De volgende oorlog dient zich aan

Quote van de Dag : In wartime, truth is so precious that she should always be attended by a bodyguard of lies”Winston Churchill, English statesman 1874-1965.  Toen het bericht kwam dat het Syrische regime gifgas zou gebruikt hebben tegen de rebellen in het land, moesten wij onmiddellijk denken : is dit echt zo of is het weer een nepverhaal? Net zoals Saddam Hoessein die gevaarlijke kernwapens had…en dan toch niet had.  Maar het was een prima excuus om Irak binnen te vallen en hem af te zetten.  Ook de Oostenrijkse Der Standard vraagt zich terecht af hoeveel er waar is van dit gifgasverhaal  Nu heeft het “regime” Obama (we gebruiken met opzet ditzelfde woord) weer een goed excuus om te doen wat het altijd al van plan was : president Assad afzetten door middel van een oorlog.  Weer een dominosteen die pro-Amerikaans wordt of.. .een eeuwigdurend bloedbad zoals in Irak, Afghanistan en Libië?

Petitie Nederland Soeverein

flagOp Langleveeuropa.nl staat een petitie die we eventueel kunnen tekenen.  Sinds 1588 was Nederland soeverein, met de zeggenschap en macht om haar toekomst vorm te geven, aan niets of niemand onderworpen ook.  Aan die soevereiniteit is een einde gekomen sinds Europa het voor het zeggen kreeg.  “De Nederlandse overheid is verworden tot een administratiekantoor voor de commissarissen van de EU” en “Op korte termijn goed voor de bankiers, hun lobby werkt uitstekend, maar nadelig voor alle volken op het Europees continent over de lange termijn.  De EU is geen samenwerkingsverbond meer tussen soevereine lidstaten, maar is een federale staat op zichzelf geworden, eentje zonder inspraak en democratie”.  Vooral die laatste zin kan tellen ! Dus indien u gelijkgezind bent, op naar die petitie.

De zieke man van Europa

Met “de zieke man van Europa” wordt, inderdaad, Nederland bedoeld in dit artikel, en wel omdat het tot de slechtst presterende van de EU behoort.  Is een bijkomend “ombuigingspakket” van 6 miljard wel nodig of nuttig? Moet het beleid misschien eerder gericht worden op groei en werkgelegenheid in plaats van bijkomende besparingen? Het aanzwengelen van de consumentenbestedingen bijvoorbeeld en het slim stimuleren van de bouwsector.  Iéts zal er toch moeten gebeuren want ondertussen krimpt de economie, loopt de werkloosheid sterk op en het tekort en de overheidsschuld nemen toe.  Volgens de auteurs van het stuk moet je in crisistijd extra schulden maken om daarna de totale schuld te kunnen afbouwen.  “Het moet dan wel gaan om extra schuld die slim wordt ingezet om de economische groei aan te jagen, zoals in de VS”.  Nu vinden wij de Verenigde Staten niet bepaald een voorbeeld om naar op te kijken maar…u misschien wel?

No more cash

“Dromen van een leven zonder cash” is de titel van een stukje in de Financiële Telegraaf over Zweden.  Dat land stevent inderdaad heel vlug af op een maatschappij zonder contant geld.  De overheid aldaar zal dit net als hier wel gestimuleerd hebben; kan ze lekker alle geldstromen volgen en in kaart brengen, zodat er geen eurocent meer ontsnapt.  En wie het geld beheert heeft de macht, toch volgens de familie Rothschild, en die kan het weten…

Verplichte heffing op spaargeld!

De Duitse Bundesbank wil spaarders laten meebetalen om banken overeind te houden, aldus Deutsche Wirtschafts Nachrichten.  Tegen 2015 zou het al zo ver moeten zijn.  Met een spaardersheffing kan er geld voor een Europees bankenreddingsfonds verzameld worden, “nodig” om failliete banken in de toekomst overeind te houden.  Dus de banken werken met ons geld, maken grove fouten, en wij zullen daarvoor gestraft worden, klopt dat? Cyprus was een showcase om te zien hoever “ze” konden gaan en jawel : iedereen met meer dan 100.000 euro op de bank is dat geld (grotendeels minstens) kwijt.  Nu zal ons geld rechtstreeks gestolen worden, zullen vast ook de kleinere bankrekeningen aan de beurt komen, geplunderd worden.  En wij…staan er bij en kijken ernaar…

6 reacties

 1. In crisistijd extra schulden maken om daarna de totale schuld af te kunnen bouwen? Wat een domme redenering is dat, want financiële markten zullen daar misbruik van maken en de rentes op staatsleningen keihard de hoogte injagen, waardoor schulden onhoudbaar zullen worden.

  Verder zal een aanval door de V.S. op Syrië het gehele Midden-Oosten in lichterlaaie zetten, waardoor de olieprijs explodeert en belangrijke handelsroutes geblokkeerd zullen raken. In combinatie met oplopende rentes op staatsschulden en de Europese economie die nu toch al niet lekker draait, zal dat een giftig recept wezen voor de totale financiële crash en grote ontreddering.

 2. Pax Americana in full progress, zo gaat dat in de wereld van de politiek, al duizenden jaren overigens.

  De naïviteit waarmee velen in het leven staan blijft komisch. Ze zijn de 18 gepasseerd, mogen stemmen, hebben overal verstand van en het resultaat ervan is … achterdocht, klagen en zeuren. Altijd lachu met de moderne, zgn. “zelfbewuste” westerling.

 3. indien je met schulden investeert in je economie en de economie zou daardoor groeien waarmee schulden afbetaald kunnen worden…dan zou ons rendement-denken daar nooit toe bewegen!

  Want als je sneller groeit dan je schulden, dan is het ‘dom’ om relatief goedkope schulden af te lossen. (zo leert onze geschiedenis)

  Als je in een cashloze maatschappij het risico loopt ook nog eens te moeten betalen voor de fouten van politiek en bankwezen en geen cent ontsnapt aan de aandacht van machthebbers….wat voor wereld leven we dan in?
  Mogen we dan wel een vuurpeloton wensen voor de daders? Er moet tenslotte iets worden geregeld om machtsmisbruik tegen te gaan!

  Met een dergelijke regel zouden we nu in één klap van alle topbankiers af zijn…maar ja, die mogen nu kiezen met welk wapen ze worden uitgeschakeld en de keuze valt altijd op de ‘gouden handdruk’…

  Die bankiers zouden zich ook af moeten vragen of er in een cashloze maatschappij nog ruimte bestaat voor het overhevelen van bonussen naar belastingparadijzen… Het zou eens moeten gebeuren dat malafide bankiers in belastingparadijzen bij hen gestald geld achterover drukt.

 4. Ik ben keer op keer verbaasd hoe burgers, instanties en andere instellingen promoten om nog meer schulden te maken….

  Klagen over dat de schulden steeds hoger worden, inclusief de staatschuld, we geven elk jaar steeds meer uit (nu al 3,5%) en stijgende als we niks doen….en het antwoord?

  Nóg meer schulden maken om de economie te laten groeien……Was dat niet de reden waarom juist de crisis is begonnen…..steeds meer geld, meer risico, meer schulden, meer, meer, meer. ik ben sprakeloos…..

 5. enige werkbare oplossing, hoe pijnlijk ook, schulden afboeken,dat is de maar pech voor de obligatiehouders e.d. en daarna weer opnieuw beginnen aan het volgende ponzie spel

  voor mijn part neemt de overheid/woningbouwverenigingen de onderwaterstaande woningen over van de burgers en gaat ze daarna terugverhuren aan de voormalig eigenaar

  1. Afboeken betekent onbetrouwbaar; gevolg: extreem hoge rente bij volgende leningen. Waarom zou de belastingbetaler (Henk en Ingrid) de de lasten van de onderwaterstaande woningen moeten overnemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: