De wereldwijde verdeling van de welvaart

6

verdeling welvaart

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. Via Zero Hedge; It’s A “0.6%” World: Who Owns What Of The $223 Trillion In Global Wealth

6 REACTIES

 1. Leuk de welvaart maar zet de schulden van de personen er eens tegen over of trek die van de ‘wealth’ af! Dan komt het westen er ineens niet meer zo goed vanaf.
  Ik woon in Thailand en er is hier behalve wat verborgen armoede ook heel veel verborgen rijkdom die nergens in de statistieken voorkomt. Als ik de officieele cijfers bekijk met wat de mensen werkelijk verdienen komt er echt wel 2 maal zoveel binnen als de VN statistieken laten zien zo niet nog meer.

 2. Hier wordt in ieder geval wel geld verdiend.

  Saoedische prins geeft 15 miljoen uit in Disneyland

  Ad.nl
  Uitgebracht op: Mon, 03 Jun 2013

  Een Saoedische prins heeft 15 miljoen euro uitgegeven in het pretpark Disneyland Parijs tijdens een verblijf van drie dagen. Hij reserveerde er attracties en shows voor hem en een zestigtal genodigden. Prins Fahd al-Saoed verbleef in het park van 22 tot 24 mei.
  Het privé-evenement werd georganiseerd door een dienst van Euro Disney, die speciale reservaties van bedrijven, bedrijfsraden of particulieren verwerkt.

  Feestje voor diploma

  Tijdens zijn verblijf privatiseerde de prins, die het behalen van zijn diploma vierde, bepaalde delen van het park. Ze waren voor hem gereserveerd tijdens de dag, in de ochtend voor de opening en ’s avonds.

  In totaal nodigde de prins ‘een zestigtal’ mensen uit. Disney organiseerde speciaal voor de prins shows met ‘zeldzame personages uit Disneyfilms’.

  Het park dat 16 miljoen bezoekers over de vloer kreeg in 2012, realiseert een deel van haar omzet met dit soort privébezoeken.

 3. Geld moet rollen, als het ergens blijft liggen dan heeft de economie er niks aan, dan is het maar goed dat die 1% zulke bedragen uitgeven, hebben jij en ik nog werk 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.