De wereld is in extreme beroering, voorbode van andere tijden

Sorry voor deze verontrustende titel. Komt door het paasrondje dat ik deed langs de columns van een stelletje sombere analisten. Ze zien verschillende bubbels die op knappen staan. Opgeblazen en gebakken lucht. De stank van aangebakken lucht en de knal van de te hard opgepompte volumes zullen de komende jaren de huiskamers binnen dringen. De keiharde waarheid zal zich spoedig openbaren. Kwestie van tijd die samen lijkt te gaan met het uitrollen van de Agenda 2030 van het WEF, maar dat is denken in complotten. Zo wordt die agenda door velen gezien als de agenda van een dromerige elite die een zogenaamde NWO(Nieuwe Wereld Orde) wil invoeren over een verdeelde wereld. In het droombeeld van de globalisten die zich hebben verenigd in de gouvernementele en supranationale organisaties kan het allemaal veel beter. In mijn columns benoem ik de rol van de globalisten herhaaldelijk omdat steeds meer signalen duiden op het bewust veroorzaken van een systeemcrash veroorzaakt door betweterige fantasten.

Centrale regie

Een systeemcrash van wereldformaat, hoe kan het ook anders in deze geglobaliseerde wereld waarin democratische en communistische economieën zijn geïntegreerd door de overkoepelende invloedrijke machten die belangrijke regels uitvaardigen voor ‘hun’ wereldburgers. Hoezo wereldburgers? Ik leef in een polderland met wat bossen, meertjes en heideveldjes en heb niets met de cultuur van China, Rusland en het Amerikaanse werelddeel. Wel leuk voor vakantietripjes maar niet meer dan dat. Het is het idee van wereldverbeteraars die vinden dat we allemaal leven op dezelfde “kleine” planeet en dat zo’n aardkloot het beste valt te ontginnen door het bestuurlijk op het allerhoogste niveau te regelen. Op zich geen verkeerde conclusie om iets wat regie nodig heeft neer te leggen bij een centrale leiding. Echter werkt dat alleen op kleinschalig niveau met korte lijntjes van bestuurders naar de uitvoerders.

Neuzen dezelfde kant op

Hoe omvangrijker de organisatie wordt hoe meer managementslagen en hoe meer narcisten zich in bochten naar de weg omhoog wringen. Het kenmerkende voorbeeld van zelfzuchtige politici die goed wortelen in een nogal modderige aardkloot. In een wereld met bijna 8 miljard mensen valt in de lijn naar boven heel wat eer te behalen. Daarvoor is het nodig een koepelorganisatie als de VN te boel te laten regelen. Door een ‘samenwerking’ aan te gaan op het gebied van mensenrechten, internationaal recht, mondiale veiligheid, ontwikkeling van de wereldeconomie en wetenschappelijk onderzoek. In de uitvoering van mooie plannen is het nodig om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Daarvoor heb je meerdere mondiale organisaties nodig met vergaande zeggenschap over de hele wereld. Zoals de WHO voor een wereldwijd gezondheidsprogramma, het IMF voor internationale monetaire samenwerking, bestrijding van financiële crises en kredietverlening voor staten met betalingsproblemen, en het WEF voor onderzoek en ontwikkeling van de wereldeconomie i.s.m. de CEO’s van de multinationals, internationale politici zoals (ministers)presidenten en staatshoofden, en het ‘gekochte’ journaille.

Transhumanisme

Het is de gefineerde bovenlaag die als hoog opgeleide bestuurders weten hoe de massa moet worden bewerkt om het land zo goed mogelijk te ontginnen. Het is hun sprookjesfilm, een fantasieverhaal over de ideale wereld. Het droombeeld van de elite die alle wereldburgers een heel klein paleisje gunnen. Ja, ja, als dat zou kunnen. Lang leve de Agenda 2030: “you own nothing and you will be happy,” zo schreef ene Klaus Schwab die als wereldverbeteraar gelooft in een maakbare samenleving. Hij gelooft in Big Tech, Big Farma en Big Brother die met hun techniek de wereldbevolking kunnen controleren. Ik keek met de Pasen naar een afschrikwekkend filmpje over China dat op youtube voorbij kwam. Velen zien China als een proeftuin waar de nieuwste snufjes worden getest waarmee de transitie op gang kan worden gebracht naar het transhumanisme. Het gaat duidelijk niet meer om corona.

1984 en 2030

Als communistische heilstaat is dat land met een gehoorzame bevolking zeer geschikt om te dienen als voorland van de NWO. Ach, nu begin ik ook al te fantaseren, raak ik in trance over een nieuwe wereld die voor ons ligt. Een wereld waarin iedereen braaf luistert naar het gezag zonder opstand en zonder geweld. Waar iedere vorm van geweld direct de kop wordt ingedrukt door middel van controlerende apps op onze smartphones en de onzichtbare camera’s in de straat, en de drones op 150 meter hoogte. Het is voor onze veiligheid en gezondheid, daarover waakt Big Brother. Wie was toch George Orwell met dat boek met die korte titel “1984.” En wie ben ik om uit te spreken dat in 2030 zijn fantasierijke boek pure werkelijkheid is.

GW

18 reacties

 1. Gerrit…..ik ben door de jaren heen verwend geweest met je vele fantastische columns…..deze is wel teleurstellend…..je vertelt eigenlijk niets…..of mis ik iets…..met respect….peter

   1. Sorry gerrit….ik bedoel ….je vertelt eigenlijk niets nieuws….voor jouw doen….het zijn wat contsateringen die in je vorige columns al de revue gepasseerd zijn….ik zie jou als een van de weinige echte visionairs, daarom lees ik je stukken…..om mij enigszins voor te bereiden op wat mogelijk komen gaat hoop ik in jouw stukken op meer concrete aanwijzingen op wat en wanneer komen gaat….dit was een stuk met wat opgewarmde algemeenheden die we al van je kennen….moet misschien ook kunnen bij gebrek aan inspiratie, maar voor je verwende volger wat teleurstellend….peter

    1. Dag Peter, excuseren hoeft niet. Kritiek mag altijd want dat houdt de auteur scherp, en ik kan er tegen. Soms ontbreekt de inspiratie waardoor de ene column meer inhoud heeft dan de andere. Ik weet dat ik vaak in herhaling val maar dat doe ik bewust vanuit het idee dat herhaling de beste reclame is. De aankondiging van andere tijden die niet stroken met de menselijke eigenschappen. Naar mijn gevoel moet ik blijven herhalen dat er een duistere elitaire agenda wordt uitgerold omdat er steeds meer aanwijzingen zijn. Zoals ik met mijn linkje verwees naar een artikel op de site van Blckbx.tv.

     Ik zie ook steeds meer controverse tussen de msm en de alternatieve media. Het gemak waarmee aantoonbare theorieën van de alternatieve media door de msm worden weg gezet als complottheorieën. De reden daarvan probeer ik bijvoorbeeld te verklaren met mijn uitleg dat het ‘grootkapitaal’ de belangrijkste mediakanalen hebben opgekocht. Dat de 1 procent superrijken het grootkapitaal beheren via het instrumentarium van beleggen en besturen. Kapitaal geeft macht en macht corrumpeert. Dat is mijn verhaal in grote lijnen en dat probeer ik te verpakken in mijn schrijfsels wanneer mij dat uitkomt.

     Zie mij niet als een visionair maar als een nuchtere denker met een redelijke dosis fantasie maar dan zonder kapitaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een schatrijke Elon Musk die er in zijn brein op los fantaseert maar mede door zijn rijkdom en invloed raketten de lucht in stuurt en nu twitter wil opkopen. Met zijn kapitaal investeert hij in slimme geleerden en slimme techniek. Betaal ze een flink salaris net zoals Big Tech en Big Farma doen met hun hoog opgeleid personeel.

     Zo kan ik verder fantaseren en zie ik grenzen vervagen tussen realisme, idealisme en fantasie. Zie ik de opkomst van een totale controle maatschappij o.l.v. Big Brother en trawanten. Zo groeit mijn commentaar al weer uit naar een heuse column. Komt door de prikkeling van een begrijpende lezer. Maar nogmaals, ik blijf dit verschijnsel van een (toekomstige) controle maatschappij verpakken in mijn schrijfsels. Misschien dit commentaar maar gebruiken als inleiding voor een volgende column.

     1. Hoi Gerrit….ik ben ook grote fan maar als je nood heb aan wat inspiratie…:
      – Zijn grondstoffen niet waanzinnig goedkoop en diensten veel duur?
      – Af van fossiele brandstoffen…maar waar gaan we dan al die plastic gadgets van produceren
      – Gaan we zonder goedkope energie/grondstoffen terug in de tijd?
      – Als China straks niet meer levert….hoe zou het leven er dan uitzien?
      – Zegt de hoeveelheid tijd&geld dat we besteden aan sport en entertainment iets over de toekomst en welvaart van een land?
      ik hoop dat het helpt….

     2. Hoi Gerrit. @Peter vraagt terecht om concretiseren en hard maken. Niet bij herhaling verstoppen achter een algemeen ‘maakbaarheidmantra’ van ‘Big Brother’ en elitaire topp(bb)ers met hun vermeende ‘agenda’s’.

      Aan existentiële items geen gebrek: dreigende economische recessie en algemene crisissfeer, pandemie en oorlog, volksverhuizingen, tekorten, explosieve prijsopdrijving/inflatie, nijpende milieu- en klimaatproblemen, het energievraagstuk, toenemende verarming en verloedering, falend leiderschap, enz.
      ‘Winstwaarschuwingen’ bij de vleet, maar niemand met een enigszins onderbouwde prognose.

      Zou het ook Kafka kunnen zijn, in plaats van Orwell? De beklemmende en onheilspellende verwarring en onzekerheid, in plaats van de berekende, ‘geprogrammeerde’ regie?

 2. ach, het is is eigenlijk heel simpel.

  denk niet teveel, lees niet teveel, voel niet teveel, en voornamelijk : wees te vreden

  alles is toch slechts bullshit & vanity

   1. Ook niet als er pràchtige, kaarsrechte populieren op groeien, Madman ?

    Valt me vies tegen van je jongen …

  1. Gisteren reed ik omdat het even niet anders kon door de Schilderswijk in Den Haag…..binnen 3 minuten zag ik 3 burka’s….normaal gesproken zie je er af en toe een….ik zie en voel het radicaliseren….we gaan slapend de afgrond in….dat hele Ukraine verhaal gaat dezelfde kant op….honderduizenden zullen komen, mensen waar we niets mee hebben….in een land waar de problemen in sneltreinvaart door totaal gecorrumpeerde bestuurders , met de dag groter worden…..ik sta werkelijk met “open bek” te kijken hoe snel en mak we ons overleveren aan wat onze gekozen idioten voor ons verzinnen…..telkens denk ik, zal dit de druppel zijn(nu weer die doofpot door die arafat-heks van d66)…..maar nee hoor…..we vinden het prima…..woningmarkt gesloopt, gezondheidszorg gesloopt, torenhoge inflatie…..wacht tot straks(elk moment) die inflatie een “arabische lente” in het kwadraat gaat triggeren in afrika en mo…..de gelukszioekersstroom zal vertienvoudigen….en onze deug-deuren zullen wagenwijd opengaan/blijven…….

   1. Ik denk niet dat we strijden tegen de islam en de in Nederland over het algemeen weinige Burka’s. Tegenover elke moslima met burka k kun je tegenwoordig een moslima zetten met een goede opleiding, dito baan en burgerlijk leven. Sterker nog het valt me op dat Islamitische gezinnen gewoon voornamelijk in het Nederlands met hun kinderen communiceren.
    De angst dat we overgenomen zouden worden door de islam zou nu toch wel moeten verdwijnen. Sinds alle aangetoonde leugens in de massamedia richting nu weer Russen en Chinezen…begin ik toch steeds meer te twijfelen aan dat hele radicale moslims en ISIS verhaal. Ik dacht dat dit platform kritische lezers had… Ik wens jullie dat jullie tijdens de ramadan uitgenodigd worden door een leuk Islamitisch gezin. Ik had zelfs een Marokkaanse collega bij mijn vorige werkgever die gewoon totaal a-religieus was. Ze bestaan ook. Dat hij meedeed aan ramadan had ook te maken met cultuur en hoe gek dan ook verbondenheid en gezelligheid.

   2. Het is gevaarlijk om mensen te kwalificeren als zondebok, bron van ziekte of profiteur. In de historie zijn er daarvan tal van voorbeelden, met als meest heftige het lot van de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

 3. Het vasten bevat vele voordelen en wijsheden die duidelijk zijn voor de bezinnende met inzicht. Een daarvan is dat het vasten het lichaam reinigt (en ontdoet) van slechte substanties, maar ook je lichaam gezond en sterk maakt. Dit hebben velen doktoren erkend en zelfs gebruikt om vele ziektes te behandelen.

  “In the future, doctors will prescribe Muslim prayer and fast as medication.” – George Bernard Shaw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: