De status quo verbergt de sombere realiteit

De huidige boodschap van veel bepalende instanties en de media neigt steeds meer en vaker naar de grote klim uit het diepe dal. Want iedereen heeft het erover dat de crisis voorbij is. Een maand geleden riepen enkele ministers trots dat de Nederlandse economie gegroeid was. Ook Rutte deed hier grootschalig aan mee, want volgens hem is ’2014 het jaar van herstel’. De economische groei op kwartaalbasis blijkt volgens de laatste raming van het CBS te liggen op 0,2%. Dat ligt wel heel dicht bij nul komma nul. Dus, waar hebben we het over? En belangrijker, waar heeft de media het over? Direct onder de titel van dit persbericht van het CBS staan de volgende toevoegingen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder:

 • De economie krimpt met 0,4% op jaarbasis;
 • Een daling van 3% van de investeringen;
 • De consumptie van huishoudens daalt met 2,3%;
 • Een stijgend banenverlies van 160.000 arbeidsplaatsen.

groei?

Andere cijfers geven een totaal ander beeld

De trend waarin onze economie zich bevindt is nog steeds dalend en met magisch rekenwerk en optimistisch taalgebruik probeert men het volk positief te houden (of te krijgen). Die 0,2% groei lijkt meer op een kleine stuip in de neergaande lijn dan een kentering van de trend naar boven. Nog een veelzeggend economisch cijfer: een recordaantal bankroeten in 2013 van bijna 13.000 bedrijven en instellingen. Dat is 6% meer dan het jaar ervoor! En niet voor niets heeft Nederland, net als de gehele Europese Unie, een downgrade van onze rating voor de kiezen gekregen, dat is niet omdat het nu ineens zo super gaat met onze economie, ondanks die gigantische groei van 0,1%… Het is maar net hoe je het bekijkt.

Banken dwarsbomen de groei

Ook in mijn werk kan ik een duidelijke trend waar te nemen. Ondernemers met de mooiste plannen, grootse concepten en geweldige drive hebben alles rond om flink te investeren. Iedereen werkt mee en wil er een succes van maken, familieleden van de ondernemer, personeel, ondernemersverenigingen, de grote delen van de gemeenschap dus, behalve… de banken. Degenen met de macht over het belangrijkste onderdeel van de plannen werken tegen. Geld krijgen voor investeringen wordt steeds moeilijker. De banken dwarsbomen de ondernemer en daarmee de economie zelf. Een economie waar ze zelf allang niet meer van afhankelijk zijn. Dat voor een echte economie bepalend onderdeel, de middenstand, is allang buitenspel gezet door een papieren wereld van ingewikkelde en complexe verdienmodellen tussen de banken en andere financiële instituties onderling te creëren. De gewone heeft daar nauwelijks meer invloed op en de politiek hebben ze in de zak.

De gemaakte schulden verdwijnen in bodemloze put

Het door de ECB en de Federal  Reserve gigantisch opgelopen bedrag van kwantitatieve verruiming, bereikt de reële economie niet meer. Het verdwijnt in de bodemloze put van economische beleggingsproducten, derivatencontracten en andere ongrijpbare en niet te snappen risicovolle luchtkastelen. Op last van de burger. Zal deze gokmentaliteit vol verwachtingen, toekomstvoorspellingen en groeiprognoses de reden zijn van de stijgende beurzen? De donkere realiteit laat zich ook zien in financiën van de overheid: waarin de rentelast van de overheid  inmiddels jaarlijks meer dan 10 miljard euro bedraagt en de overheidsschuld in tien jaar tijd bijna is verdubbeld tot 450 miljard euro.

Wat zal 2014 ons gaan brengen?

Was het vallen van de SNS bank begin dit jaar een incident of een symptoom van de gebreken van ons financiële systeem? Heeft de redding van Cyprus ons een waarschuwend signaal gegeven over wat er zou kunnen gebeuren met ons spaargeld mocht een bank omvallen? Allemaal symptomen van een falend systeem en gedachtegoed en ik hou mijn hart vast voor volgend jaar wanneer de Roemen en Bulgaren in grote getale ons land binnen zullen komen. Wat zullen de gevolgen hiervan zijn als zelfs minister Lodewijk Asscher zich grote zorgen maakt? De sociale onrust is al aardig aan het borrelen tussen Henk en Ingrid versus Hassan en Fatima, een tweede “vijand” zal weer lekker wat olie op het vuur gaan gooien!

Politici en media verbergen de sombere realiteit

Wat gaat de ECB volgend jaar doen om de dalende Europese trend tegen te gaan als de rente niet nog verder omlaag kan? Zal ook de Fed de rente gaan verhogen nu tapering een feit is met als gevolg dat onder andere de hypotheekrente zal gaan stijgen? Ja, het gaat zogenaamd ontzettend goed met onze 0,1% groei, maar om nou te zeggen dat we uit het dal zijn…? Persoonlijk denk ik nog steeds dat we het dieptepunt economisch en zeker ook sociaal nog lang niet bereikt hebben, ondanks mijn positieve kijk op het leven. Als ik naar mijn persoonlijke omgeving kijk, zie ik steeds meer leegstand in de centra van onze dorpen en steden en het aantal vrienden, kennissen en familieleden zonder werk stijgt met de week. Nog altijd verdwijnen er meer bedrijven dan dat erbij komen. Nee, als ik politici hoor roepen dat we dankzij die 0,1% uit het economische dal zijn gekomen, besef ik eens te meer dat dit getal niets anders dient dan propaganda, de werkelijkheid ziet er helaas nog altijd heel anders uit. Maar of deze bewindslieden net als mij midden in onze maatschappij staan en zien wat de doorsnee burger ziet betwijfel ik ten zeerste…

43 reacties

 1. Ik hoop dat volgend jaar het jaar van de Grote Omwenteling zal zijn, waarbij de gevestigde politieke en financiële orde radicaal omvergeschopt zal worden! En er een geheel nieuw systeem zal komen.

 2. VS: TWTR (Twitter) omhoog 30% in paar weken. Waarom leningen verstrekken aan bedrijven in een dalende economie als je met FED pomo-poen enorme rendementen maakt in het social media casino.

  Blackrock, VS, groot hedgefund, heeft tienduizenden woningen gekocht. Voor de verhuur aan ploeterende Amerikanen.

  China; interbancaire rente naar 17%, normaal 4%, gebrek aan vertrouwen en een potentiele monetaire ramp onderweg in Azie.

  Nederland: middenstand gaat naar de kloten, de ketens (corporatisten) hebben de winkelstraten overgenomen, straks hoor je alleen nog: de vaatdoeken zijn in de aanbieding bij “de” Action.

 3. Fijne feestdagen biflaten!

  *een biertje open trekt en zich op kerstavond nog ff gaat verdiepen in financiele hel & verdoemenis*

 4. Helaas … heb je gelijk, meneer Teun.
  We hebben momenteel met een propagandagolf te maken, een goed nieuws show. De enige banken die floreren zijn de voedselbanken.
  De echte werkeloosheid ligt minstens op 15% , want als je niet meer elke week solliciteert tel je niet meer mee als werkeloze. En wie doet dat nog als hij kansloos is op de arbeidsmarkt.
  Over een half jaar is de goednieuwsshow weer voorbij en dient de realiteit zich weer aan.
  Met nog meer ellende dan nu.
  Rutte zei het trouwens wel mooi toen hij zich versprak: “”Het gaat beter maar de burgers merken er komend jaar nog niets van”

 5. Ach, wat zou het of de economie een fractie daalt of stijgt. Niets is wat het lijkt. Wat veel erger is: de morele crisis verdiept zich. En daarom is er geen enkele reden voor zelfs maar een vleugje optimisme. Die schofterige bankiers, met jouw en mijn centen gered van de ondergang, beginnen al weer babbeltjes te krijgen. Ze verzetten zich tegen het bonusplafond. Het moet toch GVD niet gekker worden. We zullen zien of Dijsselbloem deze stresstest kan doorstaan. Is hij opgewassen tegen die criminele lobby van psychopaten en narcisten? Als hij ook maar iets toegeeft is het net zo’n stumper Duivesteijn, die koos voor de integriteit van Asscher ( kots ). Straks gaat Distelbloem een knieval maken voor die integere bankiers, let maar op. Wat zou het toch heerlijk zijn als hij de bankiers te verstaan geeft dat als het ze niet bevalt ze op kunnen pleuren, en dat dat goed voor het land zou zijn omdat de fatsoenlijke bankiers van de onfatsoenlijke gescheiden worden. Wat zou dat heerlijk zijn, er zijn GODVERDOMME maar een paar woordjes voor nodig. Maar ja, daar heb je toch een echte kerel voor nodig, een man die tegen schenen durft te schoppen, een vent die ergens voor staat. Helaas het zit er niet in, in deze gefeminiseerde maatschappij. GATVERDAMME !!!

 6. De Veda’s hebben het over Kali Yuga. Wanneer je Kali Yuga begrijpt is de kern van het fenomenale probleem helder.

  De immunisatie om het fenomeen te neutraliseren is natuurlijk een persoonlijk project.

 7. Beste meneer Teun,

  Hieronder mijn visie aangaande de oorzaak en oplossing van de “crisis”.

  DE EUROCRISIS

  De Eurocrisis is hoofdzakelijk een onderdeel van twee grotere problemen:
  1 Schuldencrisis
  2 Bankencrisis.
  De schuldencrisis kan niet begrepen worden zonder het monetaristische systeem te begrijpen.
  De schuldencrisis zal aanblijven, zal zich uitbreiden en uitdiepen zolang het monetarisme aanblijft.
  De bankencrisis kan niet begrepen worden zonder de uitwerking te begrijpen van de Glass-Steagall Act en de Securities Exchange Act.
  De bankencrisis zal aanblijven, zal zich uitbreiden en uitdiepen zolang er geen wetgeving ingevoerd wordt met de inhoud van de Glass-Steagall Act en de Securities Exchange Act.

  1 Monetarisme

  Monetarisme is het geldsysteem waarin een private instelling publiek geld schept als een lening. Alles wat wij vandaag “geld” noemen is begonnen te bestaan als de hoofdsom van een lening. En als elke lening dient ook de geldschepping terugbetaald te worden als HOOFDSOM plus RENTE. Als al deze leningen afgelost zouden worden, zou het geld uit de economie verdwijnen zowel contant als giraal (elektronisch). En dan nog zou er geen geld over blijven voor de betaling van de renteverplichtingen simpelweg omdat er geen geldmassa geschapen werd om dekking te geven aan de rente. Dit is de essentie van het huidige geldsysteem. Dat heet monetarisme, het is het huidige geldsysteem van de wereld en het is mathematisch onmogelijk langdurig door de economie te verdragen.

  Het systeem kan niet overleven vanwege de getallen die het zelf genereert.
  Het probleem is het systeem. En het systeem heeft voor wat ECB betreft twee lagen:
  1. De Federal Reserve, een private wereldwijde monopolie dat geld uitgeeft alleen als lening.
  2. De ECB zelf die ook een monopolie is, maar alleen voor de 17 Eurozone landen.

  De Federal Reserve creëert geld met de computer zonder dekking in de fysieke economie. De ECB weigert beleidsmatig geld (ruilcapaciteit) voor de Eurozone te creëren. Bij acute liquiditeitsbehoefte, leent de ECB fiat geld van de Federal Reserve (nu voor circa 0,1%). Dit geleend geld is verder doorgeleend binnen de Eurozone bij voorkeur niet aan de overheden maar aan de banken (voor circa 0,5%) die verder speculeren met rente (Griekenland betaalt de banken nu ruim10%).
  Dit is monetarisme in tweevoud bij de ECB.

  Oplossing: SOEVEREINE MUNT, ook bekend als systeem van NATIONAAL KREDIET
  De staat (in tegenstelling tot een private entiteit) heeft de monopolie over de geldcreatie. Twee essentiële voorwaarden:
  • De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.
  • Alle wisselkoersen onder controle ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.

  In dit geval is het geld geen schuld meer aan een private instelling, maar een KREDIET van de nationale bank (100% eigendom van de staat dus van de belastingbetaler !!!) aan de fysieke economie van het land. De staat zal dan op basis van de statistieken uit het geldverkeer vrij krediet in de economie los laten om dekking te creëren voor de uitstaande rente. Dat kan gebeuren op verschillende manieren zoals belastingverlaginen, opdrachten naar het bedrijfsleven, subsidies, etc. Bij wet mag de centrale overheid dan geen schulden meer hebben, alleen maar CREDIT. Alleen op deze manier kan het geldcircuit in balans gehouden worden.
  Euro, Neuro, Zeuro of Gulden zal het niet redden in het monetarisme. Maar als soevereine munt zal de Euro uitstekend doen net als eventueel de Gulden of iets anders.
  We moeten z.s.m. het monetarisme vervangen door soevereine munt.
  Onderzoek: “Secret of Oz”, “Money as Debt”,”Thrive the Movie” etc.

  2 Glass-Steagall Act, Securities Exchange Act

  Na ruim 3 jaar voortdurende economische krimp (depressie), laat President F.D. Roosevelt twee wetten in werking treden:
  a. Glass-Steagall – 1933
  b. Securities Exchange Act – 1934.

  De voorzieningen van deze twee wetten hebben de VS en de rest van de wereld behoed voor een nieuwe depressie voor meer dan 70 jaar. Onder de invloed van de machtige Wall Street lobby zijn deze wetten sinds de jaren ’80 stap voor stap afgebouwd. De Securities Exchange Act heeft de derivaten verboden tot in 1982. In 1999 is Glass-Steagall volledig afgeschaft door de Gramm-Leach-Bliley Act. De meest relevante uitwerking van Glass-Steagall was de separatie tussen het veilige geld (pensioenen, spaarfondsen, verzekeringsgelden) en het speculatieve kapitaal. Anders gesteld, Glass-Steagall zorgde voor een splitsing van de bankensector in nutsbanken en investeringsbanken. Na 1999 mochten de speculanten verzekeringsbuffers, pensioenfondsen en spaarbanken plunderen in hun onverzadigbare speurtocht naar meer winst. En omdat er gespeculeerd werd met derivaten, niets hiervan is ten goede gekomen van de fysieke economie. Een fenomenale bubble van een nog onbekende omvang heeft zich opgebouwd tussen 1999 en 2007. De bubble barstte in jul. 2007 en is door de overheid in de VS als een probleem pas in sep.2008 erkend. De “reddingsoperatie” (bailout) na sep. 2008 van in totaal 20 trillion US Dollar is door de speculanten gebruikt om nieuwe speculatieve vehikels te creëren en zo een bubble opbouwen van een nog grotere omvang dan in 2007 juist omdat er nog steeds geen Glass-Steagall wet bestaat om de wereld economie te behoeden voor zulke speculaties.
  De “redding” voor deze nieuwe bubble zal zeker 150 trillion omvatten. De enige oplossing hiervoor is niet wat de EU en de VS proberen te doen (de speculanten “redden” met geleend geld van diezelfde speculanten), maar Glass-Steagall weer toepassen met terugwerkende kracht vanaf sep. 2008. Waarom vanaf sep. 2008 met terugwerkende kracht? Wel, omdat de omvang van de leningen voor deze “reddingsoperaties” zo groot is dat de overheden nooit meer uit de schuldenspiraal kunnen komen, de fysieke economie is op wereldschaal in coma geraakt (“death spiral”) onder het gewicht van deze schulden en de rente daarvan (“debt servicing”).
  Doe je eigen research: zoek met de Search optie op http://www.larouchepac.com “Glass-Steagall” en “Angelides Report”.

  http://www.youtube.com/watch?v=8Srh0HaN8XA&feature=player_embedded
  http://www.youtube.com/watch?v=swkq2E8mswI
  http://www.youtube.com/watch?v=Bt1Zcd8a0-Q
  http://www.youtube.com/watch?v=8Kt2De98Bck
  http://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s

  = = =

  Al mijn teksten mogen overgenomen worden op voorwaarde dat ook de vrije overname wordt vermeld.

  1. Heel duidelijk verhaal. Hopelijk lezen veel biflatie lezers dit. De kern, de oplossing is ook zeer aannemelijk, een soevereine munt.

  2. Het eerlijk en stabiel geld vs schuld papier debat is al eeuwen aan de gang zelf milleniums.
   De Griekse filosoof Plato en zijn student Aristotle waren het oneens over dit onderwerp.
   Sindsdien hebben we vele, vele experimenten met beide opties gehad. Wat wij kunnen zien wat de grootste succes werelds verhalen universeel zijn is gebaseerd op eerlijk, betrouwbaar en stabiel Geld – in de praktijk een gouden (of, in het verleden, zilver-) systeem.
   Aristoteles ‘student Alexander van Macedonië veroverde de bekende wereld, en verenigd onder een op zilver gebaseerde monetaire systeem volgens principes van Aristoteles. Plato probeerde blijkbaar zijn “grappige schuld papieren geld” ideeën in 387 voor Christus in de praktijk in te voeren en in gebruik te nemen in de staat van Syracuse Het ging zo slecht dat, historici zeggen, de koning van Syracuse Plato verkocht op de slavenmarkt in Korinthe.

   Een soevereine munt die door niets gedekt word en door de overheid uit niets gecreeerd kan worden met 1 druk op de knop is zeker niet de oplossing, alleen een soevereine valuta waarvan de waarde word bepaald door de vrije markt zou een oplossing kunnen zijn.
   Overheden hebben altijd maar dan ook altijd het prvilege om geld te drukken misbruikt wanner het ze uitkomt.
   Daarom is een eenheid van waarde 100% gedekt door fysieke goederen ook de enigste oplossing 1 op 1, omdat de overheid of bank dit niet uit lucht kan drukken wanneer ze willen maar ook werkelijk meer moeten produceren om meer waarde en valuta te creeeren.
   Fiat valuta gedekt door lucht en lege beloftes zal altijd falen en misbruikt worden.
   We werken nu op een 100 of meer tot 1 basis dus voor elke fysieke euro in de oomloop zijn er minstens 100 digitale in de omloop door helemaal niets gedekt behalve lege beloftes.
   Banken hebben een 1% tot 4% dekkings graad dat hebben ze al decennia er hoeft maar iets mis te gaan en het hele zaakje valt om zoals u met DSB heeft kunnen ervaren, vandaar dat de overheid het ook illegaal heeft gemaakt om op te roepen tot ee bankrun omdat ze weten dat elke bank gaat omvallen wanneer er een run op de bank komt daarom willen ze ook bail-ins kunnen uitvoeren door spaargeld van hardwerkende burgers te confisceren om zo de status quo van het wanbeleid en mismanagement van banken te beschermen.
   Onze overheid is de afgelopen decennia alleen maar bezig geweest om rijkdom bij de burger weg te stelen en zichzelf en hun vriendjes te verrijken over de rug van de lagere en middenklasse deze hele maatschappij is verrot tot op het bot totaal verziekt en corruptie viert hoogtij dagen in Europa, elk jaar verdwijnt er 60 biljoen Euro in de zakken van banken en politici door middel van fraude.
   Europa is het grootste piramide spel in de geschiedenis, we zijn helemaal bankroet tot onze oogballen in de schulden en we rekenen onszelf zo rijk echt te achterlijk voor woorden.
   Elk kind dat nu geboren word zit vanaf zijn of haar geboorte met een schuld van ruim 100.000 opgescheept nog vordat ze de baarmoeder hebben verlaten.
   We hebben geen soevereine natie meer en al onze middellen om weer soeverein te worden zijn afgenomen door onze soevereine munt ook weg te nemen de gulden was stront en de euro is een nog grotere berg stront.
   De controle van het land en monetair ssyteem zijn uit hanen van de nationale overheid aan Brussel overhandigd, we hebben met een grote grijns op ons gezicht al onze vrijheden opgegeven voor een stukje papier met lege beloftes,
   Dit land gaat rap naar de kanker en wij krijgen hier ook nog wel een “pitchfork movement” wat je in Italie ziet waar extreem rechts en links zich verenigen om tegen een gezamelijke vijand te strijden namelijk de corrupte gevestigde orde van de roverheids top crminelen als Rutte Dijselboom etc ze verkopen onze zielen voor grijpstuivers zodat ze zelf hun zakken kunne vullen en gunsten vand e EU comissie kunnen verdienen het gaat puur alleen om individualisme oppertunisme en zelf verrijking ten koste van eerlijke hardwerkende en niets vermoedende mensen.
   Onze politici en bankiers zijn niets meer en niets minder als ordinaire criminele zakkenvullende huichelaars en landverraders geworden, vroeger zetten ze deze mensen gewoon tegen de muur of hingen ze op aand e hoogste paal als publiek voorbeeld wat er met je leven gaat gebeuren als je de welvaart vand e meerderheid en massa probeert weg te stelen om je eigen zakken te vullen.

   1. “Een soevereine munt die door niets gedekt word en door de overheid uit niets gecreeerd kan worden met 1 druk op de knop is zeker niet de oplossing,…”

    Heb je de 2 voorwaarden van de Soevereine Munt GOED gelezen?
    Hier nogmaals:
    • De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.
    • Alle wisselkoersen onder controle ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.
    Het is dus gedekt, maar je moet GOED lezen.

    “…alleen een soevereine valuta waarvan de waarde word bepaald door de vrije markt zou een oplossing kunnen zijn.”

    In een systeem van Soevereine Munt de markt bepaalt de prijzen, de staat bepaalt de money supply, niet een private kartel zonder controle van buitenaf en zonder dekking voor de rente en commissies.

    Lees AANDACHTIG a.u.b. en geef me opmerkingen gebaseerd op wat in mijn tekst staat.

    Thx.

     1. Ja.
      Eigen munt scheppen is een onlosmakelijk deel van het zelfbeschikkingsrecht.

 8. Prima Teun, zo denk ik er ook over.

  Vorig jaar. Economie krimpt met 0,4 %. Ja inderdaad, wat stelt die ‘groei’ van 0,2 % dan helemaal voor ? Een slappe correctie in een dalende trend.

  Maar ja, moeten die kerstinkopen niet snel nog even een boost krijgen ?

  En… koop vooral een elektrische auto, ze lijken als warme broodjes over de toonbank te gaan. Mis de hype niet, u toch ook ? Laat u niet gek maken. Dat is omdat het jaar ten einde loopt en er volgend jaar geen subsidie meer is ! Want de overheid kan deze subsidie niet meer BETALEN !

 9. Je hoeft natuurlijk geen helderziende te zijn om te denken dat we ooit weer eens vooruitgaan en schulden afbouwen. Het blijft geen 5 voor twaalf. In het verleden ging je op de fiets naar het werk en er zat een meevreter achterop. Vandaag de dag bezwijkt het fietsje. Het is over en Nederland wordt het zelfde als Afrika en andere arme landen met dito bewoners. U HEEFT ER ZELF VOOR GESTEMD.

   1. Dat weet je niet Madman. Er is nog nooit in meerderheid voor de ‘niet midden partijen’ gekozen. Als er echt een omslag in denken komt is het belangrijk dat dat in stemgedrag tot uitdrukking komt. Eigenlijk komt het erop neer dat ik net iets minder doemdenker ben dan jij. Mijn woorden zijn wellicht harder, maar ik heb misschien toch meer vertrouwen dan er iets ten goede kan keren. Heb iets meer vertrouwen beste. 🙂

 10. Kijk de hunger games eens deel 1 en deel 2 zou ik zeggen, dat laat zien hoe een kleine rijke groep alles beheerst en de schijn van pracht en praal ophoudt… zeer veel overeenkomsten.

  1. Wel, ik heb beide films gezien en tijdens de 2e ( een paar weken geleden ) heb ik mijn vrouw gezegd : “Dit gaat niet over de verre toekomst, dit gaat over VANDAAG.”

 11. “If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.”
  ― Adolf Hitler

  “The best way to take control over a people and control them utterly is to take a little of their freedom at a time, to erode rights by a thousand tiny and almost imperceptible reductions. In this way, the people will not see those rights and freedoms being removed until past the point at which these changes cannot be reversed.”
  ― Adolf Hitler, Mein Kampf

  1. Hitler was een hele slimme politicus. Hij had echter een groot probleem; hij kende de waarheid niet. En wanneer je de waarheid niet kent kun je ook niet liegen. 🙂

   Hij had wel meer fatsoen en heroïsme dan menig ander politicus. btw, Ik ontken de holocaust niet; voor mij is het niet helder wat er zich feitelijk heeft afgespeeld wat dat betreft. Ik weet wel dat politici graag overdrijven ten eigen voordele en houden van pogingen tot emotionele gijzeling.

   1. Neem maar gerust aan dat er onder zijn verantwoordelijkheid, en van vele van zijn volgers verschrikkelijke misdaden zijn gepleegd. Dat er meer figuren in de geschiedenis zijn geweest die vergelijkbare misdaden jegens de menselijkheid hebben begaan doet daar niet aan af.

   2. Hitler is helemaal doorgedraaid en heeft precies gedaan wat zijn geldschieters de bankiers van hem verwachtten aka hem toe opjutten en uitdaagden namelijk Europa in chaos storten zodat iedereen zich scheel moest lenen om de oorlog in stand te houden en aanvallen te plegen of verzet te bieden, de centrale bankiers hebben rijkelijk geprofiteerd vand e oorlog als een van de weinigen, ze proberen nu hetzelfde weer te bereiken in het midden oosten en uiteindelijk ook een burger oorlog in Europa zoals je al de eerste tekenen ervan ziet in Griekenland Spanje Italie etc. ze weten dondersgoed dat er onrust en onlusten komen als je 90% van de bevolking en je productie basis probeert te onderdrukken en uit te buiten.
    De 2e wereld oorlog ging ook niet om een oorlog tegen het facisme maar een oorlog om de gigantische productie en markt van Duitsland.

    1. Kijk, dat vind ik nou een leuke uitleg 1b3xp34k.

     Je gaat er dus van uit dat alle chaos binnen de sociale sfeer door geldschieters/bankiers geregisseerd wordt. Dat doe ik dan weer niet.

     Al hetgeen je als individu mee moet maken staat vanaf je geboorte vast volgens de Vedische teksten. Karma en reïncarnatie regeren die wereld.
     En “die wereld” kun je sublimeren. Wanneer je er zin in hebt, natuurlijk.

 12. Hee meneer Teun, je hebt het over 0,1 procent groei. Vandaag werd in de media gesproken over 0,2 procent groei, dat is zelfs het dubbele! We verdubbelen zomaar de groei in een maand tijd, dat belooft wat. We gaan toch helemaal de goeie kant op op deze manier? Alleen snap ik net als jij niet waar die groei vandaan komt. De grote onderliggende problemen worden nog steeds onder het tapijt gemoffeld. De Europese bankenunie zoals die nu voor ligt blijkt volgens de insiders alleen een wassen neus te zijn en lost op korte termijn totaal niets op en kan door Duitsland nog wel getorpedeerd worden. De kredietverstrekking door de banken aan het MKB ligt nog helemaal op z’n gat. En met de naderende bankentest zal dat zeker niet beter maar nog minder worden. En dan de grootste boosdoener, onze nationale schuld. Staatsschuld + private schuld in ons kleine polderlandje liggen totaal boven de 1 biljoen. Ik weet niet eens hoeveel nullen er achter het cijfer 1 moeten. Nu in de MSM via TROS-Radar in het programma de ‘Schuldvraag’ wordt uitgelegd dat we nummer 1 staan met onze private (hypotheken) schuld breekt zo meteen de pleuris uit als nog meer mensen van schrik (eindelijk) beginnen af te lossen. Daardoor verdwijnt nog meer geld uit onze economie. Heb net zelf onze economie bestolen door een deel van mijn eindejaarsuitkering op mijn hypothecaire lening af te boeken. Dat geld zien we nergens terug. Ook niet bij de bank in het laatje. Het is puur giraal geld wat ik overmaak naar mijn bank met verzoek om af te boeken op mijn lening. Nou doe ik dat helemaal niet uit angst voor te hoog water(zelfs mijn kelder staat nog kurkdroog), maar puur alleen om mijn maandlast te drukken, want een inkomensstijging ken ik al jaren niet meer. Als mijn voorbeeld wordt gevolgd door anderen dan volgt er een domino-effect. Nog meer mensen worden wakker en nog meer winkels komen leeg. Het lijken wel natuurkrachten in onze economie. Na zonneschijn komt regen. En na regen volgt zonneschijn. Maar dan moet wel de lucht eerst opklaren. Ik zie nog altijd donkere wolken hangen achter die enorme schuldenberg. Zo simpel is het echt.

  1. Ok Piet,schulden afbouwen is altijd goed voor jezelf.
   De banken kunnen hiermee weer hun solvabiliteit opkrikken.
   Aan de andere kant,heb jij voor de overheid op termijn weer meer eigen vermogen,die weer op hun beurt zwaarder belast kan gaan worden.
   Met de neiging ,van huiseigenaren om hun hypotheek versneld af te lossen ( angst creeeren ),zal de overheid op termijn ook minder HRA hoeven terug te betalen.
   Dit is een sluw spelletje,tussen Overheid,Belastingdienst en Burgers.

   1. Bij mij speelt nog een andere gedachte mee. Een schuld behoort te worden afgelost. Ook ik heb mij laten verleiden in de jaren 80 om mijn annuïteitenhypotheek om te laten zetten naar aflossingsvrij. Dus de overheid(gemeenschap) blijvend laten opdraaien voor andermans schuld. Ben al jaren terug tot het inzicht gekomen dat hier iets niet klopt. Ook bij mij komt de wijsheid met de jaren. Ik weet al lang dat onze pensioenen in gevaar zijn en daarom lijkt een lagere woonlast alleszins aantrekkelijk. Alle nieuwe hypotheken zijn weer op ann.basis. Ik zou er haast voor willen pleiten dat onze overheid alle bezitters van aflossingsvrije hypotheken er toe moet verplichten om weer af te lossen. Tegelijk besef ik ook dat dit bij veel huiseigenaren problemen gaat geven. En dat is nu juist waar het om draait. De schuldenberg die onze economie de nek omdraait.

  1. Wat terugdoen voor je uitkering is een goede zaak. Maar daarbij behoren uitkeringsgerechtigden wel netjes bejegend en gewaardeerd te worden!

 13. De simpele rekensom gemaakt te hebben,komen we op -3,8% groei voor de binnenlandse bestedingen.
  Waarom zouden goed doordachte en uitvoerbare projecten,niet eenvoudig door particuliere investeerders gefinacieerd kunnen worden?
  Hier zijn toch geen risicovolle banken voor nodig of gewenst.

 14. Dezefde krachten die deze sprookjes vertellen, duwen ons al 25 jaar bullshit over de zegeningen van de multiculturele samenleving door de strot. De cocktail van miljoenen onaangepaste gelukszoekers , nog te verwachten hordes uit de Balkan, de zich nog tot minimaal 2020 zwaar,zwaar verdiepende crisis, die cocktail zal een zwaar giftige en een vernietigende blijken te zijn.

  1. Zeker Peter,ik ben in m’n ziel voor rechtvaardigheid t.o.v. ieder individu,maar ik geef ook de voorkeur aan,iedere groep zijn eigen territorium.
   Als dergelijke processen geforceerd worden,zullen hier uit onnatuurlijk en te snelle veranderingsprocessen uit gedestilleerd worden,die op korte termijn spanningen veroorzaken.
   Om dit te voorkomen,dient men dit gedoceerd in te voeren.
   De Spaanse en Italiaanse arbeiders,die in de jaren ’60 naar Nederland kwamen,zijn volledig geintegreerd in de Nederlandse sameleving.
   Ik heb soms het gevoel,dat sommige Nederlanders het pad volledig kwijt zijn,doordat zij het contact met zichzelf kwijt zijn.

 15. Knul,heb je je wel eens op de ziekte van lyme laten testen?
  Je spreekt veel wartaal uit en je taal is nogal beledigend naar anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: