Verschillende smaken op de edelmetalenmarkt

9

Ik begin m’n verhaal eens met een totaal ander soort systeem. Geen financieel systeem. Nee, een systeem in ons hoofd. Een systeem dat dagelijks wordt gebombardeerd met honderden of misschien wel duizenden stukjes informatie per seconde. Geluidjes, zoals pratende mensen, de koffieautomaat op de gang, iemand die z’n pen op de grond laat vallen, geratel van toetsenborden, muisklikken, de ventilator van de pc.

Daarnaast hebben we nog ogen, een neus, gevoel (tast) en tot slot hebben we misschien nog een nasmaak in ons mond van een overheerlijk kopje koffie. Wellicht beweert u dat u zelfs beschikt over een zesde zintuig. Toch kan ons systeem slechts 5 tot 9 stukjes informatie per keer verwerken.

Het zijn de stukjes informatie die op basis van onze normen, waarden, gevoelens en ervaringen de voorkeur krijgen. De rest van de informatie wordt simpelweg genegeerd. We zien het niet, we horen het niet, we ruiken het niet, we voelen het niet en proeven het niet. We merken het niet. U start bijvoorbeeld uw pc op, en het lijkt wel of deze, gezien de herrie, wilt opstijgen. Tien minuten later hoort u het gezoem van uw pc niet eens meer. Uw systeem negeert het. Lees verder op Goud-Portal.nl.