Definitief bewijs dat bitcoin stierenmarkt nog pas begonnen is

0

Dat levert crypto researcher PlanB door te focussen op de moeilijkheidsgraad van het mijnen. Een schitterend stukje werk dat iedereen die cryptomunten aanhoudt mag geruststellen. Vergeet de dagelijkse en wekelijkse ups en downs van de cryptomarkt en kijk naar de grafiek. Waar zitten we met bitcoin (en heel wat altcoins zullen vroeg of laat volgen)? De bullmarket voor BTC is nauwelijks begonnen…

Concurrentie

Het is ook logisch wanneer je even nadenkt. Het mijnen van munten kan maar doorgaan zolang het profijtelijk blijft. Zakt de bitcoinkoers te diep, dan haken de meesten af. Willens nillens. Mijnen vergt zowiezo aanzienlijke investeringen. Apparatuur dient ook vernieuwd te worden om concurrentieel te blijven. Naargelang er minder activiteit en dus concurrentie is, vermindert ook de moeilijkheid. In die situatie bevond de markt voor mijners zich in de tweede helft van 2018. Met BTC dat een absoluut dieptepunt opzocht tussen december 2019 en maart 2019. Coinmarketcap.com:

52 Week High / Low$13.796,49 USD / 
$3.191,30 USD

Sindsdien is de bitcoinkoers meer dan verdievoudigd. En toch, kijk op bovenstaande grafiek, zit zij nog slechts in het lichtblauw, komende van donkerblauw, de recentste bodem.

Werk aan de winkel…eeuh, mijn

Er is nog een sterke, praktische aanwijzing van nieuwe hoogtepunten voor BTC et al. in het verschiet. Mijners lijken opnieuw massaal aan het werk te gaan. Bitmain is een van de grootste producenten van hardware uitrusting voor mijners van cryptomunten. Het bedrijf heeft in deze laatste week van augustus 2019 een bestelling geplaatst van 600.000 chips. Vergeten we ook niet dat de datum van de volgende bitcoin halving elke dag een stapje dichterbij komt. Die ligt op 17 mei 2020 en u kunt die hier zelfs per seconde volgen.