Je kunt vragen over beleidskwesties stellen aan heel veel deskundigen, maar je kunt daarover ook zelf speculeren in een column. Heel interessant zijn dan de reacties van lezers die soms nuttige informatie aandragen waarmee je een eigen analyse kunt maken over de huidige ontwikkelingen. Veel Wakkere Autonome Personen(WAP’s) struinen online nieuwssites af en volgen de uitwisseling van berichten op twitter en telegram. Op deze platforms roeren zich de kritische burgers die niet alles voor zoete koek slikken wat er via de mainstream media de huiskamers wordt in geslingerd. Door de opkomst van sociale netwerken neemt de belangstelling voor de inhoudsloze programmering af van onze (nationale) radio- en tv-stations. Omroepen klagen over dalende kijkcijfers. Uiteraard ligt dat aan de concurrentie van de groeiende platforms op het internet. Via YouTube en opkomende distributiekanalen kunnen we eindeloos zappen naar ontelbare kanalen om uiteindelijk terug te keren naar die kanalen waar we interessante content vinden. We abonneren ons en ontvangen een mailtje met een signaaltje voor nieuwe video’s.

Belangenverstrengeling

Ik heb er al vaker op gewezen dat de nieuwsvoorziening van onze (staats)omroepen erg eenzijdig en gestroomlijnd is vanwege de aanlevering van nieuwsitems door de persbureaus Reuters en ANP. De onafhankelijkheid van deze persbureaus staat ter discussie, vanwege de invloeden van schatrijke eigenaren die een ander belang nastreven dan de gewillige toehoorders die het voorgekauwde nieuws slikken zonder over de smaak te twisten. Er lijkt sprake te zijn van beïnvloeding en belangenverstrengeling. Dat is mijn persoonlijke mening maar kennelijk ook de gedachte bij steeds meer mensen die zich abonneren op de alternatieve journalistieke YouTubekanalen. Veel platforms hebben een eigen website, zoals het populaire platform “Blckbx.tv” van oprichter Flavio Pasquino. Naast Blckbx.tv zijn er andere platforms die ook meer waardering krijgen door toenemende belangstelling, zoals: “Café Weltschmerz, De Nieuwe Wereld, Jorn Luka, Blue Tiger Studio, etc. etc.”

Talkshows

De groeiende populariteit is tekenend voor deze vreemde tijd nu kritische burgers met een eigen mening met gemak worden weg gezet als gekkies en wappies als men bijvoorbeeld een eerlijke mening geeft over het overheidsbeleid inzake de gezondheidscrisis. Zo wordt dit tijdvak 2020/21 nog altijd benoemd. Dat er een pandemie heerst die moet worden bestreden met overheidsmaatregelen. De discussie over het feit dat het coronavirus al lang niet meer voldoet aan de voorwaarden om het predicaat “pandemie” te mogen voeren mag kennelijk niet worden gevoerd. Andersdenkenden worden door de talkshows op onze nationale TV-zenders geconfronteerd met gasten aan tafel die de mening aanhangen van beleidsmakers. De argumenten van de coronacritici worden bestreden met beweringen van veelal BN’ers uit de showbizz die zich niet echt hebben verdiept in de materie rondom het vaccinatieprogramma en de achterliggende redenen van de invoering van de noodwet, lockdown(avondklok) en gezondheidspas. De BN’ers worden aan de talkshowtafel bijgestaan door vertegenwoordigers van het overheidsbeleid, meestal leden van het OMT of medische wetenschappers die het beleid van  de overheid ondersteunen, c.q. adviseren.

Oliecrisis in 1973, gastekort in 2021 bij opwarming aarde

Vooral de medische wetenschap heeft belang bij deze “gezondheidscrisis” om de simpele reden dat hun expertise en banden met de farmaceutische industrie beroepsmatige voordelen opleveren. Dit soort effecten treden altijd op in tijden van crisis. Herinner ik even aan de oliecrisis van 1973 toen wereldwijd een opzettelijk gecreëerd tekort aan aardolie onze brandstofprijzen onbetaalbaar maakte. Heel toevallig beleven we nu een gelijksoortige crisis. Een tekort aan gasvoorraden drijft de aardgasprijs op tot onbetaalbare niveaus. Veel huishoudens raken hiermee in financiële problemen. Moeten we van het gas af uit solidariteit met inwoners van de provincie Groningen waar huizen zwaar beschadigd raken. Nu raken nog meer huishoudens beschadigd door een opeenstapeling van (toevallige?) narigheden.

Klappertanden

Een ongeluk komt zelden alleen. Verkeren we volgens de overheid in een gezondheidscrisis en komt daar zomaar een (nieuwe) energiecrisis over heen. En dat op het moment van overgang naar de energietransitie. Precies op het moment dat een klimaatcrisis is uitgeroepen door klimaatwetenschappers i.s.m. de supranationale organisaties VN, WEF en EU vanwege de opwarming van onze aardkloot door de mens(?). Het kan er allemaal nog wel bij. Het is wachten op de financiële crisis als ook de financiële markten gaan crashen doordat de massa frontaal wordt getroffen in haar financiën. Dat was al gaande vanwege de bankroof op onze spaartegoeden. Er worden repressieve rentetarieven berekend op ons uitgeleende geld aan de bank. Door maandelijkse bankkosten en sterk oplopende inflatie wordt ons geld in rap tempo minder waard. De massa moet consuminderen om de komende winter de kachel te laten branden, en de familie op afstand te kunnen bezoeken met een halfvolle tank. De zondagsrijders die gewend waren om te tanken voor 50 euro komen straks in de winter halverwege tot stilstand. Ze zullen buiten de auto klappertandend mopperen op de toestand in de wereld.

GW

16 reacties

 1. Een beetje heet van de naald. Vandaag besliste de rechtbank van Den Haag om de vordering van meesters Maes en Hodak tegen de DE STAAT DER NEDERLANDEN af te wijzen. https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2021:10863 Ik vermoed dat andere vorderingen, zoals de class action van Reiner Fuellmich, hetzelfde lot zullen ondergaan. In het Frans spreekt men van raison d´Etat. La raison d’État est le principe au nom duquel un État s’autorise à violer le droit et la loi au nom d’un critère d’intérêt supérieur (Wikipedia).

  1. Inderdaad Ivo, als je langzaam toe wil naar een totalitaire staat, zeg maar een medische dictatuur, met een OMT als adviesorgaan i.p.v. een Tweede Kamer als controlerend orgaan, dan is het zaak om maatregelen in te voeren die dienen ter bescherming van de volksgezondheid, dus algemeen belang. Zorg eerst voor een angstcultuur opgewekt door een “pandemie” met dramatische beelden vanuit hospitalen. Emotie op TV trekt meer kijkers dan de humor uit de vorige eeuw. Zorg in tweede instantie voor de optuiging van een vaccinatiecampagne waarbij Big Farma goeie zaken doet. Regel de prikpropaganda via de (Staats)omroepen en maak dat de bevolking went aan repressieve maatregelen omwille van hun eigen gezondheid. O, sorry, ik moet zeggen ook andermans gezondheid. Als we echt die kant opgaan dan houden de repressieve maatregelen nooit op. Tot zover mij statement.

   Nu de rechterlijke uitspraak inzake de gezondheidspas. De rechter wijst er op dat ongevaccineerden mogen testen voor toegang, derhalve is er geen sprake van discriminatie en zodoende dient de coronapas het algemeen belang.

   Las ik ergens op twitter het idee dat een groepje mensen bij wijze van proef een restaurant wil beginnen waar alleen witte mensen mogen komen. Als bij de ingang zich gekleurde mensen melden dan mogen ze alleen naar binnen als ze zich wit laten schilderen. Als ze dat al doen dan is het dus hun eigen keuze. Nu ben ik benieuwd hoe de rechter oordeelt als de kleurling naar de rechter stapt om reden van discriminatie. Is een verschil in huidskleur dan anders dan een verschil in je medische status?
   Op deze manier zullen er ongetwijfeld wel meer vergelijkingen ten tonele worden gebracht. Wat ik bedoel is, hoever schieten we door.

   1. Dag Gerrit. Het voorbeeld op twitter vind ik wel een ongelukkige vergelijking. “Als bij de ingang zich gekleurde mensen melden dan mogen ze alleen naar binnen als ze zich wit laten schilderen.” We mogen veronderstellen dat de meeste ongevaccineerde mensen daar bewust voor hebben gekozen. Een kleurling heeft niet kunnen kiezen voor zijn huidskleur. Daarenboven doorstaat die vergelijking de Woke-toets niet vanwege de nog steeds bestaande discriminatie van kleurlingen. Niet dat voor mij alles woke moet zijn, maar persoonlijk zou ik passen voor deze vergelijking.

    1. Het idee om een ander kleurtje aan te nemen om ergens entree te verschaffen is natuurlijk volslagen krankjorum, dat wil ik hier graag verduidelijken. Mensen zoeken naar vergelijkingen om te toetsen op discriminatie en/of uitsluiten van personen op basis van kleur, ras, geloof of medische voorkeuren. Oké, laat het een ongelukkige vergelijking zijn maar het gaat om het principe. Er zijn meerdere vormen van discriminatie; het uitsluiten van personen op basis van hun medische status is er één van.

     1. Niet dus, zegt de Haagse rechter. Het kabinet heeft volgens hem voldoende uitgelegd dat het hier een maatregel betreft ter bestrijding van de pandemie.
      Twijfelt u aan de onafhankelijkheid van de Nederlandse rechtspraak?
      Legt u dat eens uit, misschien komen we daarmee iets meer in de buurt van de kwintessens.

     2. Gerrit Welbergen, zie @PJ: we zijn nog steeds nieuwsgierig naar je uitleg!

     3. Heer Welbergen: laat u maar. Mijn eerder gestelde huiveringwekkende vraag: “Twijfelt u aan de onafhankelijkheid van de Nederlandse rechtspraak?” is al eerder door het parlement beantwoord. Iets, dat nu door de rechters zélf in alle openbaarheid (dus vooral via de door u zo verguisde ‘mainstream’) wordt bevestigd.

      De toeslagenaffaire als blauwdruk voor het falen van de rechtsstaat in dit land. Rechters (álle rechters) gaan openlijk met hun ‘mea culpa’ diep door het stof wegens hun conformistische volgzaamheid (onder aanvoering van de hoogste bestuursrechter, de Raad van State) van een veel te machtige overheid.

      https://nos.nl/artikel/2400792-rechters-oordelen-hard-over-zichzelf-en-knellend-toeslagensysteem

      Tussen de dagelijkse lawine van bitcoin pinda’s en het beschuldigende vingertje ‘over de grens’ hier en elders nauwelijks of geen ‘alternatief’ inhoudelijk commentaar of kritiek op onze kennelijk nog steeds ‘onaantastbare’ rechtsorde die de burger niet beschermt, maar willens en wetens uitlevert aan de willekeur van de overheid.
      Wat let u dus nog om eindelijk een mooi opstel te schrijven onder de titel: “Onze onafhankelijke rechtspraak is een illusie”.

   2. Het komt werkelijk niet in je op Gerrit dat het OMT, de vaccins en de maatregelen er zijn om je te beschermen voor Covid-19?

    Er is een pandemie en die is al jaren voorspeld door wetenschappers en mensen die er hun hele werkende leven aan gewijd hebben.

    Niemand wil de maatregelen. Echt niemand.

    Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe sneller we eruit zijn. Zie de besmettingstoename op de biblebelt waar men niet ent en het virus nu helaas kan doormuteren tot wie weet een supervariant.

    De armere landen zitten te springen om vaccins.

    Gaat het wel helemaal goed met je?

 2. mensen zijn zo ongelofelijk afhankelijk geworden van de zogenaamde ‘samenleving’ en zo ongelofelijk ver weg van de natuur. en t ergste is nog dat ze denken dat ze goed bezig zijn.

   1. Vroeger kon je je kenbaar maken met je naam (fraudegevoelig) en tegenwoordig met je gezicht (veel minder fraudegevoelig).

    Dit lijkt mij alleen een probleem voor wie wat te verbergen heeft eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: