De voorspellingen van Marc Faber voor 2012

18 reacties

 1. Mooi interview. Zo zie je maar weer : alleen mensen die de geschiedenis goed kennen hebben een betrouwbaare/degelijke[u]re[/u] kijk/mening over de huidige economische situatie, die volmaakt rampzalig is overigens. Ook grappig hoe Faber ‘Maastricht’ uitspreekt ; we beseffen het niet, maar qua uitspraak is Nederlands één van de onmogelijkste talen ter wereld. Arme Duitse infiltrant die 70 jaar geleden werd gedwongen om ‘Scheveningen’ te zeggen. PANG-PANG ja ..
  Qua grammatica is Nederlands trouwens ook onmogelijk ; de ene uitzondering op de ‘regel’ (?) na de andere, maar voor ons ‘normaal’.

  Hierbij een artikel dat de ‘zaken’ weer eens goed samenvat, al is het door en via Zio-PsyOps-sites gevonden/geschreven :

  http://www.prisonplanet.com/if-a-global-recession-is-not-looming-then-why-are-bailouts-flying-around-as-if-the-end-of-the-world-is-coming.html

  In de eerste alinea ervan wordt iets heel zinnigs gezegd, namelijk : ‘let niet op wat er gezegd, maar gedààn wordt’.
  Ik moest natuurlijk meteen denken aan de explosieve aankoop van fysiek goud door de (Zio-)CB’s wereldwijd de afgelopen 2 jaar, terwijl de (Zio-)media er tegenover de gewone man voortdurend op hameren dat goud op haar ‘top’ zit, en daarom ‘gevaarlijk’ is.
  Zooo ‘tegenstrijdig’.
  Op het eerste zicht althans hahaaa … !!

  Adrian Salbuchi verwoordde het trouwens mooi in z’n laatste interview door D. Smith van/op http://www.iamthewitness.com (‘Audiofile’ / één na linkse kolom) :
  ” De Westerse economiën zijn op dit moment als een race-auto die bij 300Km/u zojuist in de ‘vrij’ zijn gezet : ze rijden nog enkele kilometers uit op de vaart die ze hebben.”

  Hard maar waar …

  Ktm wenst dus bij deze aan allen een Prettige Uitvaart …

 2. Met de begeleidende muziek van Queen ; ‘The Show Must Go On” …

  Het enige verschil is dat wij FINANCIELE AIDS hebben, en Freddy Kwik de lichamelijke versie …

  Maar voor de rest … ach, laat maar …

  … never mind …

 3. Had zojuist een idee ; ik ga lekker shares van Pfizer kopen, of minstens een vette optie plaatsen, ik bedoel ‘Prozac’ is toch van hen ..?

  En anti-depressiva wordt binnenkort booming business ; kàn niet anders woehhaaahhh !!!

  euthanasie-pilletjes trouwens ook … effe Mr Drion bellen in het hiernamaals … die heeft vast wel een tip voor me …en anders Winnie ZorgDager wel :p

 4. Als je dan toch voor equities wil gaan ktm dan zit je wel in de goede richting, ik zou voor bullets, beans, bullion, barrels en BOOZE gaan!

  Dus wapenfabrikanten aandelen, drank fabrikanten, kunstmest fabrikanten, olie bedrijven kopen! Je zal ongetwijfeld zoals faber zegt geld verliezen maar het is wel een leuke hedge tegen de grote PM posities…

 5. @2012 : je MOEST eens weten …

  … spot on …

  met ‘booze’ wacht ik alleen nog even …

  hmm… een palletje ‘wiskas’ hmm-HMMM …

  zie ik vast en zeker De Ondergang twee keer …

  … of dubbel zo gij wilt…

 6. Klare taal. De crash komt er aan en na mijn enkele behoorlijke misschattingen ga ik net als Marc Faber er ook geen tijdslabel op plakken. Vast staat voor mij dat het zekers NA de volgende presidentsverkiezingen in de US zijn en ook niet een jaar voor de volgende presidentsverkiezingen in de US. In die periodes wil men het rustig houden en dat verklaard ook mede de overmatige interesse in de EU problemen, terwijl de US eigenlijk niets beter aan toe is; alleen beroerder.

  Uiteindelijk geef ik toch nog een scenariodatum en dat is rond 2017, waarin de Bell curve van de goedkope olie stijl omlaag gaat en er tekort aan brandstoffen kan gaan ontstaan. Nu vangt men de tekorten nog op met dure moeilijkwinbare olie uit de zeebodem, teerzanden, ……
  Niet klagen als het in najaar 2012 of 2013 al mis gaat!!!!

  De waarschuwing dat goud ook door de overheid gepikt kan worden dient zeker ook serieus genomen te worden.

  De crash kan mijninziens samen gaan met voedselschaarste en/of honger. Dit is een van de redenen waarom ik blijf hameren op een lokale / regionale aanpak van de voedselproductie. – De banken, elite en andere neoliberale piramidespelers zullen hun verdere globaliseringsplannen door proberen te drukken. Maar de bevolkingen hebben in die tijd het volledig gehad met de megabanken, elites en neoliberale globalisering en het zal dan onrustig blijven ondanks met met zwaar geweld er tegen aan gaat.

  Aan de andere kant is er bitterhard transitie beleid nodig naar een duurzame, menselijke en meer regionale samenleving. Dat is dan meteen ook mijn beleggingsadvies. Stop je geld in een fatsoenlijke duurzame toekomst voor jezelf, je naasten en je medemensen.

 7. Het zal de Ochtend Der Snoeischaren wel niet overleven, maar toch … weinig te verliezen denk ik dan …

  Het hiernavolgende is vanuit Amerikaans perspectief geschreven, maar zal binnen afzienbare tijd ook tot onze realiteit worden vrees ik …

  *******************************

  By John Kaminski, pseudoskylax@gmail.com http://johnkaminski.info/

  World society has devolved into sociopathy. The platform of our reality has shattered. You can no longer believe what you hear and see. Things you counted on as being true no longer exist. A president who never tells the truth can now take your life for any reason he chooses. A choreographed reality of contrived events conceals massive systemic crimes against those who are not on the inside of the deception. Millions of people have been murdered in wars triggered by false flag lies. Wars are deliberately caused by Khazarian bankers controlling both sides of every conflict. People are put in jail for trying to tell the truth. The government censors radiation websites while people are forced to eat radioactive food. Everyone’s money has been stolen by Khazarian bankers. You can’t trust your doctors; the medicines they use kill people, deliberately. Worst of all, all our history is proving false. Our religions are based on false information to control us. Our newscasts are written by rich people covering up their own crimes. The powers that be deliberately create weather disasters so the rich can steal land from the poor. Parents who watch too much TV can no longer trust their children. Many people who pretend to be on our side are not. There is no one to turn to, except yourself.

  *******************************

 8. @S7P : Niet de komende Am. verkiezingen zijn de norm, immers, àlle kandidaten (ook R Paul) zijn ‘bought and paid for’ ; let nou maar ‘gewoon’ op de komende (Grote) Midden-Oosten oorlog.

  Want vanaf dàt moment gaan er (letterlijk) tientallen andere oorlogen op/tussen andere continenten ‘af’, die (na 2 korte (wereldwijde) onderbrekingen) rechtstreeks zullen resulteren in WO3.

  Sorry…

  Kissinger zei ooit :
  “Nations are controlled by oil, people are controlled by food”.

 9. @Knowtoomuch

  Als jij zou moeten schatten wanneer echte chaos zal ontstaan in europa en VS, wat zou jij zeggen? (jaartal/tijdsbestek). Ik heb het gevoel alsof ‘de elite’ de boel ophoudt ofzo. Anders hadden ze de boel al lang laten klappen.

 10. @okster

  De boel is allang geklapt, kijk maar naar de derivaten markt, een veelvoud van het wereldwijde BNP zit daarin, er hoeven er maar een paar te zeggen dit wordt em niet (ijsland en griekenland voor 50%) en het hele zooitje dondert in elkaar.

  Wat jij zegt over de elite, dat dit als zodanig is opgezet zeker ben ik het mee eens, of meneer RS ook aan de knop kan draaien om het systeem instant te laten klappen? ik denk het niet. Het is nu een samenloop van de ontwikkeling van de olieprijs (die valt te regiseren door RS en RF) die de economie wurgt en fungeert als een additionele belasting voor de banksters. (olie maatschappijen en banken zijn natuurlijk incestueuze nepotisten). Wanneer “souvereine” staten gaan defaulten, dit is afhankelijk van de olieprijs omdat zij afhankelijk zijn van de inkomsten van de steeds harder uitgeknepen burger, zal de derivaten markt instorten. Op dat moment zijn pensioefondsen, levensverzekeringen etc allemaal niks meer waard (of veel minder) en zullen landen elkaar in de haren vliegen. Schulden blijven echter staan wat koren is op de molen van RS omdat zij zo naast de “olie belasting” weer twee extra inkomstenbronnen hebben namelijk: Rente op schuld en een verlengde arbeidstijd van de burger omdat zijn pensioen is verdampt.

  Dus een tijdspad geen idee, trigger is het ineenklappen van de derivatenmarkt. MF global was slechts een voorproefje!

 11. @Knowtoomuch

  Het jaar voor een presidentsverkiezing gaat om VALSE hoop. De VALSE hoop dat alles na de verkiezingen beter gaat worden. Dit is al genoeg afleiding om geen oorlog te willen. Als Obama NU een nieuwe grootschalige oorlog zal beginnen is hij volledig klaar met zijn herverkiezing. Het nieuwe is dat nu Ron Paul op het toneel wordt gevoerd als valse hoop, gezien de andere republikeinen deze niet zal bieden. Er is een reeele kans dat Ron Paul als derde kandidaat meedoet. (Zie ook enkele uitlatingen van Gerald Celente)

  De republiekeinse candidaten minus Ron Paul hebben al een oorlog tegen Iran beloofd. En de kans dat dit gaat escaleren is reuze groot. Obama zou zich na de herverkiezing zich waarschijnlijk ook laten inluizen. Als Ron Paul het wordt gekozen is de kans zeer reeel dat de bankmannen zullen wraaknemen en de dollar laten crashen als hij zijn financiele hervormingen wil gaan doorvoeren wat een collapse van de wereldeconomie zal gaan betekenen.

  Tijdens de verkiezingen houdt iedereen zich koest en probeert men de problemen / aandacht op Europa af te wentelen. Een ieder van de multi-miljoenaire candidaten wilt graag het pluche in het Witte huis. (Ook zijn de verschillen tussen hen vaak behoorlijk klein.) De oorlog tegen Iran en Syrië kan wel eens een escalerende oorlog worden gezien China het hier niet bij laat zitten. Als de oorlog gevoerd moet gaan worden om de crisis af te leiden (zie ook Gerald Celente, die hier meerdere malen over gesproken heeft) geldt het volgende: Zolang de aandacht op Europa ligt zal de oorlog niet beginnen en zolang het verkiezingscircus in de VS voortduurt zal men de aandacht wel op Europa zien te houden.

  Alles heeft zijn ritme. Je moet de ritme van de muziek ook een beetje zien te begrijpen.

 12. @okster : ja, alles staat nu ‘standby’ ; nadeel is dat de Rothjes maar één èchte, goeie poging kunnen doen, dus gaat alles gestaag ‘vooruit’, consolideren, wéér de volgende stap, consolideren enz
  En dit op tientallen hoofdniveau’s

 13. Tsja he,
  ik heb dus een lijntje met pim en pim zijn voorspelling is als volgt:
  Doktoren die geen tijd meer hebben om patienten te genezen. De politieman die geen tijd meer heeft om boeven te vangen, alhoewel ze erg goed zijn om de hardwerkende man met nog meer boetes op te zadelen. Politici die alle tijd hebben om nog meer wetgeving te maken om de hardwerkende gewone man/mkb-er/zzp-er nog meer dwars te zitten. Als deze bevolkingsgroep op een normale manier belasting-aangifte wil doen moeten ze een dure belasting-consulent inhuren die het grootste belastingvoordeel naar zich toe trekt. Want tsja bureaucratie moet geld kosten en creeert uiteraard bijzonder veel doelloze, kansloze, nutteloze en waardeloze banen.
  Normen en Waarden overdracht naar kinderen toe aan de etenstafel, helaas hebben hardwerkende nederlanders daar geen tijd voor omdat ze langer op hun werk moeten blijven zitten zodat ze hun baan behouden en hierdoor gegarandeerd meer van hun te dure hypotheek kunnen aflossen. Want tsja de hypotheek is ineens duurder dan de woning.
  Parlementsleden die geen tijd hebben, en als ze de tijd al nemen, geen voldoende capaciteiten hebben om naar de oorzaken te kijken van de overproductie van geld.
  Om het huidige geldsysteem in stand te houden, worden kunstmatig en nu nog net de hele tijd nog een beetje voor de crisismuziek uitlopend de financiele spelregeltjes aangepast. Bijvoorbeeld; een inflatieberekening zonder daarin te berekenen energie en voedselkosten, een ecb die ineens staatsobligaties mag opkopen van zuid-europese landen. En ach misschien in 2012 wel onbeperkt zoals nu de FED en de bank of england al doen.
  Is pim zijn conclusie: zolang de gewone hardwerkende burgerman geen goedkoop/gratis geld gaat krijgen zoals de banken dat wel krijgen (die kunnen immers tegen 1 % rente lenen van de ECB) gaat de hele boel naar de financiele klote. En wordt het een grote afschrijvingsshow. Aangezien zowel de VS en Europa dankzij het geldproductieverhaal van de laatste 25 jaar bijzonder inefficiente industrieen in stand wist te houden zoals bijvoorbeeld de auto-industrie in de VS, kon de de overladen met schulden overbezette lekgeslagen titanic in 2008 nog net drijvende blijven maar hoe lang nog….

  De met schulden overbezette lekgeslagen titanic gaat:
  a) zinken in 2012 zoals de mayas al voorspeld hadden
  b) gaat niet zinken want er wordt net voldoende op de geldknop gedrukt door de centrale banken
  c) waar heb je het over?
  d) maar we hebben toch ook niet aflosbare hypotheken?
  e) uuuuh gaap; hoe laat begint barcelona tegen real madrid? En op welk kanaal van de 352?
  f) op nee he, begin je weer, laat me met rust!
  g) uuuh hoofddoelstelling van de ECB? dat is toch het creeeren van werkgelegenheid?

 14. @pimmetjuuh : helemaal mee eens, met één opmerking : de ECB is al begonnen met drukken, just like the Fed …

  teneinde de eigen munt te vernietigen daarbij natuurlijk ‘vergetend’ de gewone man de bijbehorende loonopslag te geven ivm vermindering vd koopkracht …

  ik herhaal ’t nog eens even :
  laat al degenen die VOOR de euro hebben gestemd vanavond nog eens eens rustig een half uurtje voor de spiegel gaan zitten, en zich eens goed gaan afvragen waar ze de ONGELOFELIJKE NAIVITEIT destijds vandaan haalden, en WAT er NU nog van die onverantwoordelijke state of mind OVER is, teneinde in de nabije toekomst WEL de goede houding te kunnen aannemen/mening te kunnen hebben tov de (CRIMINELE!) FOKKING Haute Finance .

  Voilà …

 15. Want die FOKKING Haute Finance, wel, die wordt ALLEEN MAAR MEER VASTBERADEN EN ‘GRIMMIGER’ … zullen we zien … ZIJ veranderen geen milimeter in hun houding … èn (NWO-)doelstelling … het klootjesvolk moet eraan, en anders NIKS !!!

  Persoonlijk noem ik dit ‘de geprogrammeerde vernietiging van de middenklasse’ ..

  aan u de ‘keus’ …

 16. @ktm

  tsja he, wat geeft een land wat uithanden met de overdracht van een ruilmiddel naar een groter ruilmiddelmiddel met meer landen. Kijk als je gewoon voor dezelfde kenmerken kiest als goud dan moet je dus bankbiljetten hebben die niet makkelijk, zo niet, helemaal niet, na te maken zijn. Goud kun je ook niet namaken. Anno 2011 lukt dat redelijk met al die watermerken en andere echtheidskenmerken in de biljetten.
  Vervolgens is het belangrijk om een bepaalde schaarste te hebben van je ruilmiddel. Immers, toen er nog gouddekking was, kon je niet meer bankbiljetten uitgeven dan dat er aan goud opgevraagd kon worden. Daarbij nog een eerlijke inflatieberekening en voila je hebt een kwalitatief ruilmiddel.
  En wat doet een kwalitatief ruilmiddel? (met de voorleesstem erbij van dikkie dik uit sesamstraat)
  Deze zorgt weer voor echte waarde creatie en geen kwantitatieve waardecreatie.
  Man het is geen wonder dat we het anno 2011 hebben over de quarterlife crisis van dertigers. In de jaren 80 was dit gewoon nog een midlife-crisis voor 40-ers.
  Ik zie de midlife-crisis (en de burn-out trouwens ook, in de jaren 80 werd dit nog overspannenheid genoemd) als een typisch symptoom van hoe we de economie nu ingericht hebben op bassis van het ruilmiddel dat we hebben en hoe we het gebruiken. Samenvattend komt het erop neer.
  De mensen in een economie gedragen zich zoals de centrale bankier en de onderliggende bankiers zich gedragen…

  En het ratje maar steeds harder lopen in de Ratrace…

  Voetbalploegen die niet kunnen voetballen kunnen met hardlopen en heel hard werken in het veld (kwantitief voetbal) ook wel eens winnen zullen we maar zeggen.

  Maar oh oh oh wat gaat de gewone hardwerkende man het bezuren dat ze haar oude ruilmiddel gulden weggegeven heeft aan een geldjunk.

  Want alles wat je aan een verslaafde geeft, raak je kwijt en zie je nooit meer terug. Als zegt de junk ‘ morgen betaal ik je het terug’ !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.