‘Dek u vast in voor de naderende storm’

0

– Grimbert Rost v. Tonningen – Dat Griekenland zijn doelstellingen niet haalt kan niemand verbazen. Hoe moet je een land dat altijd corrupt is geweest, al menigmaal failliet is gegaan, tot discipline brengen? Niemand die het kennelijk weet. In ieder geval heeft een onafhankelijk commissie geconcludeerd dat de geplande bezuinigingen te traag worden doorgevoerd, dat er minder belasting wordt geind dan beoogd en dat privatisering van staatsbedrijven nauwelijks van de grond komt.

In 2011 zullen de schulden oplopen inplaats van zoals afgesproken verminderen. Griekenland is de zwakste schakel geworden in de Euro-ellende, die niet zozeer is ontstaan door de zwakke economiën in het Zuiden van Europa , maar door het onvermogen van de politici om ermee om te gaan. Lees verder op Pluspost.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie