´De War on COVID betekent meer armoede en misdaad´/Tussen hamer en aambeeld

1

Dat is wat trendvoorspeller Gerald Celente ons vandaag vertelt. Maar wat kunnen de Verenigde Staten anders doen? Het is sedert maanden het zwaarst getroffen land ter wereld. De trieste stand van het wereldwijde aantal besmettingen en overlijdens: respectievelijk 13,5 miljoen en bijna 600.000 doden. Waarvan in de VS alleen al 3,5 miljoen en 140.000. De Verenigde Staten zitten tussen hamer en aambeeld. Blijven de handelszaken, het MKB te lang dicht, dan schaadt dit de economie nog meer. Gooien ze alle deuren open, iedereen de straat op en aan het werk, dan stijgt het aantal besmettingen en overlijdens vast nog meer. En 5,4 miljoen ontslagen Amerikanen hebben reeds hun ziekteverzekering verloren. Wie kan zich de luxe permitteren om ziek te vallen? Gerald blijft evenwel volhouden dat het niet nodig was en is; de economie grotendeels stil leggen om het Coronavirus te counteren.

Zowel criminaliteit als armoede gaan in stijgende lijn in Noord-Amerika. Dit laatste geldt alvast voor de meeste landen die door COVID/Corona getroffen zijn. De Wereldbank verwacht dat er tussen 70 en 100 miljoen extreme armen bij komen voor het einde van 2020. Maar ook de middenklasse en de lagere sociale klasse in het algemeen lijden onder de nefaste gevolgen. We hebben het nog geschreven ergens in de dagelijkse artikels over het virus: wacht tot het in ernst uitbreekt in de arme, dichtbevolkte streken en landen. Brazilië en India staan ondertussen op nummer twee en drie in de trieste rangorde met het meeste slachtoffers. Wat die criminaliteit dan betreft in Celente´s land; het FBI maakt gewag van heel wat misdrijven en misdaden direct gelinkt aan COVID-19. In ons eigen Nederland is trouwens een grote vangst gebeurd op dit gebied. Bij een afvalbedrijf in Venlo vind de politie vandaag, 15 juli 2020, wapens, honderden kilo´s goud, dure horloges en wagens. Honderden kilo´s goud? Tja, ook criminelen beleggen blijkbaar wijs, als gouden appeltje voor de dorst.

To recover or not to recover, that is the question

Kan de economie in Coronatijden herstellen? Wanneer dan wel en hoe? Dat zijn enkele van de vragen die aan verschillende financieel-economische experten gesteld wordt. Aan ´Jim Rogers (legendary investor), Daniella DiMartino Booth (CEO Quill Intelligence), Martin Wolf (Chief Economist FT) among many others.´