De werkloosheid in de verschillende Eurolanden

werkloosheid eurolanden

Via Bloomberg

3 reacties

 1. Ik ga een voorspelling doen!

  Als er niet op Europese schaal wordt gekozen voor arbeidstijdverkorting gaat de werkloosheid nog VEEL MEER TOENEMEN.

  Naast de officieel (gekleurde) cijfers is er een enorme onderhandse werkloosheid, denk aan al die vrouwen die hun baantje verliezen, hun WW uitkering doorlopen hebben en niet in aanmerking komen voor een vervolguitkering, omdat hun partner een inkomen heeft.

  Welkom in stervend Europa.

 2. ‘Arbeid’ verdwijnt en komt nooit meer terug. Diverse ontwikkelingen zoals digitalisering en robotisering hebben de mens als arbeidskracht overbodig gemaakt. Er is ‘werk’ genoeg te doen, maar dat wordt van oudsher gratis gedaan. Ik denk hierbij aan mantelzorg, kinderen grootbrengen en de huishouding doen.
  De vorige lichting werd netjes weggezet met een VUT-uitkering, maar daar is geen geld meer voor. De lichting die nu de arbeidsmarkt afrolt, voelt de zuigkracht van een bijstandsuitkering. En de meesten ontkomen er ook niet aan. Dit is dieptriest en daar wordt over gezwegen in MSN.
  Aldus:
  We gaan naar een participatiemaatschappij, iedereen zorgt voor elkaar. We krijgen allemaal een uitkering, de overheid leent geld om dit te betalen. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!

  1. We gaan naar een participatiemaatschappij, iedereen zorgt voor elkaar.

   Ik help je met hopen, maar ik geloof er helaas niet zo erg in vanwege onze individualistisch ingestelde samenleving.
   Er is m.i. bij de participatiemaatschappij geen goede balans tussen de verdeling van de lasten en de lusten. De lasten komen te veel en de lusten te weinig bij m.n. de werkende armen terecht.
   In het Volkskrant Magazine van zaterdag j.l. werd aandacht besteed aan het thema geld en geluk. Er is te lezen dat uit sociologische experimenten is gebleken dat rijke mensen zich zelfzuchtiger gedragen dan arme mensen. De bestuurders van nieuwe, dure auto’s reden de voetgangers – op een kruispunt in Californië – significant vaker van de sokken dan bestuurders van oude, goedkope auto’s. In een ander experiment eigenden mensen met een hoog inkomen zich vaker snoep toe dat eigenlijk was bestemd voor kinderen dan de proefpersonen met een laag inkomen. Sociologen vermoeden dat rijke mensen asocialer zijn, omdat ze zelfvoorzienend zijn.
   De balans tussen geven en nemen trekken we niet recht door het invoeren van het woord participatiemaatschappij. Het woord participatiemaatschappij versluiert de tweedeling die er bestaat en suggereert eenheid waar die niet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: