De weg naar cashloze samenleving betekent warm welkom voor surveillance maatschappij

Hoe lang zal ik nog rond lopen met goed gevulde portemonnee? Met die akelige bobbel op mijn rechterbil. Het liefst laat ik ‘m thuis want ik betaal steeds vaker met de pinpas, domweg vanwege het gemak zonder na te denken. Waarom zal ik nog moeite doen om het wisselgeld te tellen dat de kassière terug geeft nadat ik haar een briefje van 50 heb overhandigd met altijd dezelfde afgezaagde opmerking dat ie niet vals is omdat ik ‘m zelf gedrukt heb. Ik wil ook niet opvallen in de kassarij als ouderwetse zuinige vreter die contant betaalt en z’n wisselgeld nauwkeurig natelt.

Alles onder controle

Als vooruitstrevende AOW’er wil ik meedoen met het digitaal betaalgemak en ben ik heel benieuwd naar de aangekondigde digitale euro van de ECB, de Central Bank Digital Currency. Ik kijk reikhalzend uit naar het nieuwe surveillance tijdperk waarin we ons krediet verdienen met goed gedrag. Waarin de onberekenbare mens, de crimineel, de witwasser, de snelheidsmaniakken en al die gewetenloze wetsovertreders eindelijk aangepakt worden zonder dat oom agent er aan te pas komt. Met de komst van het snelle 5G internet, de camera’s in de straat met gezichtsherkenning, de biometrische paspoorten met ingebouwde elektronische microprocessorchip, de QR-apps op de smartphone en noem maar op, staan we aan de vooravond van een nieuwe surveillancemaatschappij. Alles onder controle van het “social credit systeem.” Prima toch? Een straf- en beloningssysteem bedoeld om door de overheid gewenst gedrag te stimuleren. Verkeersovertreders, winkeldieven, spijbelende leerlingen, zakkenrollers, aanranders, en iedereen met fout gedrag scoort negatief en wacht uitsluiting(of opsluiting) in de samenleving. Zelfs onwelgevallige communicatie via internet of telefoon, verbale agressie via sociale media en “foute” video’s op Youtube en Tiktok leveren strafpunten op.

Iedereen gezond

Eindelijk zijn we zover dat we ons laten controleren door het systeem en kan het overheidsapparaat eindelijk worden gehalveerd. Minder personeel bij de Politie, Belastingdienst en Defensie. Soldaten in de loopgraven vervangen we door op afstand bestuurbare drones en lange afstandsraketten jagen de burgers de schuilkelders in zodat ze geen kwaad kunnen doen. Economische oorlogvoering door middel van sancties is dan weer goed voor het klimaat. Minder kruitdampen en minder CO2 uitstoot betekenen gelijk het einde van de stikstofcrisis. Gaan we de 17 doelstellingen van de Agenda 2030 van het WEF halen en verdienen we die betere wereld van ome Klaus, en is iedereen gelukkig. We moeten wel gezonder gaan leven. Roken wordt zoveel duurder dat hooguit een dik betaalde Johan Derksen nog een sigaartje kan opsteken. Niet verbieden, alleen ontoegankelijk maken voor de massa. Eenzelfde traject kan worden ingezet voor alcoholhoudende dranken en alle voedingswaren waar ‘verkeerde’ voedingsstoffen in zitten. Sigaartje, borreltje, biertje en bonbons zijn alleen weg gelegd voor de elite die het nog kan betalen.

Ecologische voetafdruk

De Belastingdienst kan worden opgedoekt want alle belastingen en CO2-heffingen kunnen via de centrale bankrekening als cashgeld is verbannen. Straks geeft de kassabon keurig aan hoeveel suikertaks en vleestaks we betalen. Op de bankafschrijving lezen we de CO2-heffing van de tankbeurt aan de benzinepomp. Onze ecologische voetafdruk wordt heel belangrijk de komende jaren. Ik heb alvast via het WWF mijn ecologische voetafdruk getest. De uitslag was bedroevend, dat gaat me geld kosten want de regering legt mij heel veel nieuwe verplichtingen op. Dat wordt ruzie met de buren over de plek waar de warmtepomp moet komen. Zorgen voor later, ik wacht wel af, misschien komt die digitale euro al snel zodat ik credits kan scoren. Het zullen veel strafpunten zijn waardoor mijn afgeroomde banksaldo tekort schiet voor een warme pomp en ik pas op de plaats moet maken. Misschien heeft Hugo de Jonge al plannetjes voor mensen zoals ondergetekende.

Digitale dollar

Nu las ik dat de FED in de VS misschien al eerder start met de invoering van digitaal centrale bankgeld. Niet alleen de ECB maar ook de FED is bezig om een nieuw systeem te ontwikkelen. Iemand maakte mij attent op de website van Brownstone Research waar een geheim plan wordt onthuld van de FED die samen met andere instituten het failliete fiduciair geldsysteem wil redden met een ‘Great Reset.’ Het verhaal lijkt een complottheorie, toch heb ik het gelezen om een indruk te krijgen van de plannen want complottheorieën dreigen steeds vaker bewaarheid te worden. Lees, huiver en analyseer. Behalve de digitale euro zou ook een digitale dollar in de maak zijn waarbij cash verdwijnt en hetzelfde scenario zich in de VS ontvouwt als dat van de ECB. Ook een digitale ID met daarin paspoorten, rijbewijzen, creditcards, OV-kaarten, gezondheidsdossiers, etc. Het zou de grootste monetaire operatie worden sinds de ontkoppeling van de goudstandaard in 1971 door president Nixon. Het verhaal klinkt surrealistisch maar gezien de intenties en belangen van de meewerkende instanties lijkt het best aannemelijk.

Belastingdienst en banken opdoeken

Ook het feit dat een alliantie is opgericht onder de naam “Better Than Cash Alliance” en dat de doelstellingen van deze alliantie openbaar worden beschreven zegt iets over hun serieuze ambities. Hun plannen lijken m.i. huiveringwekkend, maar er zullen altijd mensen zijn die de huidige onzekerheden willen ontstijgen en mee willen in het nieuwe tijdperk van een surveillancesamenleving. Waarom ook niet, waar maak ik mij druk over. Ik wordt een dagje ouder en dan komt er een tijd dat je alles uit handen geeft en je nergens geen zorgen over hoeft te maken. Geen gedoe met cashgeld en verschillende rekeningen bij verschillende banken. Ik stel voor dat we behalve de Belastingdienst ook de banken opdoeken. Ze maken al geen verschil meer in de spaarrente. Ik krijg het spelletje door. Die laatste jaren van nul en negatieve rente waren natuurlijk om te wennen aan het feit dat je geld op een private bank waardeloos wordt.

Hallo Klaas Knot, of moet ik bij Christine Lagarde van de ECB zijn? Kan ik mijn cashgeld alvast omruilen voor harde digitale euro’s? En liefst zo snel mogelijk voordat het geen cent meer waard is…

GW

46 reacties

 1. Prima geschreven artikel waar ik, misschien helaas, ver in mee kan gaan.
  Zelf gebruik ik het woord ‘robotisering’ maar surveillance maatschappij geeft de huidige ontwikkelingen ook prima weer.

 2. Op weg naar de controle maatschappij, waarin elk individu van baby tot en met aow-er ( oh nee, die zijn dan al weg) van minuut tot minuut gevolgd kan worden door onze ? Roverheid, pardon overheid.
  Waar je bent, wat je doet, wanneer je eet en wat, wanneer je lief en stout bent, hoeveel co2 je al verbruikt hebt. Of je lief bent voor de staat, of stout (oei, dan zwaait er wat). Als robot mag je bliep, bliep roepen en verder je bek houden ( wie zei dat ook alweer?) Wat een in en in verrotte wereld en dat allemaal voor een stel machtgeile psychopaten, die denken het volk in de wereld te kunnen overheersen.
  Vraag: heeft het leven dan nog zin?? Of toch maar de zoveelste prik of pil?

 3. Wat nagenoeg niemand ooit vermeldt is dat de komende Digitale CBDC-eetjes ONHERROEPELIJK ALLEMAAL “ingeprogrammeerde poortjes” zullen hebben om het “officieel bestaand maximaal aantal eenheden ervan” (eindeloos) te kunnen “oprekken”.

  ( nèt als bij de Ripple (XRP) trouwens ; dat gigantische HOERENcryptootje ! )

  Waarna “de banken” (…) de formule van hun huidige Immer Bijdrukbare Pampieren Biljetjes “gewoon” weer kunnen herhalen voor het (immer beroofde) KLOOTJESVOLK, alleen dàn in een andere, “geheel nieuwe” vorm.

  Maar ook de bitcoin heeft zo haar geheimpjes ; de “uitvinder” (…) “Satoshi (…) heeft “zomaar” (in zijn Genesis Wallet) één MILJOEN bitkoontjes “achtergehouden” , die “hij” (…) op IEDER MOMENT kan loslaten op de cryptomarkt ! (Met “dank” aan de NSA ; de Grootste Koshere HOERENorganisatie ter wereld )

  Die verrekte “Satoshi” toch hè ?

  Tik anders eens “satoshi share” op google in, als u mij niet gelooft.

  Samengevat : het Wereldwijde Financiële Stelsel is Eén Groot Mijnenveld geworden. (voor de gewone man dan)

  Heel simpel.

  Dat zie je ook duidelijk aan de totààààl onderdrukte zilver- en goudprijzen ; zilver zou inmiddels 5 en goud 3 keer zoveel waard moeten zijn.

  ZONDER de “crypto’s” zouden ze dat trouwens inmiddels ook zijn geweest.

  Snapt u meteen waarom ze zijn gelanceerd.

  MOCHT u nog wat functionerende hersencelletjes over hebben dan hè ?

 4. Dit gaat allemaal niet gebeuren….kijk eens om je heen, alles wat de overheid aanraakt gaat fout….en dit zouden ze even tot in de puntjes organiseren?….give me a break. Precies hetzelfde met al die groene plannetjes van bijna alle regeringen in Europa en plannetjes van Timmerfrans….men buitelt over elkaar heen in de vergroeningsdrang….alles moet steeds strenger en sneller….nu bijvoorbeeld weer alle bedrijfswagens electrisch in 2027. Alle realiteitszin is volkomen verdwenen. Het zijn allemaal plannetjes die nooit verwezenlijkt worden. Alles wordt straks ingehaald door een andere realiteit…..een realiteit met oorlog, opstanden( tja zelfs in Nederland, als we echt niet anders meer kunnen ….omdat Frankrijk begonnen is en andere landen volgden) en tekorten aan alles….die surveillance maatschappij komt er niet….nou ja wellicht in een verre toekomst, als het zooitje fink uitgedund is….

 5. Even een relevante zijsprong…mbt vergroenings waanzin….het lijkt alsof het best wel snel gaat, met die vergoening….ook dat is een enorme illusie…..natuurlijk hebben we allemaal papieren (en volstrekt oncontroleerbare)uitstoot beperkingen……realiteit?…..totale olieconsumptie in 2012 , toen de vergroeningsmythe goed op gang kwam, 89 miljoen vaten pd…..volgend jaar 103 miljoen vaten pd…..en Europa maar voorop rennen met (volstrekt onuitvoerbare)plannetjes…..landen als China kijken gierend van het lachen toe hoe wij een strop voor onszelf in de hoogste boom aan het optuigen zijn……en jongens en meisjes…..dit is allemaal geen voorop gezet plan, geen samenzwering, geen complot…..simpelweg het uitdoven van Europa als wereldmacht, moe, volgevreten(timmerfrans) verwend, gepamperd, geen overlevingsdrang ……en…..met name…..politici die een diepe minachting hebben voor het plebs en die dat oliekoekendomme stemmersvolkje wel even een lesje zullen leren…..

  1. Europa mag van usa nooit een sterk continent worden. De denktank Statford heeft de regering van Obama ooit geadviseerd: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. Daarom zitten in Brussel de usa marionetten, die niets, maar dan ook niets voor het klootjesvolk over hebben en de meest krankzinnige sancties tegen Rusland te weeg brengen. De ellende is voor het volk, dat de prijzen alleen maar ziet stijgen en de koopkracht ziet dalen. Weg pleuro.
   Het gezonde verstand is weg! Zoek samenwerking, drijf handel met elkaar. Dat brengt welvaart voor alle partijen.
   Maar nee hoor, de schoothondjes luisteren goed naar de usa baas.
   En het volk? Welk volk? Oh dat gemanipuleerde stemvee dat nog in termen van democratie denkt en nog steeds niet op de barricaden gaat. Komt vanzelf, zoals hierboven staat.

 6. Enne…..nog een gemeend advies voor de auteur van dit artikel….denk eens goed na over je toekomst….verkoop je doorzonwoning, koop een huisje op het franse platteland( voor € 40k koop je iets goed leefbaars, dat je met een beetje inspanning in een jaar veranderd in een klein paradijs op aarde)…..ruimte, vriendelijke en behulpzame mensen(als je zelf ook zo bent)…..20 stere hout voor € 400, om je huis goed te verwarmen…..groentetuin die met weinig inspanning voeding voor 20 biedt…..gewoon 6/7 uur rijden vanaf hier…..tja er zijn altijd vele excuses om het niet te doen…..maar je bent wel een flink stuk op weg om een autonoom persoon te worden, zet woorden om in daden…..creëer je eigen wereld en hou op met mekkeren…..

  1. “20 stere hout voor € 400”

   AHUM !!!

   Sorry Peter, maar “toevallig” woon ik al sinds 1995 in FR.
   Eén “stère” = 1m3 gesplitst brandhout. Er gaan 3 “stères” in één “corde” ; 3m3.
   Eén “corde” eiken kost 240€ hier. Eikenhout is hier gewoon de “houtNORM”, logisch ivm afgegeven calorietjes.

   Samengevat : 20 stères (=6,5 “corde” /à 240€) kost je dus hier zo’n 1500€ ; NIET “400€”.
   Voor dat bedrag krijg je zelfs geen coniferenhout, serieus !

   Idem voor de huizenprijzen hier ; voor 40k€ kun je slechts een paar natuurstenen muren kopen (zonder dak) op een eigen terrein van een lullige 1000 of 2000m2. Op zich niets mis mee, MITS je enkele tienduizenden euro’s extra budget hebt EN met pensioen bent (gratis manuren/klusuren)

   Car il y aura plein de frais ensuite hihi

   Maar dat neemt niet weg dat HOL-land inderdaad (totààl) afgeschreven is als “natie” in de (rampzalige) tijd die onherroepelijk komen gaat.

   “Sorry”

   1. Rene….”toevallig”, woon ik er sinds 1997…..heb net 10 steres laten bezorgen voor € 400,00…..melange van chene, pin etc….via dorp kan elke inwoner ongeveer 15 steres kopen voor € 10 per stere…..nog steeds aardige huisjes te koop voor 40k…..haute saone/vogezen…..sorry hoor…..

    1. Vorig jaar nog huis bezichtigd voor geinteresseerde kennis….5 ouderwetse (donker hout en bloemetjesbehang) maar nette kamers, cv op hout, keurige moderne badkamer, kleine tuin 250m2, dak 15 jaar geleden volledig vernieuwd, grote keurige grange…..geen voorzieningen in dorp, wel kleine proxi 5 km verder…..intermarche op 15km…..vraagprijs 45k…..

     1. Hier in Bretagne liggen de huizen- & houtprijzen (dus) wat hoger.

      En 120€ per corde (=3 stère) pijnboomhout zal in de Vogezen wel normaal zijn ivm het overschot terplekke.

      Wèl mooi dat je vèr weg bent van de Hollandse Beestenbende (die op klappen staat)

      Er gaat nou eenmaal NIETS boven zelfvoorzienendheid (energie,moestuintje) en dat is nou eenmaal ONBEREIKBAAR in Nederland. (misschien nog een paar jaar in de Achterhoek)

      Tip : aarzel NIET een “calibre 12” van een lokale boer te kopen voor een paar honderd euro. En probeer de bijbehorende “chevrotines” erbij te onderhandelen/kopen. (“riot-gun” ammo). Naast kleine hagel voor vogeltjes en konijntjes natuurlijk.

      Je weet maar nooit hè 😉

     2. Rene….ik zit idd in goedkoopste deel van Frankrijk….hoe zit het met de wet als je zo’n ding van een boer koopt, neem aan dat je daar over nagedacht hebt….?….tnx

     3. Zelfvoorzienend leven in Frankrijk met (op termijn) een AOW-uitkering van de Nederlandse overheid?

 7. En wat als de digitale luchtfietserij (zoals te verwachten) één van de eerste steentjes is die omvalt in de ‘Domino Challenge’? Gaan we dan weer hard werken en zweten voor de dagelijkse kost? Tegen een vergoeding van een paar milligram stofgoud?

 8. Heel opmerkelijk!!!
  Vlak nadat de WEF-elite bijeen kwam in Davos, nu(van 2 tot 5 juni) een gezamenlijke borrel in Washington op de Bilderbergconferentie. Niets over gelezen in de NL-pers terwijl onze Alex ook is afgereisd. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/03/bilderbergconferentie/

  De RVD houdt de aanwezigheid van Alex op de Bilderbergconferentie strikt geheim. Geen persbericht, niets in de agenda. Gelukkig zijn ook Rutte en Hoekstra van de partij, zie deelnemerslijst: https://www.bilderbergmeetings.org/press/press-release/participants .

  Dan mogen wij toch zeker verwachten dat ze een oplossing aandragen voor de escalerende energiecrisis die zich momenteel aftekent in de EU-lidstaten…

  1. Weer een complot…..overal zijn borrels Gerrit….bij de laagstbetaalde baantjes, tot zakenbankiers……en alles wat er tussen in zit…velen zuipen graag gratis…..de straatvegers bespreken tijdens hun borrlel “de lekkerste wijven…..omhoog gevallen politieke jongens en meisjes bespreken graag in hun deugdrang, hoe ze de wereld kunnen “verbeteren” (idd een erg subjectief begrip)staat vaak niet in de agenda….niks engs aan…..denk je nu met het eindeloos melden van dit soort feiten er iets gaat veranderen?….of ventileer je slechts je frustratie?…..doe jezelf een plezier….kap met die onzin…..doe wat echt zinnigs…..ga wandelen met rolstoelers die de hele dag in een muf tehuis zitten….get a real life…..of ga door tot je gefrustreerd ziek wordt en uiteindelijk in het graf terecht komt….zonder enige echt zinnige bijdrage te hebben geleverd aan het omhoog tillen van de mensheid….

   1. “doe jezelf een plezier….kap met die onzin…..doe wat echt zinnigs…..”

    Ha, ja, dank voor jouw wijze raad. Misschien toch maar beter stoppen met opschudden van de in slaap gesuste millenniums. Gewoon meedoen met de wokeness, inclusie en diversiteitscampagne. Gewoon laten komen die surveillancemaatschappij. Gewoon instemmen met alle goed bedoelde afgedwongen overheidsmaatregelen om onze wereld te verbeteren met slaafs gedrag i.o.v. de regententkliek. Gewoon als geprogrammeerde robots braaf de uitgestippelde agenda volgen die van de mens een betere robot maken.

    Jammer voor de discussie hier waar gezien de aantallen commentaren toch wat meer Wakkere Alerte Personen aan meedoen. Wel vervelend voor mijzelf als ik mijn opgekropte gevoelens niet meer kan uiten en andere verontruste burgers er mee opzadel. Maar wijze raad is altijd welkom maar helaas ben ik vaak onwijs eigenwijs.

    1. ……je ziet het dus als taak om mensen wakker te schudden….nou succes ermee in dit microscopisch kleinde clubje gelijkdenkenden…..
      “Gewoon meedoen met de wokeness, inclusie en diversiteitscampagne”…..wat een vreemde conclusie…. het is dus het ene uiterste….complotten of het andere…..gerrit….je bent echt veel slimmer dan je je nu voordoet…..je weet echt wel dat het hele woke-circus een minuscuul stel side show freaks is dat gewoon om commerciele redenen door de media en wat mensen die er hun geld mee verdienen , in de lucht wordt gehouden…..98% van de kudde kijkt er wat meewarig naar en wacht rustig totdat het overwaait….niks aan de hand, van alle tijden……”nozems” waren het einde van de wereld in ’68…….in ’78 waren het de punk skinheads die het einde der tijden inluidden….. niet zo gemaakt onnozel doen gerrit…..

    2. Hoe ga je het allemaal tegenhouden, Gerrit?
     In de vooruitgang een complot zien, is vast willen houden aan het verleden.

     Alles verandert en niets blijft hetzelfde. Het gaat al eeuwen zo en gelukkig maar; anders liep onze plas en ontlasting bijv. nog door een open riool in de stad, dachten we dat een zonsverduistering het einde van de wereld betekende of hadden we geen röntgen apparaten, keizersnedes en ander heel veel moois.

     Er is dus heel, heel veel om dankbaar voor te zijn en heel, heel veel wat onze voorouders ook graag hadden gehad. Wellicht dat sommigen daarom uit verveling maar klagen en complotten zien? Wat triest eigenlijk.

  2. Ja maar waarde Gerrit ; (SS-)opaatje Prinz Bernhard was nou juist de OPRICHTER van de Bilderbergergroep begin jaren ’50, dus LOGISCH dat Kleinzoon Prinz Pils erbij moest zijn !

   1. gelukkig zat opa in t verzet eee sneetje!
    en jij feitelijk ook ee, vanachter je toetsenbordje, oude jodenkoek.

    heb je toch nog een beetje de oorlog meegemaakt.

    1. M’n opa kreeg in ’46 er een Bronzen Kruis voor.
     In totaal zijn er ies van 1300 toegekend.

     Lijkt “veel” maar is/was weinig jongen !

     O ja, de “groetjes” aan “Jeruzalem cq Tel Aviv”

     Shalom heheh

     ( ga jullie zyklonleugentjes nou maar lèkker doorverdedigen, nèt zolang totdat ze klappen. En dan NOG (bij gebrek aan een andere koshere strategie) “gewoon” KEIHARD doorgaan met LIEGEN hè ? )

 9. Jammer voor de discussie hier waar gezien de aantallen commentaren toch wat meer Wakkere Alerte Personen aan meedoen…..

  Gerrit….blijf toch even met beide voeten op de grond…..die “aantallen commentaren” zijn totaal verwaarloosbaar en niet anders dan een Leids-minervaanse kringruksessie(excusez le mot)…..echt wakkere personen vindt je wellicht nog in verlicht-boeddhistische kringen…..maar zeker niet hier….een stel wanna be keyboard-wereldredders die op hun manier net zo’n tunnelvisie hebben als de schapenkudde waar ze zo op neerkijken….en dan “alert”….gerrit, als je echt alert was geweest, had je al lang je biezen gepakt….”persoon”, ja ok….dat geloof ik wel….

 10. Mag ik even melden dat de crypto scam die hier te pas en te onpas de afgelopen jaren iedereen door de strot geduwd werd ……weer even gemiddeld 60% onderwater staat tov 6 maanden terug……fijne site , leuke mensen…..die hebben nou echt het beste met ons voor……tnx ook stukjes schrijvers….fijn dat je gelieerd bent met zo’n club….

  1. Sander Boon denkt in de goede richting. Citaat: “Rechtse’ mensen zien de steeds machtigere staat als de grootste bedreiging voor onze vrijheid, terwijl ‘linkse’ mensen de steeds grotere macht van multinationals en kapitalisten vrezen.” “Wie heeft gelijk? Beide. Er is een innige vervlechting ontstaan tussen overheden, de financiële sector en het grootbedrijf.”

   Globalisten, corrupte politici en de complete samenleving zullen moeten inzien dat de enorm opgeblazen financiële sector eenmaal doorgeprikt gaat worden. We zullen een keer moeten ontwaken uit de droom van gratis geld.

   De FED en de ECB moeten de nodige lucht laten ontsnappen door het noodgedwongen afbouwen van QE. Hun balansen zijn opgeblazen met schuldpapier. De lage(en nihil) leentarieven hebben de wereld overstelpt met goedkoop geld en om te voorkomen dat banken omvallen hebben de centrale banken het overgewicht aan schuldpapier opgekocht.

   Inflatie is de wake up-call en daarna keert de bezinning terug als stagnatie en deflatie vermengd met biflatie de gemoederen gaat beroeren. Wellicht zal dat ook de gemoederen op Biflatie beroeren. Laten we attent blijven.

   1. Eens, maar mis de rol van de vele Ngo’s. De clubjes waarop je niet kunt stemmen (even daar gelaten of stemmen nog überhaupt zin heeft) maar die wel een enorme macht hebben, veelal gefinancierd door zelfde partijen die al overal een vinger in hebben en onder het mom van gezondheid en duurzaamheid de teugels steeds verder aanhalen. Overheden, met name westerse, die maar al te graag nationale soevereiniteit overdragen aan die Ngo´s.

    1. Klot Piet ; voor iedere EU-parlementariër in Brussel zijn er 10 tot 20 lobbyisten “beschikbaar” !

   2. Geldgedreven of onderbuikgevoel-gedreven. Het brengt ons allebei niks goeds.

    Waar is de realiteitszin gebleven en de menselijke maat?

 11. Vergeet “Henry” maar even en geloof “Juri” nou maar ! :
  ( wèl Grote Klasse dat (…-ere) “Henry” Juri’s artikel dùrft te vermelden, serieus )

  https://www.henrymakow.com/2022/06/juri-lina-putin-is-nwo-pawn.html

  Ik zeg ’t al zo lang : de Koude Oorlog was een (…-ere) HOAX en de huidige is er OOK één !!!

  Samengevat : Poetinneke is een (…-ere) pion op het (…-ere) Wereldwijde Schaakbord en anders NIETS !!!

  Zucht …

 12. Wij kunnen -aanmatigend- vanalles en nog wat vinden en iedereen heeft gelijk. Maar (zoals een Britse veteraan-in-een-rolstoel riep bij de herdenking van ‘Normandië): “Wat MANKEERT ons dat wij nu weer willens en wetens een grote oorlog in Europa laten ontstaan?!”

    1. Nee! Door ONZE EIGEN volgevreten, arrogante onverschilligheid en gemakzucht. ‘Gelukkig’ kunne we vrijblijvend verwijzen naar tal van ‘verborgen agenda’s’ van de elite die onze ‘machteloosheid’ aantonen.
     ‘Het is ons overkomen’, als ‘overmacht’, is kletskoek. Op deze manier ZAL het ons overkomen. Omdat het volk voor vrede, vrijheid, medezeggenschap en het behoud van verworvenheden zal moeten KNOKKEN.

     1. Zit wat in. Heeft alles te maken met periodes van hoog- en laagconjunctuur. Na lange periode van economische groei na WO2 sukkelt de mensheid in slaap in de veronderstelling dat het allemaal vanzelf goed komt. Totdat de elite dankzij de globalisering m.b.v. Big Tech en Big Brother i.s.m. WEF/VN de macht grijpt via het aanstellen van een soort van NWO. Gewoon een “soort van.”

      Het verschil met de geschiedenis is dat in deze 21ste eeuw de technologie van Big Tech een totale technocratisch-dictatoriale controle mogelijk maakt en dat wij verslaafd zijn geraakt aan de speeltjes van Big Tech. Nog voor 2030 zal de wal het schip keren als ook de massa wakker wordt en ziet dat we geen controle meer hebben over onszelf. Zal best chaotisch worden.

 13. ■ “The Wallstreet & bolshevik revolution” by Anthony C. Sutton :
  http://reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/index.html
  or :
  http://thisiszionism.blogspot.fr/2009/03/wall-street-and-bolshevik-revolution.html
  or this interview (1978) of 14 minutes with A. Sutton, named “Wall Street funded the Bolshevik Revolution” :
  http://www.youtube.com/watch?v=PaFklTLNy8c
  or this one (40 min ) :
  http://www.youtube.com/watch?v=J3nDbJooPu0#t=1637

  ■ Major Jordan, an american officer charged with military supplies, states publicly that the USSR , during the so called ‘Cold War’, was supplied by the American Army with planes, parts, generators, weaponry etc, with even more priority than their own (american) army ! :
  https://www.youtube.com/watch?v=BCiylpzR60U
  &
  https://www.youtube.com/watch?v=X3kCwNvtEsg (werkt niet in FR)

 14. “De weg naar cashloze samenleving betekent warm welkom voor surveillance maatschappij.”

  Dit is slechts een probleem voor wie wat te verbergen heeft.

  1. ‘Dit is slechts een probleem voor wie wat te verbergen heeft’.

   Wat een flauwekul (en dat weet jezelf ook wel). Mag ik bij jou dan een microfoon in de woonkamer installeren? Als je dat niet wilt heb je dus iets te verbergen?

   En ik maak zelf wel uit waar ik mijn geld aan uitgeef.

 15. Ik zeg het al heel vaak. Mensen blijft CASH GELD gebruiken, hoe meer en langer het in omloop blijft, hoe moelijk de cashloze maatschappij ingevoerd kan worden, dus blijft gewoon met chartaal geld betalen!! Doe het! Alleen zo kunnen we samen ervoor zorgen dat geld blijft bestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: