De verdeling van de welvaart in Amerika

Goede video via Zaplog, over welvaartsongelijkheid in de Verenigde Staten.

24 reacties

  1. Oh ja ktm?
   Hoeveel voorspellingen heb je nou al gedaan?

   Ik zou mijn geld terugvragen bij de kristallenbollenverkoper.

   Want niemand kan er een tijd op plakken.
   Ik weet ook wel dat het zo is maar daar heb ik geen kristallen bol voor nodig, maar simpel boerenverstand.
   En ik hou me ver van datavoorspellingen.
   Ten slotte roep je het al heel lang en dat is makkelijk.

 1. Welvaart.

  Ik herinner me nog op school bij maatschappijleer dat mij werd geleerd dat welvaart en welzijn 2 verschillende dingen zijn.

  En dat heeft alles te maken met tevreden zijn met wat je hebt.
  Welzijn betekent dat je genoegen neemt met het vervullen van je basisbehoeften.
  Welvaart betekent jacht op luxe om je welzijnssituatie te vergemakkelijken door allerlei vaak achteraf gezien verslavende nutteloze attributen die uiteindelijk je welzijn niet ten dienste zijn , maar ten dienste van anderen die er belang bij hadden om meer zogenaamde welvaart voor jou te promoten.

  Daar is heel de economische groei op gebaseerd.

  1. Goed punt. Het betekent inderdaad niet ‘een goede vaart’, maar het is een soort synoniem van wellust geworden. Hebzucht, meer willen en beter zijn.

   De verdeling is oneerlijk, maar het kapitalistische economische systeem zou niet goed werken met een eerlijkere verdeling.

   1. Het eigenlijke besef dat wij mensen in een richting geduwd zijn van beloften die ons allen een beter leven zou geven is de illusie die ons gevangen houd.

    Wanneer wij als mensen beseffen dat we genoeg hebben aan welzijn zullen de de machthebbers die teren op deze wellust van hebzucht hun macht uiteindelijk verliezen.

    En dat is nou net waarom wij allen een keuze hebben om een verandering teweeg te brengen.
    Want wij mensen zijn veel groter in aantal dan de kleine rijke top.
    Besef simpelweg wat je voor je welzijn nodig hebt, en leef daar eens een tijdje naar. Vooral wanneer je de behoefte voelt om de slavendrijvers een lekker aan te pakken.
    En kijk eens hoe lang ze dan de meesters nog blijven…
    Want wij hebben hen niet nodig. Zij hebben ons nodig.

 2. Economisch denken betekent eigenlijk zo veel mogelijk resultaat met zo weinig mogelijk middelen.

  Je kunt dat op verschillende manieren vertalen.

  In welzijnszin; zo veel mogelijk resultaat halen uit je persoonlijke actie om jezelf in je welzijn te voorzien…
  Dus op een slimme manier werken, je basisbehoeften in harmonie met de natuur voldoen.

  Of in welvaartszin… zo weinig mogelijk presteren ten koste van anderen. Anderen laten zweten en daar de vruchten van plukken.

  Raad eens welke manier op dit moment de boventoon voert.
  En raad meteen eens wie er de uiteindelijk de klos gaan zijn wanneer het groeiende besef hiervan de overhand gaat nemen, omdat steeds meer mensen beseffen hoe de vork in de steel zit.

  De eersten zullen de laatsten zijn is geen ijdele uitspraak.

  1. De verzorgingsstaat is een illusie.
   Vandaar de msm berichtgeving en het ons geestelijk voorbereiden op het feit dat we voor ons zelf moeten gaan zorgen.
   Geloof me maar dat het ook zo zal zijn.
   Belastingsverhogingen en steeds minder terug zien van je afdracht.

   Dus wat is slim om te doen? Je nu al afkeren van de op fiat geld heersende despoten.

   Ruilhandel, minimaal geldgebruik ,overbodige luxe afzweren en je richten op zelfvoorziening.
   Wateropvang, met filter. Eigen eten verbouwen. En alles wat je aan schuld hebt zo snel mogelijk afwerpen. Alle fiat geldmiddelen die je hebt omzetten in zelfvoorzienendheid,
   Zodat jij uiteindelijk niet de klos wordt, maar zij.

   1. MM, alias Gekke Henk, wat jij wil kan de komende vijftig jaar helemaal niet. De mensen willen het ook niet. ALLEEN door strijd ( in de breedste zin van het woord ) kunnen we vooruit komen en het juk van de onderdrukking van ons afwerpen.
    Denk nou toch eens realistisch mee.

     1. Strijd moet je breed zien. Langzaam toenemend maatschappelijk verzet kan wel degelijk de verhoudingen op zijn kop zetten. Lach maar, ik hoop dat e nog lang actief blijft hier. Zullen we zien wie ‘gelijk’ krijgt. Al gaat het daar natuurlijk niet om. Kijk naar Zwitserland, kijk naar de patstelling in Italië. Kijk naar de wanhopige burgers in heel zuid europa. Er gaat iets gebeuren dit jaar,

  2. Moin, ik heb het al heel vaak gezegd. Die neoliberale vvd-ers willen ons laten GELOVEN dat er geen keuze. Maar er is juist wel een keuze. In de laatste decennia is de hoeveelheid geld ( beter gezegd de jaarlijkse productie van goederen en diensten ) meer gestegen dan het aantal mensen. Met andere woorden het gaat, hoe je het ook wend of keert, om een KEUZE. Hoe verdelen we de welvaart. Natuurlijk is het zo dat de ratio werkenden / niet werkenden is veranderd, maar dat neemt niet weg dat er voldoende geld is. Het wordt dan ook reeds decennia lang steeds oneerlijker is verdeeld. Het lukt dat neoliberale tuig echter heel goed de boodschap in te slijten dat er geen andere keus is dan de afschaffing van de verzorgingsstaat. Dat is dus een LEUGEN. De neoliberale bedrijven beter politiek, herhalen hun leugens keer op keer, net zo lang tot ze geloofd worden. Wat dat betreft zijn de meeste sociaal-democraten verbale sukkels. Er is geld zat Moin, het aantal miljonairs en rijken blijft stijgen, evenals het aantal armen. Neioliberalen zijn allemaal beroepsmisleiders die er op uit zijn de gewone man ondergeschikt te maken aan de wensen en eisen van de elite. Door een deel van het volk om te kopen met een goed salaris verzekeren ze zich van de steun van het kapitaal en van een deel van het volk. Dat geeft de doorslag en voorkomt massale opstand. De hele ms media bestaat namelijk ook uit mensen die een goed salaris wordt gegund. Maar voor wat hoort wat.
   We moeten wel realistisch zij en zien dat overal in de westerse wereld de neoliberalen aan de winnende hand zijn. Zelfs als sociaal-democraten mee regeren dan wordt een neoliberaal beleid uitgevoerd. Kijk naar Samsom, dat is toch niet te geloven. Bijna alles van wat hij riep tijdens de campagne heeft hij overboord geflikkerd. Het kan dus inderdaad zo zijn dat Amerika ons voorland is. En dat is ook een van de redenen dat ik blijf schoppen tegen neoliberalen en tegen een verenigd neoliberaal Europa.
   Blijven hakken Moin, doen zij ook, met inzet van hun hele zieke netwerk en de media.

   1. Neoliberalen zijn vaak van die gladde jongens met mooie praatjes die de burger goed weten te misleiden. Zijn zij dan instrumenten in handen van de elite? Het valt mij ook op dat het neoliberalisme harder en aggressiever is geworden sinds het uitbreken van de crisis in 2007-2008.

    Wat moet er daadwerkelijk gebeuren dat er wel een massale opstand komt tegen het neoliberalisme?

    Zou het helpen wanneer bij de eerstvolgende verkiezingen de SP de grootste partij wordt en de premier levert?

    1. Het zou alleen helpen als de sp een belangrijk deel van aar agenda kan uitvoeren. Anders kan ze haar invloed beter vanuit de oppositie uitoefenen. Een onregeerbare situatie is het beste om de eu te verlammen. Als je tegen het neoliberalisme bent moet he alles toejuichen wat de eu frustreert en wat de anti eu sentimenten doet toenemen.

     1. “Als je tegen het neoliberalisme bent moet he alles toejuichen wat de eu frustreert en wat de anti eu sentimenten doet toenemen.”

      Helaas is de kans groot dat tegenstanders als de SP en de PVV uit de weg geruimd zullen worden, mochten zij wel een anti-E.U.-kabinet willen vormen, dan is de kans groot dat de E.U. zelf ingrijpt en zelf gaat regeren.

      Is Halbe Zijlstra van de VVD zelf ook in lid van de Bilderberggroep?

 3. Alle heerschappijen, kijk de geschiedenis er maar op na, die hun macht baseerden op fiat geld, geld wat door hebzucht en machtswellust onbeperkt bijgedrukt kan worden zijn uiteindelijk aan hun eigen hebzucht en daar bij behorende machtswellust ten onder gegaan.

  Natuurlijk waren de heersers altijd als eerste van de collapse op de hoogte, omdat ze het dichtst bij het vuur zaten, zo nu ook weer.
  En vanzelf waren altijd de gewone mensen de dupe hiervan, die in goed vertrouwen hun overheersers vertrouwden.

  Vandaar ook mijn simpele boodschap, of je het nu leuk vindt of niet, vindt voor jezelf een manier om de komende instorting te overleven.

  Op wat voor manier je maar kan. Het beste is om een manier te vinden om je basisbehoeften veilig te stellen. Zodat je jezelf kunt voorzien van eten, drinken en onderdak.
  Natuurlijk kun je allerlei argumenten aanhalen, gestoeld op het ons opgelegde denken van de onmogelijkheid daarvan, maar dat zal je niet redden.
  Eten , drinken en onderdak voor jezelf verschaffen. Daar zal het om gaan draaien.
  En hoe lang het nog duurt voor het zover is, dat is de vraag waar niemand antwoord op kan geven.
  Vergeet wat je aangeleerd is en besef dat je voor jezelf moet gaan denken. Onze zogenaamde leiders zullen je niet kunnen helpen.

  1. Leuk stukje. Laat mooi zie dat het elitaire schorem en hun politieke dienaren denken dat de wereld, incusief de lucht die we inademen, van hun is.

 4. Dit filmpje toont weer eens aan, hoe treurig het is gesteld in onze wereld.
  Niet om de onmetelijke verschillen in besteedbaar geld, maar in de vreselijke ongelijkheid in welzijn.
  Gezien de afhankelijkheid van geld en sociale voorzieningen door een groot gedeelte van de mensheid, kan ik volledig meegaan met de redenering van Gekke Henk.

  Ook dank aan de redactie voor de vele openbarende artikelen en meningen.
  De groep die elkaar goed begrijpen wordt steeds groter.
  De wet van de aantrekkingskracht zal nog veel gaan rechtzetten.

  1. Dat is nou niet bepaald een artikel dat je zo maar even, zonder eigen achtergrond te hebben, kunt lezen en begrijpen. De strekking van het verhaal is duidelijk, dat wel. De invulling lijkt me hier en daar behoorlijk gekleurd. Het grappige is wel dat je een soortgelijk verhaal kunt schrijven over de Oosterse wereld en dat bestaat er ook.
   Niettemin een heel goed artikel, dat vele ins en outs heel goed met redenen omkleed beschrijft.

 5. De realiteit is complexer..
  Wat achtergrondinformatie hoe erin Business wordt omgegaan met geld, onze economie.

  Voldg de geldstroom en je weet .Zoals Henk hierboven feilloos laat zien. Klasse.Dit gebeurt gelijke met de grotere bedragen..

  Anger Builds In Italy As Old Guard Plots Fresh Technocrat Takeover

  Read more: http://www.businessinsider.com/anger-builds-in-italy-as-old-guard-plots-fresh-technocrat-take-over-2013-3#ixzz2MjyVxkzl.

  Doch als links en komiek eens kunnen samenwerken en laten zien hoe t anders kan zijn ze niet thuis.
  Zo maakt je t Monti en Trilaterals wel erg gemakkelijk .

  Businessinsider een aanrader.
  Awareness creates choice. Zeker met geld.

  Je kan beter van doen hebben met een rotschild welke zijn geld goed besteedt en verstandig beheerd als bijv met een GSachs, ESM,een eu- politicus of een schijnheilige als Jezuiet als v Ramp-uij en een Ned geschiedenis en landbouwhogeschool leraar.

  Zij brengen veel meer schade toe als ….vele rijkeren.
  Het gaat me er niet om wie hoeveel geld heeft doch hoe hij er mee om gaat en het ge /misbruikt.

  Business inside heeft een leuk artikel omtrent de twee zwitsers met hun zonnepanelen vliegtuig.

  This Solar-Powered Airplane Can Revolutionize The Way We Produce And Use Energy.
  Read more: http://www.businessinsider.com/solar-impusle-plane-that-can-fly-day-and-night-2013-3#ixzz2MkJxK316

  Ook zo kan je geld besteden. i.p.v. eu-Banken te redden
  Merk op hoe de middenklasse veel gezonder met geld en bronnen omgaan als de kleine Elite.
  I.p.v. een slechte fighter JFK beter een passagiersvliegtuig op (gedeeltelijke) zonne-ennergie.
  Maak je zonnepanelen zelf . Goedkoop en ook na 4 jaar geen verlies aan rendement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.