommige analisten menen dat we nog een stuk lager kunnen met BTC. Wij zijn het persoonlijk eens met miljardair en cryptobelegger Mike Novogratz:

On a go-forward basis, Bitcoin probably consolidates somewhere between $7,000 and $10,000. You know, trees don’t grow to the sky.

Mike Novogratz
Klik hier voor de bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.