De toekomst voor bitcoin: ´´Dit wordt groots´´/Wereldwijde monetaire schok

Het recenste hoogtepunt van de bitcoin koers dateert van december 2017. BTC tikte 20.000 dollar aan. De stierenmarkt voor de oudste en grootste digitale munt werd louter gedreven door kleine beleggers, traders, privépersonen, particulieren. De stijging vanaf de eerste notering van BTC in 2009 betekende meer dan 3 miljoen procent waardetoename. Anno 2020 en dan vooral vanaf september jl. zijn het hoofdzakelijk institutionelen die bitcoin hoger stuwen. Alvast van $10.000 naar $15.000. Fondsbeheerders, hefboomfondsen, high net worth investors – we vernemen dat wel één op vier reeds geëngageerd is in bitcoin et al. Krijgt PlanB dan toch nog gelijk met zijn S2F Bitcoin Model? Dan zal de digitale munt niet alleen het vorige hoogtepunt van $20.000 overstijgen. Maar vervijfvoudigen tegen einde 2021?!

Special Drawing Rights

Het positieve effect mag inderderdaad niet onderschat worden, wanneer beheerders van letterlijk biljoenen dollars hun cliënten richting cryptocurrencies dirigeren. Zoals in het rapport van oktober 2020 dat het Amerikaanse Fidelity uitbracht. Bitcoin Investment Thesis. ´Fidelity Digital Assets demonstrated how portfolio managers could increase their returns by allocating a portion of their holdings to Bitcoin (BTC). The report also speculated that in the near future, increased institutional interest could expand Bitcoin’s market capitalization by hundreds of billions of dollars.´ Fidelity heeft 3,2 trillion (biljoen) dollar onder beheer als vijfde grootste fondsbeheeerder ter wereld. Dit soort mega investeerders kan een asset maken of breken. Het mag duidelijk zijn dat zij meer en meer richting digital currencies nijgen. Zien zij de bui ook hangen, met een dollar die internationaal steeds minder aantrekkelijk wordt? En wacht tot zich eventueel manifesteert wat ondergetekende ziet gebeuren, eerder vroeg dan laat: een herschikking van het mandje met 5 wereldmunten waarop het IMF haar SDR´s, Special Drawing Rights baseert.

Fidelity Digital Assets

Source: Fidelity Digital Assets. Cointelegraph.com

Werelwijde monetaire schok

Bestebank.org legt uit: ´Ze werden binnen het systeem van Bretton Woods geïntroduceerd om een globaal gemeenschappelijke basis van betaling te hebben, onafhankelijk van schommelingen van een munt ten opzichte van een andere en zonder een land te bevoordelen door de munt van een land tot internationale standaard te verheffen. De waarde van de Special Drawing Rights wordt bepaald door een mandje van de belangrijkste handelsmunten binnen het globaal monetair systeem: Amerikaanse Dollar, Euro, Yen, Pond en Yuan. Deze handelsmunten kunnen onderling, via een ‘fixed currency’ systeem bij het IMF verrekend worden in SDR’s.´ Ik verwacht een aanpassing in deze: minder gewicht voor de dollar en meer gewicht voor de Chinese Yuan. Plus, en dat is essentieel en tegelijk de vraag van 1 miljoen: de mogelijkheid dat er een digitale munt in dat mandje wordt opgenomen. Dát zal pas een wereldwijde monetaire schok betekenen…

Bitcoin stierenmarkt in ernst begonnen?

Met ´´Dit wordt groots´´ benoemt de Nederlandse macro-economiste en technisch analiste Madelon Vos haar verwachtingen voor bitcoin. Watch and learn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: